Alleen een basisverzekering

tros radar aanvullende zorgverzekeringDit jaar besparen we 600 euro door af te zien van aanvullende verzekeringen.

Deze beslissing hebben we mede genomen naar aanleiding van de uitzending van Trosradar over aanvullende zorgverzekeringen. We hádden een aanvullende zorgverzekering voor de tandarts, maar dat pakt voor ons niet gunstig uit. Onze premie is namelijk aanzienlijk hoger dan onze tandartskosten. We zouden het geld dat we normaliter aan premie voor de aanvullende tandartsverzekering beter in een spaarpotje kunnen doen, en dat dan gebruiken bij calamiteiten.

En stel nou dat je weet dat je kosten gaat máken in een bepaald jaar, dan kun je altijd nog voor aanvang van dat jaar een aanvullende verzekering afsluiten.

Op de website van trosradar vind je alle informatie op een rijtje en een video van de betreffende uitzending.

Ik vond het zeer informatieve uitzending en een échte aanrader! Als afsluiting dit treffende citaat:

‘Een basisverzekering is alsof je een huis koopt, of in een huis moet gaan wonen waar geen meubilair in zit. De echte basis, heel basic. Maar éígenlijk zit alles al in je basisverzekering!’

Heb jij aanvullende verzekeringen?

Zie ook Zorgverzekering jongeren.

Similar Posts

10 Comments

 1. Volgend jaar hebben wij door orthodonthie, en uitgebreide Fysio bij mijn man ern aanvullende verzekering genomen. Ikzelf krijg tandgedoe dus heb een kleine aanvullende tand verzekering genomen

 2. Hoi,

  Wij hebben al jaren een aanvullende verzekering en tandartsverzekering. De laatste jaren hebben we zo’n combi pakket. Dan speciaal op gezin gericht. Wij maken ook altijd minder kosten, dan we uiteindelijk betalen. Maar om dan maar te zeggen, we doen het niet, zie ik ook niet zitten. Je weet niet altijd van te voren wanneer je ergens van gebruik moet maken. Stel je krijgt een ongeluk en hebt fysio nodig. Onze zoon heeft nu een beugel en onze dochter moet er binnenkort 1. Daar hou ik rekening mee. Verder is zo’n pakket eigenlijk best voordelig, want als ik kijk wat ik moet betalen om het los van elkaar af te sluiten, dan wordt het een duur verhaal. Ik ga alleen nog even kijken of ik nog ga veranderen ivm de beugel voor onze dochter omdat de orthodontie in ons pakket is veranderd van 100% tot 2500,- naar 80% tot 2500,- Dat scheelt nogal.

  Groetjes Alice

 3. Ik had twee jaar terug AV en AV top. Eerst AV top stop gezet. En dit jaar besloten om volgend jaar zonder AV door te gaan. De enige kosten die ik dit jaar maakte, waren voor de kids bij de huisarts en voor mezelf bij de tandarts een grote reiniging. Voor mij loont het dus niet om AV verzerkerd te blijven. Ook heb ik mijn eigen risico opgekrikt naar het maximum en betaal ik alles in 1 keer. In vergelijking met dit jaar scheelt dat me ruim 300 euro.

 4. Wij waren het al een paar jaar zat en het ergste, als we al ‘s een keertje iets nodig hebben moeten we ook nog betalen!! Ik vertelde tegen mijn dochter over de plannen om alleen basis te gaan nemen. En toen zei zij “vanavond naar Radar kijken, het gaat er toevallig over!” Ze werkt er toevallig!

  Ik betaal nog liever veel als ik gebruik dan dat ik uitgekleedt wordt..

 5. Nu drie jaar geloof ik zonder aanvullende verzekering, enige dat we aan kosten hadden was een keer het hechten van manlief zijn duim a 30 euro (koopje) en labonderzoek ivm zwangerschap wat je sowieso al zelf kan betalen, al ben je driedubbelaanvullend verzekerd.

  Kortom: goeie beslissing. Scheelt me duizenden euro’s :)

 6. Ik heb sinds vorig jaar ook geen tandartsverzekering meer, ik betaalde daar altijd meer voor dan ik gebruikte. Dat heeft bijna iedereen volgens mij. Aanvullende houd ik nog wel aan; ik gebruik daarbij al meer dan ik betaal aan fysiotherapie en chiropractor, dus die haal ik er wel uit.
  Sowieso is een verzekering goed om bewust naar te kijken, maar helaas zijn ze vaak zo ondoorzichtig dat het lastig is om goed te vergelijken voor veel mensen.

 7. We zijn maximaal verzekerd.
  Afgelopen jaren hebben we veel zorg gebruikt.
  Plaswekker, fysio, orthodontist, orthopedagoog, anticonceptie, bril, kronen en vullingen..ik denk dat we het wel terugverdiend hebben..
  Ik betaal liever per maand, dan dat ik zorg moet laten schieten of onverwachte rekeningen krijg.
  Toen onze zoon naar de orthopedagoog ging, zou me dat 320 euro per maand kosten, nu werd dit vergoed, gelukkig, zo’n groot bedrag kunnen we niet ophoesten en hij had het zo hard nodig. Eigenlijk te gek dat dit niet onbeperkt in het basispakket zit…

 8. Ik heb wel een aanvullende verzekering omdat ik gebruik maak van het gemeente collectief. Het is dan verplicht om de aanvullende verzekeringen af te sluiten maar dan wel met extra vergoedingen en korting.
  Het is absoluut de moeite waard voor mensen met een laag inkomen. Jammer genoeg is het collectief vaak aleen maar bekend bij bijstandsgerechtigden en worden andere minima voor het gemak vergeten terwijl de regeling voor ALLE minima in de gemeente geldt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.