Hoe ziet jouw gootsteen er uit?

Het is alweer jaren geleden dat ik lid was van Flylady.

Shine your sink!

Flylady is een Amerikaanse dame die je helpt je huis schoon, en op orde te krijgen. Op haar website vind je informatie en tips. Maar het belangrijkste van Flylady zijn de dagelijkse emails met opdrachten. Eén van de dingen die je elke dag moet doen van Flylady is je keuken gootsteen schoonmaken, en poetsen tot hij glimt!

Een schone gootsteen helpt bovendien het voorkomen van een ander klusje: je gootsteen ontstoppen!

Het is één van de dingen die bij mij is blijven hangen. Hoewel mijn gootsteen niet altijd glimt, is hij meestal wel netjes leeg en opgeruimd. Mede dankzij mijn afwasmachine waar ik de vieze afwas in kan zetten. Toen onze afwasmachine kapot was, was mijn gootsteen iets minder netjes helaas.

Nou ben ik wel benieuwd hoe jullie keuken gootsteen er uit ziet!

Gootsteen verzameling

Dus laten we een foto verzameling maken van gootstenen. Hier onder zie je de mijne. Er ligt op dit moment wel een oranje afwasborstel in.

Zoals je ziet heb ik een zogenaamde ‘eenknops mengkraan‘. Ik heb dat speciaal opgezocht, want ik wist niet dat dit zo heette. In ons vorige huis had ik een keukenkraan met twéé knoppen. Dat vond ik destijds mooier. Maar al snel ontdekte ik waarom mengkranen worden aanbevolen in keukens: als je vieze handen hebt, kun je een éénknops mengkraan veel gemakkelijker aan zetten zonder de knoppen vies te maken!

SDC10270

Vergeet na het schoonmaken niet om een gootsteen zeef in je gootsteen te leggen!

Zie ook mijn post Koffiedik door gootsteen

Wat voor soort keukenkraan heb jij?

Similar Posts

9 Comments

 1. 1-P1000552.JPG
  Dit is mijn gootsteen.Voordat ik ga slapen maak ik dit soort dingen helemaal schoon en droog, dan blinkt het mij de andere dag tegemoet…:-D

  1. Hoi Thea, het handigst is om een blogpost te maken met een foto van je gootsteen.
   Daarna klik je op ‘add your link’.
   Vervolgens vul je de url in van je blogpost en kies je het plaatje van je gootsteen.

   Dat is het!

 2. Nou die van mij fotografeer ik maar niet, die is helemaal met bruine aanslag. Plannen voor nieuwe keuken zijn er wel, zit pas in dit huis en het voldoet voor het moment en hij is hygienisch schoon.

 3. Ik heb het geprobeerd een foto te sturen maar helaas kwam die niet goed terecht.
  Wij hebben een dubbele wasbak. Dat hadden we in ons andere huis ook en ik wil er nooit meer zonder. Erg handig.

 4. Ik moet zeggen dat die van mij er toch niet zo mooi uitziet. Maar met de aanstaande verbouwing hoef ik hem ook niet perse nu te vervangen. Wel heb ik een tweed kraan (geen idee wat dit inhoudt, men man heeft het er steeds over).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.