Zorgpremie in 1 keer betaald

zorgpremie in 1 keer betalen

Dit jaar was ik er op voorbereid!

Vorig jaar werd ik er namelijk door overvallen: de incasso van mijn jaarlijkse zorgpremie. Toen stond ik tot mijn schrik ineens meer dan 1000,- rood omdat hij automatisch was betaald.

Zorgpremie betaald in 1 keer

Dit jaar stond ik ook ineens hartstikke rood, maar nu schrok ik er niet van. Koelbloedig dacht ik:

'Oh ja, de zorgpremie.'

En toen boekte ik geld van mijn zakelijke rekening over naar mijn persoonlijke rekening om het gat te dichten. Want wie kent niet de wijsheid: 'Rood staan is de duurste manier van lenen die er is.

Het is een flinke som geld, maar ik doe vervelende dingen altijd het liefst maar meteen. Zo ook het collegegeld van mijn jongste dochter. Mijn man is daar heel anders in. Die betaalt per maand zijn zorgpremie, en wacht altijd tot het laatste moment voordat hij zijn belasting betaalt.

Dat ik in 1 keer betaal levert me ook nog een 'korting' op van, hou je vast: één procent!

Hoe betaal jij jouw zorgpremie? Ook in 1 keer, of per maand?

Similar Posts

22 Comments

 1. Hier hetzelfde, ruim 1700 Euro afgeschreven omdat ik de premie een maal per jaar betaal. Al had ik er even niet aan gedacht. De enige reden dat ik dat doe is omdat ik ruim 40 Euro korting krijg. Als ik die korting niet zou krijgen zou ik per maand de premie automatisch laten afschrijven.

 2. Ik betaal per maand,andere kosten betaal ik altijd direct zoals de voorlopige belastingaanslag.
  Ik hou ook niet van schulden en rood staan. Hans

 3. Zorgpremie moet wel uitkijken. Ik blijft gewoon waar het is. Overgaan ben ik niet zo weg van. AIk hou helemaal geen schulden. Daar heb ik zo hekel aan. Dan ben je daarmee aan vast.

 4. Hier moet de grote hap nog komen. Ik vind het ontzettend veel geld dat zo in januari verdwijnt. Maar voor twee personen telt de korting wel door, dus hier ook in één keer de premie voor het hele jaar.
  Mijn man laat extra bedragen van zijn werk altijd in december uitbetalen. Daar hoesten we dan in januari mooi de premie van op.

 5. Wij betalen ook vooruit (voor 3 volwassenen) en krijgen 2% korting. Het bedrag wordt eind december afgeschreven op ons verzoek, omdat de peildatum van bank- en spaartegoeden voor de Belastingdienst 1 januari is.

 6. Ik betaal al jaren in één keer. De korting is trouwens kleiner geworden, eerst was het 2% en nu 1%. Dat is wel een beetje jammer! Nog steeds vind ik het de moeite waard vergeleken met de huidige spaarrentes.

  1. Ik ben ook in de eerste maanden van het jaar door het eigen risico heen, maar dat kan ik zonder extra kosten verspreid over 10 x betalen. Ik begin in februari en betaal het laatste bedrag in november.

 7. Gewoon per maand hoor... ik zou dat anders zo vergeten en ineens een paar weken geen geld hebben voor eten. Ook sneu...

  Love As always
  Di Mario

  [ps... niet invullen van website is gewoon luiheid.. geen cookies die het voor me onthoudt. ]

 8. Ik betaal het per maand, maar ik ben wel aan het kijken naar welke kosten ik 1 x per jaar kan betalen ipv per maand. De gemeentelijke belastingen heb ik een jaar in 1 x betaald. Vind het wel jammer dat er weinig korting is op betalen in 1 x bij de zorgverzekering. Maar aan de andere kant vind ik het dan wel weer een geruststelling, want dan verdienen zorgverzekeraars er blijkbaar toch niet zoveel mee. Toch?? Of ben ik dan te optimistisch :-)

 9. Ik betaal gewoon per maand. Ik krijg mijn salaris ook per maand. Ik zie er eigenlijk het nut niet van in om het in een keer te betalen. Zeker als je zo weinig korting krijgt.

  1. Nee, voor de korting heeft het inderdaad amper nut. Het is meer voor mijn gemoedsrust. Ik vind het een geruststellen idee dat ik dat grote bedrag al betaald heb.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.