Flying solo

images 3 Het zal niemand ontgaan zijn… er is iets veranderd in Huize Mossel. De baas des huizes vertoefd voor enkele maanden elders en dat heeft grote effecten op de dagelijkse gang van zaken hier.

Want wij zijn Jut & Jul, Peppie & Kokkie, Spongebob & Patrick… de strekking moge duidelijk zijn, wij doen nogal veel ‘samen’. En al die dingen doe ik nu ‘alleen’.

Tijd voor nieuwe schema’s dus, want anders raak ik de draad kwijt en daar is niemand bij gebaat. Dat begint al met opstaan, dat nu bijna 3 kwartier later mag zijn. Daar heeft mijn interne klok geen behoefte aan dus zit ik hier nog altijd, lekker rustig, om 6.30u met een koppie thee en de laptop al in de aanslag.

Maar het heeft des te meer effect in de avond. Regelmatig kookte Rutger als hij uit zijn werk kwam (vond hij leuker en ik vermoed ook lekkerder ;-) maar nu is iedereen aan mij overgeleverd. Na het eten verandert er voor de drie groten niet zo heel veel maar de jongste van 2 gaat nu al om 19.30u in bad en daarna direct door naar bed. Met hem uit de weg kan ik rustig aan tafel zitten met de anderen voor het huiswerk, kletspraatje en chocomel met koek, voordat zij hun bed opzoeken.

En waar ik normaal gesproken op donderdag de badkamer sop, hou ik deze nu bij terwijl JJ in bad zit en dat geldt ook voor de rest van die verdieping. Ik ben er toch en ik kan zo de ukkepuk prima in de gaten houden. Onze eigen slaapkamer is voortaan ‘s avonds aan de beurt. Ik ga nog altijd rond 22.30u naar boven en trek dan de boel glad en op donderdagavond wordt er gesopt in plaats van de vrijdagmorgen, lekker met de tv aan en in alle rust omdat iedereen slaapt.

En daar stofzuigen? Dat gaat gewoon op vrijdag overdag. Dan kunnen de kinderen hun eigen kamers doen en ik de trappen, overloop en de bovenverdieping.

De keuken werk ik elke avond na het kokkerellen even globaal door en op dinsdagavond direct na het opruimen van de tafel, gaat de wekelijkse sopbeurt er achteraan. De woonkamer? Die doe ik op maandagavond als iedereen richting bed is gegaan terwijl ik Bones kijk :-) En de gang, bijkeuken en kantoor hou ik gewoon op de woensdagochtend in de planning. Omdat er dan geen kinderen zijn (bij hun vader en de oudste lang op school) heb ik daar ruim de tijd voor.

Dan blijven de boodschappen over. Die plan ik nu op een ochtend in. De auto staat voor de deur en ‘s ochtends is het in de winkel lekker rustig en ben ik zo klaar met het wekelijkse kar-vullen.

Maar hoe flexibel ben jij eigenlijk? Ik heb mijn leidraad maar hoe zit het met de jouwe?

Misschien een goed idee om daar eens wat aandacht aan te besteden. Je plant vast je route als je deze zomer richting vakantiebestemming hobbelt. Waarom dan niet een route uitstippelen voor je dagelijkse schoonmaakpad. Het geeft je absoluut meer inzicht waar je tijd lekt en wat je gestroomlijnder zou kunnen aanpakken!

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.