Online kopen: 2 belangrijke aandachtspunten

actiecodes zoekenIk koop regelmatig online. Bijvoorbeeld bij Etsy Nederland.

Het aanbod is daar namelijk veel groter dan in de stad Doetinchem waar ik woon. Daardoor kan ik online makkelijker slagen. Hetzelfde geldt voor online kringlopen. En soms hebben ze in de winkel mijn maat niet meer, maar online nog wel.

Overhemden kopen voor de bruiloft van mijn jongste zus

Voor de bruiloft van mijn jongste zus had ik zwarte overhemden nodig voor mijn twee oudste zoons. De jongste loopt uit zichzelf altijd al in keurige overhemdjes, dus die was voorzien. Maar de oudste twee zien er meestal uit alsof ze achterstevoren door de heg zijn getrokken, dus daar moest ik wat aan doen.

Eerst was ik braaf de stad ingegaan op zoek naar een zwart overhemd. Ik keek onder andere bij de Hema, C&A, Zeeman, Bristol en de WE. Mijn budget was ongeveer 20 euro per overhemd. Maar helaas lukte het me niet om een overhemd te vinden. En de tijd begon te dringen. Want het was ondertussen woensdag, en de bruiloft was op zondag!

Dus wat doe je dan?

Dan ga je eens online kijken!

Online shoppen

Mijn eerste bezoekje was aan Bonprix. Want daar is alles altijd zo lekker goedkoop. Maar daar vond ik niet wat ik zocht. Bij de online C&A hadden ze wel overhemden, maar die vond ik te duur. Uiteindelijk kwam ik terecht op de site van de H&M. En daar vond ik precies wat ik zocht. Zwarte overhemden voor maar 9,95 per stuk!

korting

Check voor je afrekent of er een kortingscode is!

Ik deed 2 overhemden in mijn virtuele winkelmandje.

Maar voordat ik mijn bestelling plaatste checkte ik eerst of er een actuele kortingscode was van de H&M.

Dat doe ik tegenwoordig standaard bij al mijn online aankopen. Want het is een kleine moeite, en levert vaak korting op. Mijn favoriete site voor goede kortingscodes is Acties.nl. Hun kortingscodes zijn tenminste actueel en werken ook echt. Bij veel andere sites vind je codes uit het jaar 2014… Daar heb je dus niks aan. Of je moet steeds maar doorklikken, en komt tot niets.

Oh nee, de levertijd is te lang!

Ik bestelde de overhemden op een woensdag. De bruiloft was de zondag er na. Nadat ik had besteld leunde ik opgelucht achterover. Maar toen realiseerde me ineens iets: de H&M levert niet binnen 24 uur! Aargh. Ik ben zo gewend dat webshops binnen 24 uur bezorgen, dat ik niet eens naar de levertijd had gekeken.

De overhemden kwamen de dag na de bruiloft…

Uiteindelijk arriveerden de overhemden op de maandag na de bruiloft… Gelukkig had mijn middelste zus nog twee keurige overhemden die mijn zoons mochten lenen. Alles kwam dus goed. De overhemden van de H&M heb ik teruggebracht naar het postkantoor.

Conclusie

Online kopen heeft vele voordelen. Je hebt een groter aanbod om uit te kiezen, en je kunt het vanuit je luie stoel doen. Als je online koopt zijn er twee belangrijke aandachtspunten:

 1. Check voor je bestelt altijd even of er een kortingscode is op bijvoorbeeld Acties.nl
 2. Check de levertijd van het product! Zeker als je het op korte termijn nodig hebt.

Lees ook: Online wasmachine kopen

Maak jij gebruik van actiecodes? En en welke aandachtspunten ben ik vergeten?

Similar Posts

39 Comments

 1. Ik bestel heel vaak online behalve kleding voor mijzelf. Maar als ik iets speciaals zoek kijk ik gewoon op internet dan hoef ik ook niet van winkel naar winkel om het te zoeken. De volgende dag heb ik het vaak al in huis ideaal!

  1. Balen is dat hè, als iets te laat aan komt. Achteraf had ik het ook gewoon moeten controleren bij de H&M.

   Maar er zijn zelfs winkels die het dezelfde dag al bezorgen.

 2. Bij mij in de buurt is werkelijk álles te vinden, dus online shoppen doe ik niet vaak. Ik doe het alleen wanneer ik iets nodig heb dat hier echt nergens te vinden is, zoals toen ik een speciale lichtgewicht tent kocht. Ik heb dus weinig ervaring met online shoppen, maar jouw tips heb ik alvast op zak voor mijn eventuele toekomstige online aankopen!

 3. Ik woon in Zeeland en het winkelaanbod is niet je van het hier, dus ik shop ook veel online. Wehkamp en Esprit zijn favoriet, Esprit bezorgt meestal binnen 2 a 3 dagen voor 0.95 cent. Wehkamp de volgende dag al voor 5.95 euro.
  Ik vind het ideaal. Lekker thuis passen en wat niet goed is makkelijk retour.
  Er is soms kritiek omdat de winkels in de stad allemaal failliet gaan door het online shoppen, maar ik ben van mening dat het ook aan de winkelketens zelf ligt. Als ze meer in onze regio zouden investeren qua aanbod zou ik wel bij ze winkelen, maar vaak is het aanbod zo beperkt dat ik wel verder moet kijken.

 4. leerzame blog,
  Ik koop weinig online, alleen bij de bever, doch dan ben ik bijna altijd al een x in de winkel geweest.
  Soms moet ik kleding online kopen, daar de winkel te ver weg is, bv voor een bepaalde rok of jurk of op MP Doch dan die dan altijd die maat.
  Ik kijk nooit naar een actiecode of moet er een van de bever hebben of zoals vorige week, ga ik 2x en kan ik 2x de 25 euro gebruiken.
  Ik gebruik online voornl om in te lezen en me voor te bereiden, koop bijna alles plaatselijk om de kleine ondernemer te steunen.
  Ook kan ik boeken online bestellen bij onze plaatselijke ondernemer, dat scheelt soms een rit en dus tijd.
  Mijn man koopt heel regelmatig online. Voor hem betekent het gemak en ik vind persoonlijk contact belangrijk!
  Ik heb nog een vraag, je hebt veel geschreven over de bruiloft met de vraag wat je aan zou trekken, schrijf je daar ook een logje over en plaats je er een foto bij hoe je/ jullie er uiteindelijk uitzag.
  Heb je zelf je haar gedaan ( of misschien handige dochters)of ging je naar de (thuis)kapper, tegenwoordig maken ze ontzettend leuke kapsels die meiden en was het bv een buitenbruiloft

  1. Bever is zo’n outdoor winkel geloof ik. Die hebben we hier niet.

   Bij onze plaatselijke boekhandel kan ik ook boeken bestellen. Maar ik moet bekennen dat ik ze dan meestal tweedehands koop bij bol.com.

   Ik zal een foto doen van de bruiloft Marrian.

 5. Ook wij kopen regelmatig online , al is dat zelden of nooit kleding .
  Ik koop veel hobbyspullen online en heb daar mijn vaste adresjes voor die snel leveren .
  Van de week toevallig hoofdkussens gekocht en een nieuwe kattenbak .
  Scheelt ook weer sjouwen , het weegt wel niet veel maar het zijn onhandige dingen om te vervoeren .
  Waar ik altijd op let : of het een bonafide bedrijf is en of het is aangesloten bij zo’n keurmerk als ik er nog nooit besteld heb .
  En of de verzending gratis is , ik heb er een hekel aan om daarvoor te moeten betalen !
  Mijn man is dapperder dan ik , die heeft wel eens een tv online gekocht , dat zou ik nooit doen .
  Wat wij ook veel online ” kopen ” zijn uitstapjes en nachtjes weg . Ideaal !
  Ik merk op mijn werk ( Hema ) dat online shoppen steeds populairder wordt , sinds gisteren kun je zelfs online in ons filiaal iets bestellen en dat evt. dezelfde dag nog ophalen zodat je zeker weet dat je product er ook is .
  Of dat een succes wordt moet nog blijken …

  1. Hoofdkussens lijkt me erg handig om online te kopen, want die zijn best lastig om te vervoeren.

   Ik kijk ook altijd wel naar keurmerken. Maar tegelijkertijd weet ik ook dat er een wildgroei aan keurmerken is, en dat die niet altijd evenveel zeggen helaas. Dat maakt het dan weer lastiger.

   Ik wist niet dat je online iets kunt bestellen en dezelfde dag ophalen. Een paar weken geleden heb ik wel 2 rokjes besteld bij de Hema, maar die kon ik een week later pas ophalen.

 6. Wij kopen eigenlijk best veel online, ook kleding. En ik gebruik ook vaak de actiecodes als ze die op dat moment hebben. Dat is wel zo handig dan ;)

 7. Goede tip al check ik nooit actie.nl ik ben een beetje lui. Wel ben ik altijd in voor een goede deal. Ik koop sinds ik een blog heb veel meer online.

 8. Goede tip van actie.nl ! Ik wilde weleens checken of er inderdaad geen actiecodes op het net te vinden waren, maar dan stuitte ik steeds op verouderde kortingscodes.

 9. Wat fijn dat je zus nog pasende overhemden had liggen, de H&M is inderdaad niet snel met leveren. Al moet ik zeggen dat het tegenwoordig een stuk sneller gaat dan voor heen Ik let ook altijd op het feit wat de lever en retour kosten zijn. En of het bedrijf telefonisch bereikbaar is.

  1. Het was inderdaad een gelukje Adrienne. Mijn zus heeft meer uitjes en feestjes dan ik, en daardoor heeft haar zoon ook meer formele kleding dan wij.

   Telefonische bereikbaarheid vind ik ook een hele goede tip en aandachtspunt.

 10. Haha, wat schrijf je toch leuk over hoe jouw zoons eruit zien. Wat voor mij ook een controlepuntje is, als ik kleding ga bestellen dan: de kosten om iets te retourneren. Sommige shops rekenen daar zowat 7 euro voor, de normale verzendkosten van PostNL. Maar dat vind ik veel! Dus bestel ik niet. Tenzij ik iets echt heel graag wil hebben.

 11. Goede tips!
  Ik kijk ook altijd (bij onbekende leveranciers) of ze een Thuiswinkel certificaat (waarborg… ben even de naam vergeten) hebben. Dat staat dan meestal rechts bovenin de site.

 12. Ik koop regelmatig online. Vorige week 2 wikkeljurkjes bij Otto die jij zeker ook leuk zal vinden. Alleen kwam er maar een. Bleek dat de tweede jurk een levertijd had van 3 weken en de eerste op voorraad was.

 13. koop eigenlijk nooit online. Kijk of het hier op het dorp is en anders naar een grotere plaats vlakbij.
  heb wel iets voor bakken gekocht online omdat het simpelweg nog niet in de winkels is. maar dan moet je ook goed kijken op prijs ed. eerste levering was geen geode kwaliteit volgens de verkoper,dus had gelijk geld terug.
  ook wel lekker. Nu iets meer bested voor minder.afwachten dus. Het komt van China en wordt ergens deze maand verwacht. We wachten af!!

  hoe was de wedding?? heb je foto(s). Ik ben niet nieuwsgierig hoor, maar je hebt er zoveel over gezegd ivm regeltjes!

  Groet, uit een erg warm over the ocean!!

  Wilma

 14. Ik zoek me ook meestal suf naar kortingscodes maar wel met resultaat hahaha. Hm is leuk maar alleen als je de kleding niet meteen nodig hebt.. ik heb weleens bijna 3 weken gewacht op mn bestelling

 15. Hier volop winkels .
  Woon in een mooie stad met een bruisende winkelketen en de nodige Vintagewinkels.
  Ik score en altijd wel iets van mijn gading.

  Via internet nog geen kleding gekocht.

  Wel uitjes en deals m.b.t schoonmaken van de goot.
  En een bon om met korting een rits in een pantalon te laten zetten.

  Ik wil graag adviezen van goede webshops ,

  En ja ik ben nu toch ook benieuwd naar het wel en wee van de bruiloft.
  En hoe jullie er uit zagen.
  Ik ben rete nieuwsgierig geworden,hi,hi

 16. Volgens mij vergissen we ons allemaal! Ik ook….
  Dé bruiloft, veelbesproken, is van haar oudste zus!
  En moet nog plaatsvinden……

  Deze overhemdjes waren voor de bruiloft van de jongste zus…. Want ze moeten in “creative black tie” dus de jongens (al dan niet achterstevoren door de heg getrokken (ik lag dubbel)….. krijgen dan iets anders aan .

  Verder dacht ik dat dé bruiloft in september was maar ben niet zeker daarvan.

  Toch, Vlijtig Liesje?

  1. Mijn jongste zus trouwde op 28 mei inderdaad. Zelf ben ik de oudste van drie dochters.

   Ik ga nú foto’s verzamelen. Ik schaam me gewoon dat ik dat niet eerder heb gedaan. Excuus!

   Het was hier nogal hectisch.

   Vanmiddag zet ik ze live.

 17. Prachtig, schitterend SUPER !!!!!

  Jammer dat ik je visagie niet kon doen (ik woon vlak bij Utrecht notabene :( maar goed, je ziet er top uit.
  Dat advies van dat haar was een goeie hè? Ik herinnerde me die foto ervan een jaar of zo geleden.

  Natuurlijk heeft je zus recht op haar privacy! Maar wel ook een heel mooi figuurtje in een beeldschone jurk.

  Waarom moesten die dierenprinten op haar pumps? Jaaaaaaaaaa we zijn een nieuwsgierig zooitje meiden maar ik voel ons meer als een vriendinnenclubje dan als bloglezers.

  (Oh, had Floris zijn bijl weer bij zich :)))))

  Whahahaaaaaa

  1. Dat was zeker goed advies over mijn haar Pakketje. Mijn jongste dochter heeft me geholpen. Het is eigenlijk vrij eenvoudig om te doen, maar met een groot effect.

   Leuk dat je ons als een vriendinnenclubje ervaart. Dat heb ik zelf ook : )

   Dat van de dierenprint zal ik eens navragen precies. Op dit moment zijn ze op huwelijksreis. Ergens in Djakarta of zo geloof ik. Of was het nou Jamaica…

 18. Mijn man gaf me onlangs ook de tip om online naar reviews te kijken. Niet op de website van de winkel zelf, maar je hebt veel onafhankelijke sites zoals http://www.trustedshops.nl
  Ik heb onlangs nog een t-shirt voor mijn man besteld, maar de kleur was niet zoals verwacht en hij paste ook niet mooi aan. Liever toch maar gaan passen in een winkel.

 19. Dit is wel belangrijk. Voor zoveel winkels zijn er goede kortingscodes. Als je iedere keer kijkt waar de goede codes voor zijn bespaar je sowieso flink wat geld.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.