Reacties

De Gouden Regel voor verzekeren — 17 reacties

 1. De Grote twijfel vind ik een auto verzekeren. WA of all-risk. Het scheelt 10 euro. Bij sommige verzekeringen koop je ook een stukje "rust". Omdat ik bekend ben met de verzekeringen heb ik een potje voor mijn uitvaart. Je verzekeringen en bv reisverzekering e.d. moet ook bij je passen als persoon.

 2. Soms ben je verplicht iets te verzekeren, denk aan auto.
  Andere verzekeringen kies je zelf.
  Bij aanvullende ziektekostenverzekeringen ben je vaak voor veel dingen verzekerd die je net niet nodig hebt. Hans

 3. Fietsverzekering deed ik alleen bij een de eerste 2 jaar van een nieuwe fiets. Het ging dan om diefstal. 1x hebben die een nieuwe fiets uitgekeerd, toen m'n fiets in Oostenrijk werd gestolen. De laatste decennia rij ik 2e hands, dat is het verzekeren niet waard. Reisverzekeringen heb ik jaren niet gedaan. Zo is bij mij niet bekend waar ik naartoe ga en ik boek niets. Heb ook geen dure troep bij me. Kans dar de verzekering uitkeert is nihil. Toch heb ik het wel gedaan in de 80'er jaren als ik naar Frankrijk ging. Het ziekenfonds had daar geen goed verdrag mee en ik verzekerde me dan alleen tegen kosten voor een ziekenhuisopname. Nu hoeft dat al heel lang niet meer. Ik was ook een tijdje verplicht particulier verzekerd. Had je bij geen inkomen en geen uitkering. Die verzekeringen waren erg duur en om kosten te besparen liet ik daar de huisarts er uit. Had uitgerekend dat ik gemiddels 8x per jaar naar de huisarts moest voor dat verschil in premie. De huisarts ziet je al aankomen.

 4. in die regel kan ik me wel vinden..

  maar je hebt natuurlijk de verplichte verzekeringen, zoals voor de wagen, brand, ziekteverzekering...

  het hangt natuurlijk ook van je spaarpot af

 5. Er zit zeker wat in, maar mijn aanvullende tandartsverzekering ga ik nooit opzij zetten. Dit haal ik er echt wel uit;). Uitvaartverzekering heb ik ook. Niet het volledige bedrag zit daarin, maar wel ruim voldoende. Ik wil echt niet dat mijn nabestaanden eventueel voor de kosten op moeten draaien.

 6. Een verzekeringsadviseur zei ooit tegen mij dat een uitvaartverzekering de meest zinloze verzekering is die er bestaat. Inderdaad zelf een potje sparen is veel effectiever.

 7. Een tv- fiets- en uitvaartverzekering heb ik niet, wel de verzekeringen voor huis en inboedel. En een aansprakelijkheidsverzekering ook.
  Reisverzekering niet meer, maar mocht ik op vakantie gaan dan sluit ik er een af, zo duur is dat niet.

 8. Of een annuleringsverzekering, die doe ik ook nooit. Ik ga toch wel. En ik heb begrepen, als je niet gaat... dan wordt ook niet alles terug gestort, dan is het ook zonde.

  Love As always
  Di mario

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder