Hoe voorkom je een verkoudheid?

preventie verkoudheidIk voelde de bui al hangen…

De afgelopen week werden mijn man, oudste en middelste zoon grieperig. Ze hoestten en proestten door het hele huis. En gisteren voelde ik het: beginnende keelpijn.

En daar heb ik écht helemaaaal geen zin in! Dus probeer ik uit alle macht het gevaar nog af te wenden. Met zink, vitamine C, Echinacea tabletten, strepsils en hardlopen. Met de zink en Vitamine C probeer ik mijn weerstand te versterken. De strepsils zijn tegen de keelpijn. (Lees ook Citrosan zelf maken.)

De hardloopschoenen staan er bij omdat ik heb gelezen dat door hardlopen zogenaamd T-cellen actief worden. En die gaan bacteriën en virussen te lijf. En last but not least Bisolviral om de bacteriën de pas af te snijden bij mijn neus!

Aan mij zal het dus niet liggen! Want ik wil morgenochtend lekker naar de stad kunnen fietsen voor mijn kopje koffie bij Bakker Bart.

Lees ook Vicks VapoRub ervaringen.

Tips om de verkoudheid af te wenden zijn welkom!

Similar Posts

10 Comments

 1. Inderdaad veel Echineaforce gebruiken. En daarbij ook keelspray van dr Vogel of Daro. Gewoon te verkrijgen bij de drogist. Ideaal spul heb ik ontdekt. Hier heeft niemand meer een keelontsteking gehad sinds in deze 2 producten combineer als er iets aan zit te komen.

 2. Hier zweren de huisgenoten bij vlierbessensiroop, maar wel opletten want dat werkt laxerend. Het is een echte vitaminebom, een soelepel per dag en verder geen medicatie nodig hier. Veel beterschap!

 3. Ik doe al sinds ik van de middelbare school af ben en dus ook van die afgrijselijke gymlessen nooit meer aan ook maar enige vorm van sport, omdat ik het gewoonweg haat. Ik eet ook niet dagelijks een halve fruitmand leeg en ik lust heel graag een patatje, pizza of pannenkoek. Wat ik dus ook regelmatig doe, En toch ben ik zelden of nooit verkouden/ziek. Oh ja, en ik geef mijn geld ook niet uit aan dingen als vitaminepillen of zoiets. Ik geloof er niet in dat je een verkoudheid kan voorkomen. Meer vitamine c slikken heeft geen zin, want een teveel ervan verlaat gewoon weer even snel je lichaam als je het hebt ingenomen. Gewoon normaal doen. Gewoon normaal eten, normaal bewegen niet zo neurotisch doen over je gezondheid. Volgens mij werkt dat nog altijd het beste.

  1. Helemaal mee eens! Verkoudheid en griep zijn virussen. Zorg dat je een goede conditie hebt en voldoende slaap krijgt. Middeltjes doen weinig voor je. Alleen de zuigtabletten hebben enige zin, maar je kunt ook iets anders nemen, bijvoorbeeld een dropje of een zuurtje. Waar het om gaat, is dat de ziektekiemen in je keel zo veel mogelijk afgevoerd worden.

 4. Ik geloof niet zo in extra maatregelen en pilletjes als je verkouden bent, het moet er gewoon uit en zolang je geen koorts hebt, kun je volgens mij het beste normaal doorgaan.
  Zo’n zuigtablet voor je keel snap ik wel, want door het opwekken van speeksel voelt je keel minder droog en dus minder pijnlijk aan, maar je verkoudheid geneest er niet van.
  Ik hoop dat je er snel vanaf bent.

 5. Hè jakkes! Wat vervelend.
  Zo te zien ben jij tot de tanden bewapend. Virussen moeten van goeie huize komen, willen ze door die barriere heendringen! :-)

  Suiker is voor mij een boosdoener en de keel is mijn zwakke plek. Als mijn keel van zich laat horen, pak ik de cassistabletten van Isla (Moos).

 6. Nog even dit. Een soeplepel is een eetlepel. Hetgeen jullie soeplepel noemen, heet in antwerpen een pollepel;)

 7. De verkoudheid heeft helaas gewoon doorgezet. De strepsils gaven alleen verlichting tegen de keelpijn, maar hebben die zeker niet tegen gehouden.

  Blijkbaar was ik gewoon een keer aan de beurt voor een fikse verkoudheid!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.