Reacties

De 3 p's — 21 reacties

 1. Zover was ik nog niet in het boek. Prestige zegt mij eigenlijk weinig. Poen heb ik nodig om mijn lasten te kunnen betalen, maar rijk hoef ik zeker niet te worden. Plezier is waar ik op dit moment het meeste behoefte aan heb.

 2. Poen en prestige zijn in mijn geval niet van toepassing, hoewel..als er een toegangskaartje moet worden gekocht (theater, bioscoop) en ik vind het te duur dan ga ik niet.
  Prestige is toch het aanzien van iets, of het kwaliteit heeft ofzo ?Ik zou niet naar een feest gaan als ik weet dat daar bv. heel veel wordt gedronken.
  Plezier is altijd een reden om naar een feest te gaan.
  Het boek van Claudia de Breij lijkt me leuk. Volgende maand kan ik het lezen, ik kan het dan downloaden als eboek van de eboekenclub waar ik lid van ben. Ik verheug me er op !

 3. Pleur op met die P's :)
  Inderdaad plezier mag wel, maar die anderen, nah, niet voor mij.
  Plezier, samen herinneringen maken voor later(dat is dus gewoon leuke dingen doen)
  Maar zonder die drang naar prestige was die schrijfster natuurlijk geen beroemde Nederlandse geworden, dus voor haar hoort het wel bij de drie P's denk ik dan maar.

  Groet,Greet

  • Goed punt Greet: voor Claudia de Breij is prestige vast een belangrijke motivator om op de planken te gaan staan. Voor haar is het dus wel een handig criterium.

 4. Ik las de titel en dacht gelijk wat zal het zijn. Ik heb hetzelfde gevoel als jou, ik ben ook niet z gevoelig voor prestige en poen. Al vind ik geld wel fijn om te hebben hoor ;-).

 5. Persoonlijk kan ik er niet zoveel mee. Zoals in de andere reacties al naar voren komt is 'prestige'niet aan ons besteed. Blijven er twee over. Dan moet je steeds de maximale score halen om iets wel te doen. Dan toch maar zelf de afweging maken :-)

 6. Haha, grappig. Als ik het ook voor mijn werk toepas, dan zouden poen en prestige wel kunnen passen. En dan bedoel ik met prestige meer sociale contacten en goodwill opbouwen die ik in mijn werk nodig heb om verder te komen. Maar als het buiten het werk om is, dan alleen poen en plezier. En dan niet hoeveel poen levert het op, maar meer hoeveel gaat het me kosten?

 7. Als ik de comments zo lees, hebben de meesten van jullie niet veel met die 3 P's om beslissingen te nemen. Ik zelf dus ook niet. Wat jullie ook aangeven: prestige en poen zijn niet zo belangrijk.

 8. Ik sluit me aan bij alle andere antwoorden ook alleen het plezier zou voor mijn het belangrijkste zijn. Kijk is een feestje zo duur dat het financieel bv niet echt uitkomt dan is poen geld weer wel toepasbaar. Ik kan soms behoorlijk twijfelen en blijf het behoorlijk lastig vinden soms. Ik probeer dan och te kijken als ik beide opties neem welk voelt het beste wel of niet gaan bv naar dat feestje. En meestal geeft een keus toch wel een iets fijner gevoel.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder