Emigreren naar Zwitserland

emigreren zwitserlandKun je het je voorstellen? In juni de optie krijgen om naar Zwitserland te verhuizen? En dan de september daarop ook al gaan? Dat deed Marlieke!

En ik mocht haar interviewen. Hoewel ik zelf al heimwee krijg op de hoek van de straat, vind ik mensen die emigreren fascinerend. Wat drijft hen? Waar lopen ze tegenaan? Ik verzamel hun verhalen op mijn blog Expat Mama’s.

Daar vind je ook Marlieke’s verhaal!

Similar Posts

6 Comments

 1. Emigreren binnen Europa is denk ik minder hard. Natuurlijk zijn er afstanden, maar die zijn gemakkelijk in een halve dag te doen denk ik, als je terug moet naar Holland.
  Het vliegen is goedkoper.
  Maar wij missen zelf Nederland nog niet. En om even naar Holland te gaan, trekt me niet omdat ik moet vliegen en dat ,sorry, haat ik.
  Groet, Wilma

  1. De afstand binnen Europa is inderdaad een stuk kleiner. Ik denk ook dat het psychologische effect van een emigratie dan kleiner is. Je kúnt immers nog redelijk makkelijk even terug.

 2. Wow, wat een lef om zoiets met twee jonge kindjes te doen. Wel heel leuk als je zoiets kan. Zweden lijkt mij ook heel leuk, alleen dan in de zomer. De winters lijken me erg lang.

  Ik ben twee weken geleden verhuisd van het noorden naar Nederland naar de Betuwe. Dat is een stuk makkelijker dan emigreren. En hier voelt het bijna als thuiskomen. Ook al ken ik de weg niet. Ik voel me goed bij de mensen, het taaltje en de omgeving. Ben ik heel blij mee. En dat voor iemand die altijd had willen emigreren :D

 3. Mooi de link die je noemt , gelijk bij mijn leeslijst gezet. Ook wij hopen volgend jaar te emigreren naar Roemenië komen er al 9 jaar en hebben daar een huis . Op mijn blog schrijf ik er soms wat over . We hebben er heel veel zin in .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.