|

Huisvlijt in de trein

schoon maken in de trein

Dinsdag reisde ik per trein naar een vriendin in Hilversum. Ik had een gratis dagkaart dus het kostte me niets, behalve een bosje bloemen voor de vriendin!

Wat me opviel was dat zo gauw iedereen de trein verliet, mannen in neongele hesjes de trein inliepen om te gaan opruimen! Wat een goede actie, en wat is in Nederland dat soort dingen toch goed geregeld! Zo blijven Nederland, en de treinen, schoon.

Hoewel een baan als schoonmaker minder aanzien heeft dan bijvoorbeeld een baan als advocaat, moet je er toch niet aan denken dat ze er niet zouden zijn! Denk maar aan april en mei toen de schoonmakers staakten in Amsterdam en Utrecht.

Schoonmaken is feitelijk zorg dragen voor een prettige (leef)omgeving.

Ik voel nu wel dat ik onmiddellijk naar de Action moet voor zo’n blits hesje. Ik hoop dat ze ze ook in neonroze hebben!

Similar Posts

5 Comments

  1. Ik ben net klaar met soppen, heb het hele huis gedaan, alles blinkt! En een voldaan gevoel dat ik heb! Niets heerlijkers dan de geur van groene zeep. Straks de was nog aan de lijn, want straks wordt het droog weer zag ik op buienradar (-:
    Groetjes van een opgewekte poetsvrouw ( die alle schoonmakers waar dan ook, een warm hart toedraagt ).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.