Reacties

Hoeveel verzekeringen kan een mens hebben: 41? — 18 reacties

 1. Ik zou het precieze aantal niet weten, maar ik heb niet zo heel veel verzekeringen. Opstalverzekering zit bij mij inbegrepen in het geld dat ik maandelijks aan de VVE betaal, maar ik heb wel zelf een inboedelverzekering. Verder een zorgverzekering (aanvullend tandarts), de auto is all-risk verzekerd, een uitvaartverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en dan heb ik ze volgens mij gehad, hoewel ik er vast nog één of twee vergeet;).

 2. En zelfs de verplichte zorgverzekering kun je nog bij uitzondering niet hebben. Uitzondering op religieuze gronden. Dan betaal je wel extra belasting.

 3. Het aantal verzekeringen telt snel bij elkaar op. Ik probeer het tot een minimum te beperken, maar alsnog vind ik het veel en al snel onoverzichtelijk. Want wat de denken van de uitvaartverzekering die om de zoveel jaar door een andere verzekeraar wordt overgenomen :-(
  Ik heb de pol ingevuld, volgens mij kwam ik uit op 8 of 10.
  En dan gaan sommige verzekeringen dubbel omdat de echtgenoot voor hem ook zo'n verzekering heeft. (zorg, tandarts, uitvaart, overlijdensrisico - verplicht bij hypotheek)

 4. Een opstalverzekering is volgens mij alleen verplicht als je een hypotheek hebt. Dan wil de bank dat. Anders kan niemand je dat verplichten.

 5. Ik ben blij dat we niet in een laag gedeelte van Nederland wonen, waar je regelmatig last hebt van wateroverlast. Dan is het fijn als je ook goed verzekerd bent.

 6. klopt wel wat je schrijft, Nederlanders zijn gek op verzekeren.
  Maar je kunt je ook over verzekeren, dan lopen de premies flink op voor iets wat je niet krijgt uitgekeerd.
  Dat geldt ook voor ziektekosten, vaak is het een pakket, waar wel het een en ander af kan. Hans

 7. Wij hebben aardig wat verzekeringen. Maar dat komt, denk ik omdat wij in onze omgeving een aantal mensen hebben gehad die opeens arbeidsongeschikt werden en niet goed verzekert waren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder