Extra ruimte in keuken creëren

Hoewel ik inmiddels door heb dat meer bergruimte kopen niet de oplossing is, en dat je beter spullen kunt wegdoen, kocht ik afgelopen week toch een soort van keukenkastje bij de Xenos. Het is een zogenoemd bakkersrek!

Wandrekje

Normaliter kan ik erg twijfelen of ik iets nou wel of niet moet kopen. Maar dit rekje vond ik zo leuk en handig dat ik er vervolgens met gevaar voor eigen leven mee naar huis moest fietsen. Want het paste niet in mijn fietstas. En 10 kilometer fietsen met een soort wandrekje is best lastig kan ik je vertellen.

Maar ik heb het overleefd, en het is me zelfs gelukt om het zelf aan de muur te spijkeren. Kijk maar:

opbergruimte keuken

Omdat het niet massief is, neemt het weinig plek in vind ik. Ik ben er helemaal bij mee : )

Het kostte me 24,99 wat ik helemaal niet goedkoop vind voor zo’n simpel rekje.

Lees ook: Wat is een open keuken?

Similar Posts

21 Comments

 1. Het is inderdaad wat aan de prijs voor zo’n eenvoudig rekje, maar ik vind Xenos toch al wat duurder geworden de laatste jaren.
  In ieder geval prettig, dat je er blij mee bent ;)

  Ik heb zelf stellingkasten en de keuken en bijkeuken, waar ik veel op kwijt kan.

  Groetjes Lily

   1. Bakkersrekken zijn bij mijn weten grote ijzeren karren waar de bakker de broden op legt om uit te laten wasemen, nadat ze uit de oven komen.
    Mogelijk komt de benaming daar het rek van metaal is met spijlen, dat is voor mij het enige reden welke ik kan bedenken.

 2. In mijn keuken waar ik sowieso erg weinig ruimte heb probeer ik zo min mogelijk op te hangen en neer te zetten omdat dingen in de keuken toch snel vies worden. Ik heb maar 3 keukenkastjes, maar sinds ik alleen ben heb ik toch veel dingen niet dagelijks nodig, wat ik niet in de keuken kwijt kan berg ik op in mijn voorraadkast in de kamer onder de trap. Verder heb ik de afgelopen tijd weer een kritisch naar alle spullen in mijn huis gekeken en ondanks dat er hele leuke dingen bij zaten,heb ik toch maar weer heel veel weggedaan met als uitgangspunt , heb ik het langer dan een jaar niet uit de kast gehaald dan moet het weg. Bij de kringloop waren ze heel blij met mijn opruimwoede.

 3. Leuk rekje. Net als Ans hierboven heb ik maar drie keukenkastjes en een kleine keuken Ik heb daarom ook een bergplaats in een kist in de kamer.
  Tip, zorg dat je een “spin” zo’n elastieken ding, in je fietstas hebt. Erg handig voor dit soort net te grote spullen. Ik bind er vanalles mee op mijn fietsrekje.

 4. Hehe, gespijkerd tegen de muur ook :D
  Zou ik ook doen. Het zou ook midden in de nacht met donderend geraas naar beneden vallen. Je koffiefilterhouder is ook stikruig maar vind jouw huis altijd zo blij :)

 5. Mooi kastje ! Ik heb hem ook gezien. Helaas geen lege muur in de keuken om hem aan te spijkeren. Er zit dus niets anders op dan maar eens wat weg te gooien ;)

 6. Wat een superleuk rekje! En die haakjes zijn helemaal handig! Eens kijken of zoiets nog aan mijn muur past… Lees: kleine keuken. Moet ik alleen wel eerst gaan sparen…

 7. Wat een handig rekje! Mijn keuken is heel klein, en volgend jaar ga ik het eindelijk renoveren. Ik huur er specialisten voor in omdat ik noch ontwerper noch architect ben, en ik zal vragen om mijn keuken visueel groter te maken. Ook koop ik een paar soortgelijke rekjes om extra ruimte te krijgen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.