Reacties

Gezond wonen: is de lucht bij jouw thuis viezer dan buiten? — 38 reacties

 1. Zet zelf ook om de haverklap de ramen open, afzuigkap en ventilatiesystemen aan, tuindeur open... Lekker frisse lucht! En ben heel gevoelig voor allergieën dus 't is voor mij ook echt wel een must, anders wordt het veel te stoffig. En je hebt tegenwoordig ook van die luchtzuiveringsapparaten, denk dat ik daar eens een keer naar ga kijken!

 2. Die laatste tip ben ik aan het toepassen! Planten in huis! De laatste jaren was het volgens mij niet in de mode. Maar gelukkig zie ik steeds meer mooie groene plaatjes in de tijdschriften.
  Verder vind ik het erg belangrijk om frisse lucht in te ademen, ook in huis. En gelukkig ben ik in het bezit van slimme slotjes op de open ramen, zodat ze redelijk dief onvriendelijk zijn. Leve de creatieve mensen die mij dit cadeau deden !

 3. Als het kan laat ik de deur bij de keuken openstaan. Ook staan de ramen in de slaapkamer op een kier en hebben we een nieuwbouw huis met een ventilatie systeem. Het enige wat we meer in huis zouden moeten hebben voor een schonere lucht zijn planten. Helaas heb ik geen groene vingers en gaan die snel dood bij mij

 4. Ik zet zoveel mogelijk ramen op een kier. Helaas hebben we een aantal houtstokers in de buurt. Dat is zo slecht voor je gezondheid en geef zo veel (stank)overlast, dat zou verboden moeten worden. Zodra ze beginnen te stoken moet ik alles sluiten om de stank buiten te houden. Ik heb helaas geen keuze.

 5. Hi Nicole, Ik heb het wel eerder gehoord en gelezen en was er net als jij behoorlijk van onder de indruk. Hier staan dan ook elke dag een aantal ramen open, zomer of winter. En veel planten. Ik denk zelf nog steeds dat dat ook wat helpt en dat is weer leuk voor mijn groene vingers ;-) Zo heb ik altijd een goed excuus als ik er weer eens 1 'gewoon niet kon laten staan';-)

 6. Ik ventileer veel, zet ook graag ramen tegen elkaar open. Helaas krijgen wij ook snel last van openhaarden, barbecues en dat soort ongein. Eigenlijk snap ik niet waarom daar geen strengere eisen op komen.
  Ik denk dat het verder scheelt wat je doet in huis. Er wordt hier niet gerookt, geen parfum, ben voorzichtig met schoonmaakmiddelen, ik doe niet aan roerbakken, vlees braden doe ik zelden (die laatste twee zorgen voor fijnstof).ik heb een open keuken en tzt wil ik overschakelen op inductie ipv gas. Ik vind inductie schoner en het gaat sneller.

 7. Ik heb van huis uit meegekregen af en toe eens boel lekker te laten doorwaaien. Zeker een keer per week ramen en deuren tegen elkaar open.
  Frisse lucht in huis is beter.
  Daarnaast, schone lucht is sneller opgewarmd dan dompige lucht. ;)

 8. Ik probeer hier ook wel echt op te letten. We slapen eigenlijk altijd met het raam open. In de winter vind ik het nog weleens lastig met de woonkamer..ik ben namelijk nogal een koukleum.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder