Moleskine agenda’s met Alice in Wonderland

moleskine alice in wonderland

Inmiddels gebruik ik al zo’n 4 jaar Moleskine agenda’s. Ik vind ze echt geweldig. Links kan ik alle afspraken noteren en heb ik een overzicht van de data en de dagen van de week. En rechts is helemaal vrij voor notities.

Ik heb altijd een zwarte Extra Large Moleskine agenda

De indeling van Moleskine agenda’s is voor mij echt perfect. Omdat ik vrij veel dingen opschrijf koop ik altijd de Extra Large versie. Die ruimte heb ik nodig. Maar nou doet zich het volgende voor: er is een prachtige Moleskine agenda uitgebracht met Alice in Wonderland op de cover. Ik vind hem echt schitterend, en zou hem zo wel willen kopen. Maar helaas is deze versie alleen te koop in Large. En ik weet uit ervaring dat die te klein is voor mij.

Alice in Wonderland Moleskine Large: mijn dochter heeft hem!

Mijn jongste dochter deed afgelopen jaar eindexamen gymnasium, en gaat over een paar weken voor een half jaar naar China. Zij wilde een nieuwe agenda, maar niet meer een schoolagenda. Ze kocht daarom de Alice in Wonderland Moleskine agenda. Dat bood mij de kans deze Moleskine van dichtbij te bewonderen. En hij is het net zo mooi als ik had verwacht. Ik heb foto’s gemaakt, om te delen. Dus kijk maar mee!

Kijkje in de Alice in Wonderland Moleskine agenda Large

Alice in Wonderland Moleskine: indeling week net als mijn Moleskine extra large

moleskine alice in wonderland

Binnenkant cover:

moleskine

Achterin met weer zo’n mooi stukje uit Alice in Wonderland:

moleskine alice in wonderland

Moleskine agenda’s hebben stickers. Ik vergeet altijd om ze te gebruiken. Maar die van Alice in Wonderland zijn wel erg leuk:

moleskine alice in wonderland

Praktische informatie over Moleskine agenda’s

Behalve agenda’s kun je bij Moleskine ook notitieboeken en Moleskines kopen met blanke pagina’s. Sommige boekhandels verkopen Moleskine agenda’s, maar niet allemaal. Online zijn Moleskine agenda’s onder andere te koop bij de Bijenkorf, Bol.com en Fonq.

Mijn dochter kocht haar Alice in Wonderland Moleskine agenda voor 24,95 bij de Bijenkorf. Dat is niet goedkoop voor een agenda vind ik, maar hij is wel schitterend. Voor mijn Extra Large Moleskine agenda met zachte kaft betaal ik meestal 21,50 bij Fonq.

Een onverwacht voordeel van Moleskine ; )

Nog even dit: een onverwachts voordeel van Moleskine is dat het me relatief ongevoelig heeft gemaakt voor notitieboekjes en leuke schriften. Vooral bij de Hema hebben ze altijd superleuke kantoor- en schoolartikelen. Maar omdat ik nu helemaal dol ben op Moleskine, en de bijbehorende kwaliteit kan ik de Hema versies keurig laten liggen : )

Lees ook mijn review van de Happy Planner agenda.

Zie ook mijn gratis maandplanner die je kunt downloaden!

Wat vind jij van Moleskine agenda’s en notitieboekjes?

Similar Posts

48 Comments

  1. Nee ik heb gewoon een rare tik haha! 1 kocht ik begin dit jaar, toen bedacht ik later dat een desk agenda wel heel handig is voor mijn bedrijf en daarna heb ik me laten verleiden tot een bullet journal..

 1. Dit is echt een leuke agenda. Ik vind het liedje van het konijn erg leuk. En dan heb ik het natuurlijk over de K3 versie. Haha. Momenteel ben ik bezig om mijn eigen agenda te ontwerpen. Deze gaat in een A4map. Hij wordt wat groot, maar leuk als uitprobeersel.

  1. Als je een agenda helemaal zelf maakt kun je hem helemaal naar wens maken. Dat lijkt me wel een voordeel. Een A4map vind ik alleen wel weer lastig om mee te nemen en zo.

 2. Moleskine agenda’s zijn van hoge kwaliteit en je doet ze na afloop van het jaar niet weg maar je bewaart ze. Wij hebben een grote met elkaar gedeelde agenda met ringband altijd open liggen op de keukentafel. Daar schrijven wij de afspraken in. Als iemand een afspraak met ons wil maken en we zijn niet thuis, dan bellen we wel terug als we de agenda weer voor ons hebben. Dat werkt goed voor ons. Ik heb ooit wel geprobeerd om op de pc een agenda bij te houden, maar dat werkte dus helemaal niet. Er ging van alles fout :-)

 3. Leuk om te zien! Ik heb zelf de 1Blik-agenda, erg groot en veel opschrijfruimte, en ik vind de indeling erg fijn. De schoolagenda hiervan is voor tieners ook erg geschikt. Vooral bij problemen met plannen en organiseren van huiswerk. Waar wij (met autisten en ADHD-ers in het gezin) best wel een beetje last van hebben ;-)

 4. Ik ben sinds vorig jaar fan van de Moleskine agenda en in augustus kreeg ik die van Alice in wonderland voor mijn verjaardag. Superblij mee! Krijg er ook veel complimentjes over van collega’s en studenten.

 5. Ik heb geen agenda nodig. Die paar afspraken die ik heb, zet ik op de kalender. Ik vind de agenda van jouw dochter heel mooi en mijn vingers beginnen te kriebelen om die prachtige plaatjes in te kleuren :-)

 6. Dan zoek je toch plaatjes van alice in wonderland, print ze uit, mss op etiketpapier, en plak ze in je x-large agenda. Kun je ze ook nog op tussenliggende pagina’s plakken en niet alleen op voor- en achterflap.????????

  1. Dat snap ik dan ook wel weer. Het is het net niet niet hè. Ik hou zelf meer van de soberheid van de gewone zwarte uitvoering van Moleskin, gebruik zelf ook de opschrijfboekjes, de dikkere maar ook die hele dunne. Handig voor in een handtas.

 7. Moleskine agenda’s lijken me echt geweldig. Vooral om wat je meteen in het begin zei: de ruimte voor notities naast je weekplanning. Ik vind het alleen enórm duur, dus ik gebruik m’n agenda van de action maar gewoon, haha! Die was €0,72 geloof ik ;)

 8. Ik kende het merk niet; klinkt goed! Maar een digitale agenda vind ik toch handiger omdat ik die met mijn man kan delen en onderweg op m’n telefoon kan bekijken…

 9. Ik gebruik ook een moleskine, dezelfde indeling als jij, maar dan de pocketuitvoering. Daar kan ik alles in kwijt, inclusief todo-lijsten en huishoudschema’s, maar ik twijfel nog of ik volgend jaar toch niet liever iets meer ruimte wil.
  Ik heb ruim een jaar geleden de versie met achttien maanden gekocht en die is ondanks intensief gebruik nog helemaal heel. Ik moet me nu dus beheersen tot het eind van het jaar (want inderdaad, ze zijn duur), maar deze versie is wel erg mooi… ;-)

 10. Mooie agenda, ik gebruik een succes agenda junior al meer dan 25 jaar en heb een maal een nieuw leren omslag gekocht.
  Merk dat ik het laatste jaar snel ook iets noteer in mijn tel, in de digitale agenda.
  Dat vergt weer dicipline om thuis gekomen afspraken in mijn agenda te schrijven!
  Ik zie dat er een notitie blad naast zit in de moleskine, wat moet ik me er bij voorstellen wat je er op noteert?
  Bij een succes zit bij een tabblad gelinieerd papier, ik gebruik dat nl heel weinig.

  1. Daar noteer ik alles wat ik moet doen met mijn blogs. Per dag noteer ik wat ik heb gedaan en wat ik nog moet doen. En helemaal rechts schrijf ik ideeën die ik wil uitwerken, boeken die ik wil lezen en films die ik wil kijken.

 11. Er zijn veel mensen die overschakelen naar een online agenda, maar het is soms ook handig een papieren versie te hebben.
  Als je het neergeschreven hebt onthou je het ook langer.

 12. Wat een mooie agenda, heel fijntjes ook. Wij hebben een kalender voor het gezin aan de muur hangen. Daarnaast gebruik ikzelf ene digitale en heel veel lijstjes :-)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.