Een schone badkamer is een opgeruimde badkamer

badkamer opruimenWist jij dat de ruimte waar je naar toe gaat om schoon te worden, vaak één van de vieste ruimtes is in je huis?!

We hebben het over badkamers!

Het is een wonderlijk, en niet zo prettig idee! Want je vraagt je onwillekeurig toch af:

‘Hoe kan ik ergens schoon worden, als het er vies is?’

Schoonmaken met een tandenborstel…?

Een vriendin van me heeft een moeder, en die komt één keer per maand op bezoek. En dan neemt ze haar tandenborstel mee. Niet omdat ze komt logeren, maar om de voegen van de badkamertegels grondig schoon te maken! Dat is nog eens de badkamer schoonmaken! Ik moet bekennen dat ik dit nog nooit heb gedaan. Terwijl het eigenlijk best nuttig zou zijn. Maar eerlijk gezegd zinkt de moed me een beetje in de schoenen bij de gedachte dat ik met een tandenborstel een hele badkamer moet schoonmaken. Want dat schiet natuurlijk niet erg op.

Gelukkig zijn er makkelijkere manieren om een schone badkamer te krijgen! En een absolute voorwaarde voor een schóne badkamer is een opgeruimde badkamer.

Hoe zorg je voor een opgeruimde badkamer

Een opgeruimde badkamer is makkelijker schoon te houden, dan eentje waar van alles rondslingert. Denk aan tandenborstels, shampooflessen, scheermesjes, dagcremes, haarborstel, make-up etc. Het staat niet alleen slordig, het is ook niet fris. En je kunt er daardoor niet goed bij met je schoonmaakdoekje.

Badkamerkast met deuren

Zorg dus dat je een goede badkamerkast hebt, waar je je spullen netjes in kunt opbergen. Met een deur! Want achter een deur staan je spullen veel hygiënischer dan op open planken.  Neem als het even kan een kast die tot aan het plafond reikt. Zodat zich bovenop het kastje geen stof kan verzamelen. Dat scheelt weer in het schoonmaken.

Maar kijk voordat je spullen in een badkamerkast zet, eerst kritisch of je echt alles nodig hebt. Gooi zoveel mogelijk weg. Want zoals ik ook altijd tegen mijn kinderen zeg:

‘Hoe minder je hebt, hoe minder je hoeft op te ruimen!’

Zet een wasmand in de badkamer

Zorg dat er in de badkamer een wasmand staat. Als je net zulke kinderen hebt als ik, moet je het ze zo makkelijk mogelijk maken om hun vieze was op te ruimen. Grote kans dat ze het anders gewoon laten vallen…

Maak je eigen ‘badkamer caddy’

Mijn oudste maakte haar eigen badkamer caddy. Iedereen gebruikte steeds haar shampoo en doucheschuim. Ze kocht een leuk plastic mandje bij de Xenos. En daarin heeft ze al haar badproducten gedaan. Dat mandje staat op haar slaapkamer. Als ze gaat douchen neemt ze haar mandje mee naar de badkamer. En als ze klaar is, neemt ze het mandje weer mee naar boven. Veilig buiten de begerige handen van haar broers en zus. En ik vind dit ook fijn, want het scheelt weer spullen in de badkamer.

Er is zelfs een speciale Pinterest pagina met ideeën voor badkamer caddy’s!

Als je badkamer eenmaal is opgeruimd, is het veel makkelijk schoonmaken.

Dat beetje afwas, gaat in de machien!

Het mag duidelijk zijn: het huishouden is hard werken! Daarom even een leuk lied over een huisvrouw. Gezongen door Rita Hovink. Ik moet er altijd erg om lachen!

Meer lezen over opruimen en schoonmaken?

 Hoe houd jij jouw badkamer netjes?

Similar Posts

27 Comments

 1. Wij hebben sinds augustus vorig jaar een nieuwe badkamer en juist omdat we daar zo trots op zijn blijf ik elke keer maar weer poetsen om hem mooi te houden ;) Hier dus geen problemen :)

 2. Wij hebben eennpiepklein oud medicijnkastje (met deurtje) in de badkamer hangen en alleen daarin staan wat spulletjes. Daarnaast alleen een douchecreme en een shampoo op de tegelvloer en verder niets aan spullen in de badkamer! Altijd opgeruimd en netjes dus… Heerlijk. En zo klaar met schoonmaken!
  Fijne dag,
  Liefs,
  Mirjam

   1. Zoals ik al zei, hebben we alleen een shampoo en twee flesjes doucheschuim op de tegelvloer staan. Die blijven staan in een hoekje van het douchegedeelte. Verder geen losse spullen in de badkamer en al helemaal geen mandjes om mee te nemen. Een antiek medicijnkastje knapte ik op destijds (toen we de badkamer opknapten) en daarin de tandpasta en tandenborstels en nog wat make-up spulletjes en dat is het wel…
    O ja, en er hangt nog een handdoek naast de wastafel… Ik hou heel erg van opgeruimd.
    De badhanddoeken liggen in de linnenkast…
    Fijne middag,
    Liefs,
    Mirjam

 3. We hebben een kleine maar heel comfortabele badkamer met alleen een hangkastje. Daar kunnen we badtextiel en toiletrollen in kwijt, en de tandpasta en zo. Fijn om dat voor het grijpen te hebben en toch niet op de wasbak en inderdaad veel sneller schoonmaken.
  Leuk die Rita Hovink, die heb ik nog op de radio gehoord vroeger. Ja het zijn allemaal klusjes van niets – tot ze zelf moeten doen.

 4. Volgens mij kan ik dan wel een tandenborstel mee gaan nemen naar mijn moeder… LOL. Maar dat doe ik niet.

  Leuk om te lezen dat wij alles eigenlijk al doen. Daarnaast schrob ik wekelijks het douchescherm, tegels boven het bad en het bad. Lijkt veel, maar als je het wekelijks doet ben je in ruim 5 minuutjes klaar.

  Dat tasje van je dochter klinkt heel handig. Hier heeft man de neiging om mijn shampoo te pakken als hij die van hemzelf niet gelijk ziet (lees: zelf niet opgeruimd heeft / niet uit de tas heeft gehaald na het zwemmen). Misschien stom, maar ik heb er een gruwelijke hekel aan, als ze aan mijn shampoo zitten (badolie enz vind ik dan weer helemaal niet erg – alleen de shampoo)

  1. Lekker makkelijk inderdaad, van je man! Mijn man heeft ook moeite om verder te kijken dan zijn neus lang is. Maar mijn shampoo pakt hij gelukkig niet, want hij wil alleen maar Head and Shoulders.

 5. Ik houd gelukkig mijn badkamer wel redelijk opgeruimd, maar het is ook zo’n klein hokje dat er ook niet heel veel inpast :). Een kast daar plaatsen met de benodigde spullen is dus onmogelijk. De badkamer krijgt hier wekelijks een poetsbeurt, maar ik moet bekennen dat ik slechts een paar keer per jaar de tegels en voegen goed schrob, ik vind dat gewoon zo’n vreselijke klus!

 6. De badkamer is hier een ramp! Ik heb een stapel van 4 kratten op elkaar. Zulke met een open voorkant. Daar kan de was zo ingedaan worden, maar nog steeds ligt het meeste ervoor :-(
  Wij hebben een douchecabine. Ik vind het echt een vreselijk ding. Al die randjes en kiertjes enz. Dat is niet schoon te houden.
  De badkamer staat op de planning om ergens in de komende paar jaar een opknapbeurt te geven. Ik wil dan het liefst geen cabine meer maar een inloopdouche ofzo. Daar ga ik me eens in verdiepen.
  Doordat wij een cabine hebben die aan de achterkant ook glasplaten heeft hebben we in de douchehoek helemaal geen voegen, dat is wel weer een voordeel.

 7. Goede ideeen. Het is soms lastig om de badkamer netjes en schoon te houden. Maar met een tandenborstel de voegen schoonmaken…… Wel effectief.

 8. Het schoonmaken van de badkamer hier is een eitje. Iedereen die gedoucht heeft, maakt zelf zijn/haar eigen boel weer netjes en droog. Dus die hoek hoef ik nooit extra schoon te maken. We hebben een open douchehoek, geen deuren, geen kieren, niks dat vies kan worden. Alleen de regendouche en de wanden en vloeren moeten schoongemaakt worden. Er staan een vloerwisser, een wissertje voor de wanden en er hangt altijd een schoon microvezeldoekje voor de douche en het nadrogen van de wanden. De spoelbakken, plank en spiegel neem ik iedere dag even af. Altijd blinkend schoon. De paar flesjes die we hier hebben, staan in een gezellig mandje. De rest bevindt zich achter een deurtje. Het meeste werk is hier het schoonmaken van de radiator en de jaloezie voor het raam. Doe ik 1 tot 2 keer in de maand of zo.

 9. O, ik vergeet nog te vermelden dat we geen wasmand in de badkamer hebben. Op iedere slaapkamer staat er een. Natte handdoeken gaan even over de radiator om te drogen en gaan dan in de wasmand in onze kamer. Vroeger hadden we alle was wel in de badkamer. Vreselijk. Nooit meer!

 10. Een fles chloor, een afwasborstel en doeken and I’m ready to go!

  Een keer per week maak ik de badkamer grondig schoon en doordeweeks ga ik altijd met een doekje langs en om de wasbak heen (tandpasta crap enzo ;-) ).

  Ik vind het een vervelend klusje maar ben wel super blij als het schoon ruikt.

 11. Goede tips! Moet mijn schoonmoeder maar eens lief aankijken of ze op bezoek wil komen met haar tandenborstel… lol! Nee even alle gekheid op een stokje, hier een redelijk schone en opgeruimde badkamer maar het kan altijd beter dus ik ga eens kijken met deze tips…

 12. In ons vorige huis hadden we een bruin/beige jaren ’80 badkamer en hier eentje uit de jaren ’90. Groter, wit, met bad, dubbele wastafel, grote bergkast. Die laatste klinkt natuurlijk beter, maar je ziet echt alles op dat wit. Wel fijn dat ik alles kwijt kan. Ik zou hem ietsje vaker schoon moeten maken, maar ik moet hier in ons nieuwe huis nog een beetje routine vinden. Een groter huis is veel meer schoonmaakwerk :D

 13. Haha hier gewoon met een schuursponje gaat echt veel sneller. Gewoon bleek eroverheen en een keer antikalk of schoonmaakazijn.

  Ik maak de badkamer ‘eerlijk’ niet zo snel schoon. Vind het gauw een vergeet item en vond daarom de tekst leuk: ‘Hoe kan ik ergens schoon worden, als het er vies is?’

 14. Wanneer je zo’n caddy meeneemt naar de douche, zijn de flessen shampoo toch vaak nat wanneer je ze weer mee terug naar je kamer neemt? Lijkt me ook weer niet al te fris. Ben zelf nogal van het opruimerige, maar de badkamer blijft helaas een beetje een rotzooi met alle shampoo flessen enzo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.