Bril vergoed door verzekeraar?

Schermafbeelding+2010 12 14+om+08.01.55

Ik heb dit jaar een nieuwe bril gekocht bij Specsavers, omdat mijn gemakzucht mijn ijdelheid overwon. Ik ging er vanuit dat ik die bril helemaal zelf moest betalen, en dat onze verzekering niets zou vergoeden.

Maar vanmorgen deed ik een berekening op de site van Specsavers167569 viewtrack, waarbij je kunt invullen welke verzekeraar je hebt, en dan krijg je precies te horen wat jouw verzekeraar vergoed!

Daarvoor moest ik wel mijn emailadres opgeven, want ik kreeg die informatie per mail, maar er stond nadrukkelijk bij dat ik geen andere mail van ze zou krijgen, dus dat heb ik maar gedaan.

En dat blijkt in mijn geval maar liefst 150 euro op glazen, en 25 euro op een montuur. Dat is dus maar liefst 175 euro die ik terug kan krijgen! Mijn dag is dus goed begonnen. Zo is een bril kopen ineens een stuk voordeliger.

Je vindt de test hier: Specsavers

Lees ook mijn Hans Anders review!

167569 viewtrack

Draag jij een bril of lenzen?
Waar koop jij je brillen meestal? (Ik koop ze meestal bij Hans Anders, of nu dus bij de Specsavers. Vroeger ook wel bij de Pearle, maar dat is alweer een tijd geleden)

P.S. Volgens ene dr. Bates kun je helemaal van je bril en/of lenzen afkomen met zijn Bates methode. Is dat terecht? Lees nu mijn blogpost hierover.

Similar Posts

7 Comments

 1. Lenzen koop ik bij de plaatselijke opticien. Die staat goed aangeschreven en ik heb het idee dat ik daar wel het beste voor mijn ogen koop. Wel hangt daar dan een prijskaartje aan (250 euro per jaar). Ik stuur de nota in en krijg ongeveer 100 vergoed tot nu toe. Bril kocht ik recent voor 66,50 bij Hans Anders (ik draag die alleen ‘s nachts en ‘s avonds) ik heb niets dunner laten maken of ontspiegelen. De voorlaatste keer was 2002 zagen ze in mn gegevens.

 2. Ik krijg dat bedrag ook eens in de twee jaar maar mijn glazen zijn al € 250,- per stuk dus moet ik nog een hoop bijleggen. Heb dit jaar wel een zonnebril gekocht met varifocusglazen want in de tuin wil ik ook kunnen lezen.

 3. Hallo,
  Ik kocht onlangs een bril voor mijn dochtertje van 14 maanden oud ze bleek slecht te zien aan de ene kant had ze +6 en aan de andere kant +5,5. Vervelend genoeg dus!
  We zochten een bril voor haar uit bij een Optiek totale kosten €363,- afgelopen week kreeg ik een bedrag van €80,- terug van de Menzis de rest moeten we dus compleet zelf betalen ik vind dit zo oneerlijk ik koop geen nieuwe Uggs voor haar maar een bril omdat ze slecht ziet.
  Haar tweelingzusje moet vanmiddag naar de oogarts en nu maar hopen dat die geen bril hoeft.
  Ik ben mij er naderhand ook in gaan verdiepen en kwam er toen achter dat we bij Specsavers ook veel goedkoper hadden kunnen uitzijn.
  Dus voor de volgende keer maar dan!
  Een erg krom systeem in Nederland vind ik torenhoge premie betalen en dan nog dit soort dingen allemaal zelf bekostigen

 4. Wij kopen alle brillen en lenzen bij de pearl. Gewoon omdat ze zulke goeie service hebben. Alle brildragers hier in huis krijgen per 2 kalenderjaren €200 vergoed van de verzekering. Daar ben ik wel blij mee. We hebben nu nog maar 3 brildragers in huis maar dat worden er vrees ik nog wel meer….

 5. Manlief en ik zijn beiden aan een nieuwe (andere) bril toe, maar krijgen hiervan bijna niets vergoed. Mijn man is niet kippig genoeg (moet een dioptrie van minimaal 2.75 zijn) en ik krijg niet meer dan € 70,00 per twee jaar (ik ben dan wel weer kippig genoeg).
  We hebben nog over overstappen nagedacht, maar om dat nu alleen hiervoor te doen? Ik vind het zó moeilijk!

 6. Ik heb een jaar geleden een bril bij hans anders gekocht voor maar 59 euro. Ik ben er superblij mee.

  Ik krijg van mijn verzekering 80 euro per 2 jaar vergoed, dus die aanvulling heb ik opgezegd.

  Liefs Frederique

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.