Geef jij het gezonde voorbeeld?

Op de site van het voedingscentrum kun je een test doen van maar tien vragen, om te bepalen of je het goede voorbeeld geeft.

Ik heb ze braaf ingevuld en goed nieuws voor mij: mijn score is 25 van 30! En dit stond er bij:

Je score is 25 van 30. Je bent een heel goed voorbeeld voor je kind. Je mag best trots zijn! Je geeft je kinderen iets mee waar ze hun hele leven plezier van hebben!

Als moeder voel ik mij soms nog wel eens in het duister tasten: je doet je best, maar je krijgt maar weinig feedback. Dit doet mij dus even goed, en ik denk er sterk over het uit te printen en in te lijsten!

De persoonlijke aanbevelingen die je na de test krijgt, zijn ook leuk.

Je vindt de test hier!

Wat voor score heb jij?

Similar Posts

11 Comments

 1. Ik scoor 26 dus heel goed. Ik heb ook geen rijbewijs en doe alles op mijn fiets. Tevens heb ik van kleins af aan al overgewicht en onze zoon heeft die aanleg helaas ook. Wij letten dus automatisch op dingen als de trap nemen etc.

 2. 29 heel goed voorbeeld.

  ( vind het eigenlijk heel normaal, beweeg veel en vind het leuk probeer gezond te eten. mijn kind eet ook absoluut elke dag fruit en ik ook ) natuurlijk zondigen we ook wel eens hoort er ook bij af en toe. ( moet wel leuk blijven :D )

  GR Deboor

 3. Mijn score is 28, dus ik ben tevreden. Maar van binnen voel ik mij niet altijd zo hoor, zeker nu er 2 pubers in huis zijn, een ‘gekke jongen’ en een ‘gekke meid’, maar wel 2 leuke mensjes (-;

 4. Ik had een score van 20/30.Ik heb geen rijbewijs dus breng en haal mijn kind lopend of met de fiets. Boodschappen met de fiets,dan bezorg ik nog 2x p.week in 2 wijken(ca. 1050 adressen)de post(met de fiets en lopend),1x in de week de krant(425 adressen)ook fietsend en lopend.Dus aan beweging geen gebrek en als je het huishouden en het uitlaten van de hond ook nog eens meetelt zit dat wel goed.Elke morgen netjes ontbijten,oke op de bank,maar in het weekend netjes aan tafel.`Tijdens de lunch ook altijd netjes onze boter-hammetjes.Elke avond een warme prak maar door wisselende diensten van partner niet altijd netjes op bv. 18.00 uur.Soms wel eens om 16.00 uur.Probeer nu wel wat meer een vaste tijd voor te plannen,door van te voren te koken en later te nuttigen.Elke middag na schooltijd een appel/ sinaasappel met kopje thee.
  Volgens mij doe ik het dus wel goed,oke de tv en pc moet vaker uit.Dat probeer ik al te minderen,maar dat is meer iets van mij dan van mijn dochter(oudste),zij gaat vaak buiten in de tuin spelen,of op haar kamer.
  Maar laten we eerlijk zijn als je in een warenhuis bent pak je toch de roltrap/lift maar toch niet de trap als je naar de 4de etage moet!!Dus die vraag vondt ik niet helemaal eerlijk.Dan stond er een vraag over koffie/thee/sappen drinken.Ja ik drink overdag veel thee en sap(vers geperst),maar koffie weer niet dat heb ik nog nooit gedronken dus die vraag ging ook weer niet helemaal op.
  Weer een heel verhaal.
  Zelf denk ik als mij kind nog niet mee hoeft te doen aan zo´n programma van Help mijn kind is te dik dan zal ik het wel goed doen.
  Bij ons komt er nml. ook geen WII of Playstation in huis en een tv op haar kamer,ze is nu 6 jaar.In haar klas zitten kinderen die dit allemaal al hadden toen ze 4 waren.
  Je kunt je kind natuurlijk ook op een verkeerde manier bezig houden.
  Groetjes Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.