Waarom Adine Netflix opzegde, en ik niet

Netflix

'Hierom heb ik Netflix opgezegd.'

Dat was de intrigerende titel die ik las op Adine's blog Lekker Leven met Minder.

Ik klikte erop, want ik was nieuwsgierig.

Zelf vind ik Netflix erg handig en leuk, dus ik wilde wel eens weten waarom iemand zoiets fijns zou opzeggen. Natuurlijk kan ik wel wat redenen bedenken zoals besparen en tijdgebrek, maar ik was benieuwd waarom Adine van Lekker Leven met Minder Netflix niet meer wilde.

Waarom Lekker Leven met Minder Netflix opzegde

Eén ding maakt Adine meteen duidelijk: ze zegde Netflix niet op omdat ze er genoeg van had. Of omdat ze het nu stom vindt. Ze noemt het nog steeds 'de uitvinding van de eeuw.' Netflix biedt de mogelijkheid om makkelijk en legaal allerlei series en films kijken.

Waarom zegde ze het dan op?

Als ik het goed begrijp uit haar post is het antwoord: uitdagingen op het gebied van zelfdiscipline als het gaat om Netfflix ; )

Netflix is misschien iets té ontspannend?

Adine van Lekker Leven met Minder merkte namelijk dat haar middagpauzes steeds langer werden doordat ze dan 'even' naar Netflix keek. En dat 'even' werd steeds langer. Wat overigens niet zo gek is, want dat probeert Netflix natuurlijk ook voor elkaar te krijgen. Daarom zijn er cliffhangers! Om ervoor te zorgen dat je zo nieuwsgierig bent naar hoe het verder gaat, dat je doorkijkt.

Een andere reden die Adine noemt is dat ze zo ontspande van Netflix, dat ze er sloom van werd. Na Netflix kijken had ze eigenlijk weinig puf meer om nog iets anders te doen. Ook werd ze er zelden 'blijer' van.

Wat het Adine opleverde om Netflix op te zeggen

 • Een leuke besparing van 11,99 per maand.
 • Meer rust in haar hoofd.
 • Een scherpere focus. Als voorbeeld noemt Adine dat het haar lukte om een challenge van 21 dagen succesvol af te ronden.
 • Ze komt ineens aan lezen toe!

Zal ik dan ook maar....?

Het is altijd goed om zo nu en dan je gewoontes eens onder de loep te nemen. Adine's post zette me aan het denken: wil ik Netflix houden? Zou het een idee zijn om het ook op te zeggen? Maar hoewel ik normaliter erg kan weifelen en twijfelen over dingen, was ik hier al gauw uit.

Nee, ik wil Netflix niet opzeggen.

De problemen die Adine had met Netflix, heb ik namelijk niet.

Waarom ik Netflix niet opzeg

Ik heb een ijzeren zelfdiscipline, op het neurotische af, en kijk maximaal 1 aflevering per avond. Ook kijk ik nooit in mijn lunchpauze, want wat dat betreft heeft Adine groot gelijk: van overdag tv kijken word je sloom en suf. Verder vind ik het heel fijn dat Netflix geen irritante reclames heeft. En last but not least: mijn hele gezin lift mee op mijn Netflix abonnement. Ik wil het hen niet aandoen om Netflix op te zeggen.

Als ik ooit Netflix zou opzeggen dan zou dat denk ik zijn zijn uit financiële overwegingen, en omdat ik er niets leuks meer op kan vinden. Of omdat ik val voor de charmes van één van de vele Netflix alternatieven.

Maar dat is nu nog niet het geval. Ze geniet ik op het moment erg van seizoen 2 van You en ook vind ik het tweede seizoen van Sex Education weer erg leuk.

Praktische informatie: hoe zeg je Netflix eigenlijk op?

Ben je helemaal geïnspireerd geraakt door Adine van Lekker Leven met Minder, en denk je bij jezelf: 'Jaaa, ik ga NU Netflix opzeggen!' Lees dan hieronder hoe je dat doet.

Ken je die sites waarop je je helemaal rot zoekt naar een manier om je abonnement op te zeggen? Dat is bij Netflix niet het geval. Met slechts een paar klikken kun je Netflix opzeggen.

Stap 1: Ga naar Netflix.com en login.

Hieronder zie je mijn profiel. Zoals je ziet lift  het hele gezin mee op mijn Netflix abonnement!

netflix opzeggen

Stap 2: Klik op 'Account'. Dan kom je op een pagina waarop je onder andere dit ziet:

netflix opzeggen

Stap 3: Klik op 'Cancel Membership'.

Vervolgens vraagt Netflix of je het wel zeker weet. Ook bieden ze een, in mijn geval, goedkoper alternatief:

netflix opzeggen

Stap 4: bevestig dat je echt wilt opzeggen.

Nu ben je klaar voor een leven zonder Netflix!

Tot slot: een bedankje aan Adine!

Adine, dankjewel voor de inspiratie voor deze blogpost, en de aanzet om eens goed na te denken over Netflix. En ik ben nu helemaal benieuwd naar je Spaanse series. Zijn die net zo leuk als Koreaanse drama's?

Leestips

Hoe denk jij over Netflix? Wat zou voor jou een reden zijn om Netflix op te zeggen?

Similar Posts

30 Comments

 1. Ik heb geen Netflix en dat is precies om dezelfde redenen als waarom Adine heeft opgezegd. Ik ben ook 'bang' dat ik minder ga lezen als ik Netflix zou hebben. Ik weet van mezelf dat ik het geduld niet heb om series te kijken en dat ik dan ondertussen van alles ga doen. Dus ja, ik blijf bij m'n boek. En af en toe een serie zonder Netflix, want ja, toch wel fijn natuurlijk;).

 2. Deden wij ook wel eens. Dan weer niet. Dan weer wel. Dan hebben wij even behoefd niet te kijken. Maar we hebben nog. Netflix kost wel veel geld vind ik. Er zitten leuke serie erbij. Ook wel eens goede film. Spaanse serie hebben wij nog niet gekeken.

 3. Wij zeggen Netflix zeker niet op. Er wordt veel naar gekeken door volwassenen zoon en puber dochter. We hebben een ruimer abonnement en ook mijn ouders kijken er naar. Veel!
  Man en ik werken op kantoor en raadhuis en dus geen problemen met pauzes.

 4. Knap hoor, die zelfdiscipline van jou! Ik ben er nooit aan begonnen omdat ik meer type Adine ben wat dat betreft ;) Er valt al zoveel te kijken, lezen en doen dat ik Netflix er niet ook nog bij wil hebben.

 5. Wij hebben Netflix juist voor de kinderen. Bij You.tube klikken ze steeds door en zien ze al snel allerlei dingen die niet voor kinderoogjes zijn.
  Bij Netflix is er geen reclame en weet ik zeker dat ze binnen hun leeftijdscategorie kijken.

  Het grootste drama was met kleifilmpjes van Frozen. Na twee keer doorklikken kregen ze filmpjes waarin Anna Elsa ging vermoorden. Dat was voor mij de druppel: een verbod op you.tube voor de kleintjes en ik kijk sindsdien met een half oog mee.

 6. Ik kijk mee op het abonnement van mijn zoon en kijk bewust. Niet bingen en vraag me af hoe veel aandacht ik er nog voor heb als het straks weer werk in de tuin-weer is.

  Maar blijft wel fijn dat ik mag meeliften.

 7. Wij hebben geen netflix, maar kijken on demand. We kijken alleen in de avond een uurtje, meer niet, ik ga ook niet overdag tv kijken hierdoor, maar kan me voorstellen dat als je dit weldoet, de dag vrij snel gaat en je aan weinig anders toe komt.

 8. Vind het wel een goeie van Adine! En nu opzeggen hoeft tenslotte ook niet te betekenen dat je over een half jaar weer een abonnement neemt (maar dan natuurlijk niet tegen de gunstige prijs die je nu hebt ;-)
  Getuigt ook wel van zelfkennis denk ik, dat als je merkt dat je ergens door afgeleid kan worden, dat je dan maar de hele afleiding schrapt. I.p.v. steeds tegen jezelf zeggen dat je niet mag kijken tijdens de lunchpauze. Wat je niet hebt mis je ook niet, is mijn ervaring.
  Maar nee, zelf hou ik netflix nog maar even aan.

 9. Wij gebruiken de inlog van vrienden en kijken dus gratis. Maar we kijken echt nauwelijks. Ik houd gewoon niet van tv kijken. Ik kan me ook met de beste wil van de wereld niet voorstellen dat ik in mijn pauze tv ga kijken. Series ben ik sowieso snel beu en film kijken lukt me in de bioscoop al met moeite. Thuis ga ik tussendoor gewoon iets anders doen. Ik vind het wel eens jammer. Het lijkt me best fijn om gewoon op de bank te hangen en helemaal op te gaan in een serie of een film.

  1. Dat heb ik met youtube filmpjes. Die kan ik dus niet kijken, zonder ondertussen allerlei andere dingen te gaan doen. Maar een Netflix serie kijken lukt dan weer wel.

 10. Wij kijken alleen netflix,als de opgenomen tv programma's op zijn. En nooit meer dan 1,5 uur per avond. Ik kan van hun docu's genieten.

 11. Ik snap wel wat ze bedoeld, maar dan zou ik net zo goed ook facebook en instagram kunnen afsluiten. Maar ik vind het gewoon allemaal te leuk :)

 12. Haha, leuk om te lezen!! Tot nu toe ben ik er nog blij mee. Ik merk namelijk dat het bij mij nog een gunstig neveneffect heb: ik voel ook wat minder behoefte aan andere hapsnap-tv, terwijl ik hiervoor toch écht heel graag wegsukkelde bij iets als Teen Mom. Net of die aantrekkingskracht ineens verbroken is!

  Voor mij werkt het nu dus voorlopig even. Maar: scheelt ook dat mijn man niet kijkt, anders had ik het ook niet opgezegd, waarschijnlijk...

 13. Ze heeft groot gelijk dat ze het opgezegd heeft. Mijn grote reden was dat ik het alleen op mijn tablet kon kijken, dat ik me suf zocht naar wat ik wilde kijken, dat ik soms wel iets wilde maar dat dat er niet (meer) op staat en dat ik het niet samen met mn vriend kan kijken. Nu we het kastje van KPN heb is dat anders, daar kan het wel mee en op onze retro tv maar ik begin er niet aan omdat die andere problemen behalve samen kijken, niet opgelost raken.

 14. Ik heb op het moment geen Netflix, deels om dezelfde redenen. Af en toe sluit ik weer een of twee maanden af, als ik genoeg heb verzameld wat ik zou willen zien. En als ik dan merk dat ik het eigenlijk niet meer gebruik, of eigenlijk ‘kijk om het kijken’ dan zeg ik het weer voor een tijdje op.

 15. Ik heb ooit de kabel de deur uitgedaan, omdat ik maar bleef zappen rond programma's die me niet boeiden. Hou niet echt van series of films. De rommel op de commerciele omroepen boeiden me vrijwel nooit.

  Sindsdien kijk ik al 15 jaar on-demand, hoofzakelijk de NPO. Dat aanbod is helaas behoorlijk vergroot waardoor ik steeds vaker en langer kijk. Een voordeel is wel dat ik ook goed kan doorspoelen. Nieuwsuur duurt bij mij doorgaans 10 minuten, tenzij er een interessant onderwerp in zit.

  Aan Netflix begin ik dus maar niet. Weet ook niet wat ik mis en dat vind ik prima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.