Reacties

Credit cards: verstandig gebruiken — 35 reacties

 1. Ik heb geen creditcard wij zijn van het princiep als je er geen geld voor hebt spaar er dan voor of koop het niet,alleen toen ik naar Memphis geweest ben heb ik een tijdelijke bankkaart aan gevraagd voor een maand met Duizend Dollar op voor noodgevallen en daar is 200 dollar gebruikt en de rest terug op de rekening gestort

 2. Wij hebben ook een cc, en die gebruiken we alleen als we in Amerika op vakantie zijn, daar is het gewoon heel makkelijk.
  En alles is verzekerd wat je met de cc koopt,verder gebruik ik hem hier niet, hij zit altijd in mijn portomonnee, maar daar blijft die ook';)

 3. Ik zou niet zonder mijn creditcard kunnen!
  Elke maand wordt wel automatisch het volledige uitstaande bedrag van mijn rekening gehaald, maar dat vind ik prima, zo bouw ik geen lange-termijn-schulden op.

  Hier geen voordelen verbonden aan de creditcard, maar ook geen extra kosten.
  Ik vind het vooral handig in het buitenland, maar ook voor online aankopen en als de maand eens iets langer duurt dan ik begroot had ;-)

 4. Wij hebben een credit card en betalen hier vaak mee als we online iets bestellen. Mocht je het bestelde product niet krijgen, dan krijg je wel altijd je geld terug.
  Verder bestellen wij nog weleens online bij bedrijven waar je alleen met een CC kunt betalen, zoals de Bookdepository. Daar kun je engelstalige boeken vaak veel goedkoper kopen dan in Nederland.

  • De prijzen van de Bookdepository zijn inderdaad bijzonder vriendelijk! Vooral omdat ze inclusief verzendkosten zijn. Het enige nadeel vind ik dat het vaak erg lang duurt voordat je je boeken krijgt. Bij mij tenminste.

 5. Ik gebruik mijn creditcard eigenlijk alleen om reizen te boeken en dergelijke. Niet omdat het geld er dan niet is, maar omdat dat bij sommige websites het enige betaalmiddel is. Ik gebruik hem dus niet om dingen te kunnen kopen als ik eigenlijk geen geld heb. En ik heb hem ook zo ingesteld dat het bedrag wat ik heb uitgegeven direct de maand erna automatisch wordt afgeschreven. Ik kan hem dus niet eens gebruiken als ik geen geld heb. Zonder zou ik niet meer kunnen, omdat ik dus graag reis.

  • Ik herken dat Elaintje: op sommige sites kun je inderdaad alleen maar met credit card betalen. Mijn dochter kan om die reden bijvoorbeeld geen boeken kopen op amazon.com.

 6. Ik heb geen kredietkaart en heb er geen behoefte aan : wil ik iets kopen, dan zorg ik dat het geld er is maar ik koop niets 'op de poef' want zo voelt dat voor mij.

  Jaren geleden had mijn man zich in een bepaald warenhuis een kaart laten aanpraten waar geen kosten aan verbonden waren en elke maand kregen we een totaalfactuur van de ginder aangekochte producten. We hebben die kaart een paar jaar gehad en tegen het eind van de maand maakte ik me al zorgen dat de maandelijkse afrekening misschien via de post zou verloren gaan. Niet tijdig betalen betekende toen een te betalen intrest van 14 % (denk ik) en ik maakte me altijd zorgen dat de één of andere keer de factuur zou verloren gaan en ik niet tijdig zou kunnen betalen.

  Mijn man nam die kaart niet met de bedoeling om zaken te kopen die we niet konden betalen maar wel omdat de intresten op spaarrekeningen toen nog veel hoger waren. Zelfs of een zichtrekening kreeg je toen intrest. We lieten ons geld zolang mogelijk staan op de rekening en haalden het er pas af tegen dat die afrekening kwam. We raapten dus maandelijks basisintrest op op de bedragen die we anders al zouden betaald hebben.

  We zijn nooit in het geval geweest dat een factuur verloren ging dus ik kon altijd tijdig betalen maar voor mijn gemoedsrust hebben we die kaart terug ingeleverd en opgezegd.
  Ik koop zowiezo nooit iets via internet en wij gaan nooit naar het buitenland dus zo'n kaart is voor ons overbodig.

 7. Voor mij is een creditcard een valkuil. Ik ben er (mede) door in de problemen geraakt. (Waarbij ik niet de schuld aan de kaart geef, hoor, want zoals je al schrijft, Nicole, die kaart kan uit zichzelf niet gaan winkelen. ;-))
  Ik heb nu uiteraard geen cc meer en kan er in de toekomst waarschijnlijk ook geen meer krijgen vanwege een BKR-notering. Ik overweeg wel om, als ik weer een buffertje heb weten op te bouwen, een debitcard aan te schaffen. Verschillende cc-maatschappijen bieden die aan. Je zorgt er van tevoren voor dat er geld op je kaart staat en verder gebruik je hem als een cc. Dat kan soms handig zijn, bijv. op vakantie of bij online-aankopen, al kun je gelukkig ook op heel veel plekken met je PIN of via iDeal betalen.

 8. Zelf heb ik er nu 1 sinds een jaar an 1,5 jaar. Als ik er iets mee doe/bestel/betaal, dan wordt het diezelfde maand weer van mijn betaalrekening afgehaald. Ik gebruik hem daardoor alleen voor eBay en buitenlandse webshops.

 9. Ik heb een visakaart maar die wordt weinig gebruikt. Enkel als we op vakantie gaan (heel handig om in Frankrijk de peage mee te betalen), als we iets kopen via internet waarbij je een creditcard moet hebben of bij het aankopen van grote toestellen omdat je dan langer garantie hebt.
  Ik heb gewoon 1 via de bank. Als ik voor de 5de van de maand mijn schuld betaal hoef ik er geen rente over te betalen.

 10. Ik heb wel creditcards. Ze bieden gewoon een veilige betalingsmethode zowel online als in het buitenland. Bovendien is mijn ervaring dat de bank er soms absurde valutakoersen en andere kosten op nahoud voor transacties in het buitenland.

  Ook mijn creditcard wordt sowieso maandelijks geïncasseerd, maar meestal maak ik het zelf nog eerder over. Het is dus niet zo dat ik de creditcard gebruik omdat ik even geen geld heb.

  En ik vind de creditcard ook prettig bij het parkeren. (bijv. na de film de rij bij de automaat kunnen overslaan en gewoon uitrijden met de card)

 11. In het buitenland heb je hem soms gewoon nodig voor hotelreserveringen en autohuur. Ik gebruik hem ook als ik voor de eerste keer bij een bepaald bedrijf online koop. En inderdaad voor Bookdepository. Saldo wordt aan het eind van de maand automatisch geïncasseerd .

 12. Ik gebruik mijn creditcard voornamelijk voor aankopen in buitenlandse webshops, is dan vaak de enige manier van betalen. In het verleden heb ik hem ook gebruikt tijdens vakantie in het buitenland, vooral in Amerika kun je eigenlijk niet zonder. Ik heb hem dan ook nooit in mijn portomonnee zitten, ligt gewoon thuis in de buurt van mijn PC voor online betalen.
  Iedere maand betaal ik het uitstaande bedrag. Ik heb hem niet om op krediet te kopen en schulden te maken.

  • Wat interessant dat je in Amerika eigenlijk niet zonder kunt Monique. Kun je daar bijvoorbeeld niet pinnen? Of contant betalen? Kijken ze je dan gek aan?

  • De creditcard was bv nodig bij het het huren van een camper. De huur van de camper zelf was al betaald direct bij het boeken via het reisburo, maar de credit card was nodig voor de borg, die werd bij ophalen van de camper afgeschreven en wanneer je de camper terugbracht weer terug geboekt, tenzij je schade had gereden, dan werd dat verrekend. Iets dergelijks had ik bij een andere reis bij het huren van een fiets. Creditard was toen ook nodig, stel dat je er met de fiets vandoor gaat of ook weer schade maakt. Er werd toen geen borg ingehouden en bij het terug brengen kon ik ook gewoon contant betalen. Was dus een "verzekering" voor de verhuurder. Hotels zien ook graag een creditcard waarop de eventuele extra kosten voor bv gebruik van de telefoon of minibar zelf vanaf kunnen boeken.

   Misschien dat wanneer je echt geen creditcard heb, dat soort dingen ook anders kunnen, maar het maakt het allemaal wel een stuk makkelijker. Een creditcard is in America de gewoonste zaak van de wereld.

   Waar ik bv wel echt mijn creditcard voor nodig had was het bestellen van concert kaartjes via Ticketmaster. Daar was alleen creditcard betaling mogelijk en ook bij het afhalen van de tickets bij het "Will call" loket moest de creditcard waarmee de tickets besteld waren worden getoond, evenals een paspoort..

 13. Heb er geen
  Ben nu door de uitleg op de hoogte van het wel en wee.

  En mocht ik naar buitenland gaan buiten de E .U dan zal ik hem ook aanschaffen

 14. Ik heb een visacard en doe daar heel veel internetshops veel plezier mee ;) Ook koop ik veel ebooks via kobo. Dat is met een creditcard ook veel handiger. Verder heb ik mijn paypal ook aan mijn creditcard geknoopt. Eigenlijk helemaal niet handig van mij, dit alles, omdat ik veel te gemakkelijk veel te veel uitgeef. Ik betaal mijn rekening wel elke maand trouw.

  • Bij mij is Paypal ook aan mijn creditcard gekoppeld. Het liefst betaal ik met Paypal moet ik zeggen. Dat is ook nog weer iets makkelijker dan met de creditcard.

 15. Wij hebben 1 credit card maar gebruiken hem eigenlijk niet. We hebben hem aangeschaft voor "noodgevallen" bv op vakantie. Dan nemen we de card mee, maar verder ligt hij gewoon in de la.

  Maar zoals je zegt: alleen voor mensen die er mee om kunnen gaan is dat goed. Maar ik ben bang dat er ook veel mensen zijn met zo'n card die eigenlijk al schulden hebben.

 16. Voor buitenlandse winkels heb ik paypal. Ik durf op dit moment ook geen creditkaart te nemen, omdat ik gewoon weet dat ik slecht tegen verleiding kan. Een debitkaart zou inderdaad wel een mooie tussenoptie zijn - maar voorlopig komt die er ook gewoon niet.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder