Reacties

Deksel slow cooker sluit niet — 17 reacties

 1. Dat ziet er wel erg hip uit. Op de bruiloft van mijn stiefzusje hebben we aan een slowcooking bbq gedaan. Het vlees heeft de hele dag in een speciale oven gestaan. Was erg lekker.

 2. Ik had er wel eens van gehoord, maar wist eigenlijk niet wat het betekende. Ik dacht eigenlijk dat ermee bedoelt werd dat je gewoon lekker rustig aan ging koken en er de tijd voor nam ;) Maar het is dus juist voor drukke mensen :D

  • Dat is eigenlijk een wonderlijke paradox als je het zo zegt Daantje! Maar slow cooking betekent dus niet niet per sé rustig aan doen. Het is letterlijk langzaam koken in een speciale pot.

 3. Ja, ik heb er één. Al jaren. Een lekker groot geval (6 liter), die het meeste lijkt op die onderste foto. Alleen heb ik er geen display op, maar enkel twee simpele draaiknoppen. De mijne zal wellicht ook niet zo duur geweest zijn. Ik kreeg hem ooit kado van mensen voor wie hij veel te groot was. Ik gebruik mijn slowcooker heel regelmatig. Stoofpotten zijn fantastisch lekker uit zo'n ding. Maar ook om (erwten)soep te maken is hij ideaal. (niet aanbranden en ook niet te hard koken, zodat bouillon troebel wordt) Of peertjes rood stoven bijvoorbeeld.

  Teunie

 4. 'Slowcooking' gaat ook prima op een ouderwets petroleumstelletje. En dat neemt ook minder ruimte in om op te bergen. Maar: daar kun je dan maar beter wèl in de buurt blijven. En een slowcooker via bv zonnepanelen is milieuvriendelijker dan de productie / vervoer / gebruik van petroleum. Maar tot we die zonnepanelen bij elkaar gespaard hebben blijft het petroleumstel hier in gebruik:)

 5. Ha ook ik heb er een ( natuurlijk zou ik haast zeggen) Ik vind hem inderdaad heel handig om op juist de drukke dagen al vroeg alles er in te kunnen gooien en tijdens het spituur, of moet ik zeggen spitsuren? Iedereen komt thuis, speelafspraakjes komen en gaan en zelf moet ik ook weer een ander kind van zijn speelafspraakje ophalen en we moeten op tijd eten want sport of weetikveel van oudsten moet ook weer snel na het eten....
  Ik heb het onderste modelletje een groot model, ik doe vaak dubbel makkelijk en kook er dan voor 2 dagen in :-).

 6. Ik heb een stekkerloze variant, de hooikist.
  Smorgens de soep even op het vuur bereiden, en daarna de hele dag in de hooikist. Het eten is klaar(en warm) als ik thuiskom. Als ik thuisben, kook ik halverwege de dag nog eens door tot kookpunt en dan gaat het weer de hooikist in.
  Ik moet er wel bij zeggen dat ik vegetarisch kook.

  Groet,Greet

 7. Ik ben er van overtuigd dat slow cooking tijd bespaart en dat het eten veel lekkerder wordt. Ik gebruik de hooimadam voor het bereiden van groenten, soepen, stoofvlees, havermoutpap enzovoorts.
  Ook handig bij picknicks als je gekookte eitjes warm wilt houden. Ik heb de grote hooimadam en de kleine hooimadam nu anderhalf jaar en gebruik ze elke dag.

 8. ik heb ook het onderste model, werkt prima bij stoofpotten. Maar ook om de gluhwein warm te houden, als er veel gasten komen. Er zijn nog veel meer mogelijkheden voor hartige en zoete gerechten. Ik vind het een uitkomst dat het eten veilig opstaat, terwijl ik van huis ben.

 9. Wij hebben er ook een. Op dit moment gebruik ik het niet vaak, maar het is echt handig. hHier ook een grote. Je hebt ze hier ook voor een potters , echt klein. Dan denk ik wel eens : best handig voor oudere mensen als ze toch lekker een stew willen of vlees.
  Mijne was in de aanbieding Jaren geleden en was toen ong 70 dollar dat is ongeveer52 euro ofzo.
  Hier worden ze vaak meegenomen naar bijv. een avond voor de kerk en dat gaat vaak met een maaltijd, of met een verkoping of zo. Maak thuis de soep en neem het mee met evt. special cover ervoor en plug het op de plaats van bestemming weer in en houd het warm.
  Hier ook gedaan met een dag voor school in het park, daar heen en weer inpluggen en de school heft lekker soep. En de kids hebben het netjes afgewassen en schoon terug geleverd.
  groet, Wilma

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder