Huishoudelijk werk als training voor je lichaam

trainen met kinderenIn zijn grappige boek Trainen met de kinderen gebruikt Justus Verkerk zijn kinderen als gewichten voor krachttraining. Zoals in de foto hiernaast!

Maar er zit ook een hoofdstuk in over huishoudelijke klusjes die je kunt gebruiken als sportieve momenten! En net als in de rest van het boek doet hij dat met grappige foto’s.

Stofzuigen

Tijdens het stofzuigen train je je armen. Til de stofzuiger op om het zwaarder te maken. En doe tijdens het zuigen zogenoemde lunges en squats. Het lijkt me grappig om iemand zo te zien stofzuigen!

Dweilen

Ook bij het dweilen kun je weer lunges doen, en squats. Dweil je nog met een ouderwetse dweil? Dan kun je de spieren in je romp trainen door de dweil van links naar rechts te vegen.

Dekbedden opschudden

Blijkbaar is er in een de sportschool een nieuwe rage: je gaat met een soort scheepstros zwaaien. Dit kun je ook doen met je dekbed. Per bed minimaal 10 tot 15 keer het dekbed op en neer zwiepen. Doe er squats bij om het nog zwaarder te maken.

Zware boodschappentassen naar binnen tillen

Doe de ‘shoulder shrug’ terwijl je zware boodschappen tassen naar binnen zeult.

Over Trainen met je kinderen

Trainen met je kinderen is een grappig boek vond ik. Ik vond het leuk dat het is geschreven door een man, voor mannen. Dat is weer eens iets anders dan wéér een boek over hoe moeders sporten/werk/vrije tijd kunnen combineren met hun gezin!

En de foto’s waarop Verkerk zijn kinderen als gewichten gebruikt zijn erg grappig.

Als je al een tijdje denkt dat je eigenlijk gezonder zou moeten leven, en meer zou moeten bewegen, dan is dit een leuk boekje om eens in te kijken. Zelf vond ik de krachttrainings oefeningen veel te ingewikkeld. Maar hij geeft ook algemene leefadviezen, en er is een hoofdstuk over hardlopen + beginnersschema.

Praktische informatie

Trainen met je kinderen is te koop voor 16,95 bij bol.com.

Ik miste nog ramen lappen! Dat is ook best een flinke work-out.

 

Similar Posts

7 Comments

 1. Het was tot een paar jaar terug onbespreekbaar dat huishoudelijk werk gezien kon worden als sportieve prestatie. Gelukkig is er verandering in gekomen.

 2. Je kunt het huishouden op veel verschillende manieren doen en als je het zonder droger en vaatwasser doet, de boodschappen op de fiets, kookt zonder pakjes en zakjes etc krijg je nog best veel beweging.
  In ons nieuwe huis kom ik aan beweging niks tekort. Ik loop veel meer. De keuken is een stuk groter, dus zelfs met de afwas krijg ik meer beweging. Ik doe steps als ik de was ophang. Trapje op en af, en aangezien het niet een heel handig trapje is moet ik er ook nog evenwichtsoefeningen op doen. Zo aan de strijk, maar eerst de keuken opruimen. En voor de lunch heb ik mijn armspieren goed gebruikt want ik heb van een halve pan overgebleven aardappelen een slaatje gemaakt. Dat prakken kost nog best veel spierkracht :-)
  Was trouwens de bedoeling dat ik zoveel aardappelen overhield. Ik maak zo veel mogelijk zelf. En na een docu over de gezondheidsnadelen van bewerkt vlees, eten we ook een stuk minder vleeswaren. En dan moet je aan de bak :-)

 3. Ik merk het ook wel, vooral boodschappen tillen en vuilnis buiten zetten. Kattenbakvulling is belachelijk zwaar, dus als ik daar 3 trappen mee af moet en nog naar de container moet lopen heb ik het, hoe erg het ook vriest, bloedheet. Boodschappen net zo, maar van de winkel naar huis lopen en nog 3 trappen op. Ik loop vaak zat midden in de winter in een topje rond. Het is altijd maar te hopen dat er dan niet aangebeld wordt want mensen staan altijd raar te kijken maar als ik goed bezig bent in het huishouden krijg ik het altijd zo warm. Wel weer een goede optie als je het snel koud hebt, niet de verwarming hoger, maar gewoon even wat gaan doen in het huishouden. ;-)

  1. Ik krijg het ook altijd warm van huishoudelijk warm. Daarom ben ik een groot fan van vestjes. Die doe je makkelijk even uit en weer aan.
   Als jij elke keer 3 trappen op moet, dan heb je vast een goede conditie Amber!

 4. Nieuw is het hier niet.
  Al jaren lang heb ik mijn eigen fitness center / sport school Haha gratis en thuis.
  Stofzuigen, gras maaien, trap oplopen, ramen lappen, enzo …
  Midden van de winter met alle ramen en deuren open … Zelf bij – 5 en ook nog in hempje … Dan maar goed bewegen en in tempo.
  Heerlijk ook voor de geest :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.