Het leven is te kort om op kantoor te zitten

Het leven is te kort om op kantoor te zitten

Ken je die boeken die je op hijgerige toon aansporen om je passie te volgen? Of om toch vooral uit je comfort zone te stappen?

Zo'n boek is Het leven is te kort om op kantoor te zitten beslist niet.

Integendeel.

Lonneke Lodder vertelt in Het leven is te kort om op kantoor te zitten op rustige en nuchtere toon over de periode waarin ze voorzichtig, en stapje voor stapje letterlijk en figuurlijk haar weg zocht naar een ander leven.

Een grote verandering van een appartement in Amsterdam naar een leven op het Spaanse platteland.

Het leven is te kort om op kantoor te zitten

In Blogland is Lonneke bekend van haar blog Project Lonika. Daarin las je in blogvorm wat ze later tot dit boek zou verwerken. Lonneke Lodder had haar leven prima voor elkaar. Een goede baan, een appartement in Amsterdam en een 4-daagse werkweek ook nog. Maar toch knaagde er iets bij Lonneke. Hoewel haar baan best oké was, lééfde ze voor haar vakanties.

Uiteindelijk besloot ze daarom te gaan onderzoeken wat haar gelukkiger zou maken. Daarbij sloot ze niet uit dat dit haar leven in Amsterdam zou blijken te zijn. Lonneke, een zelfbenoemd introvert, ging zorgvuldig te werk. Terwijl ze onderzocht wat ze eigenlijk wilde van haar leven, hield ze haar huis en baan vast als vangnet. Mocht het allemaal tegenvallen dan kon ze altijd nog weer terug!

Lonneke's aanpak deed me denken aan een berg beklimmen. Voordat je een volgende stap zet, maak je jezelf eerst goed vast. Dan pas klim je verder. En je maakt je zekering pas los, als je zeker weet dat het veilig is.

Mijn conclusie over Het leven is te kort om op kantoor te zitten

Ik vond Het leven is te kort om op kantoor te zitten een plezier om te lezen! Ik kon me erg vinden in Lonneke's zorgvuldige en behoedzame aanpak. Ze zoekt weliswaar de grenzen van haar comfort zone op, maar altijd met kleine stapjes en zonder dat ze zichzelf verliest doordat ze er te ver buiten gaat. Het boek is bovendien ook nog eens prettig geschreven en leest aangenaam weg.

Het enige minpuntje is dat Lonneke zich regelmatig bedient van het woord 'reet'. Dergelijk taalgebruik past eigenlijk niet in dit boek.

Het leven is te kort om op kantoor te zitten is leuk voor:

  • Mensen met emigratieplannen.
  • Mensen die zich afvragen: 'Is dit nu alles?' en misschien wel iets heel anders met hun leven willen.
  • Mensen die het leuk vinden om buiten de gebaande paden te kijken en te lezen.

Praktische informatie

Het leven is kort op om kantoor te zitten is voor 18,99 te koop op bol.com en is dat bedrag zeker waard.

9200000108255259

Meer informatie over Lonneke Lodder vind je op haar website.

De eerste 56 bladzijden van het boek kun je hier gratis lezen.

Vergelijkbare berichten

14 reacties

  1. Ik heb het boek als inspiratiebron voor mijn dochter gekocht en het eerst zelf gelezen. Het leest vlot en makkelijk weg en af en toe is het heerlijk lachen om wat ze allemaal mee maakt.

  2. Ik ben benieuwd naar dit boek, ik kende het niet eerlijk gezegd.
    Ik was op kantoor ook niet blij en werk nu vanuit huis met heel veel vrijheid, ook om mijn kinderen te zien opgroeien en dat vond ik al een grote verandering!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.