Reacties

Te veel nootmuskaat neutraliseren en andere kookfoutjes — 39 reacties

  1. Ik heb bovenstaande dingen bijna nooit - behalve misschien de kleffe pasta. Alleen dan expres. ' Al dente' is aan mij niet besteed.

    Tja en af en toe wil het gewoon echt niet met koken en is de maaltijd vies...
    Daarvoor heb ik de tip: tijdig stoppen en overgaan naar een alternatief (lees: de man vragen om frietjes te bakken...)

  2. Meestal niet maar toevallig van de week een keer een potje nootmuskaat gebruikt met 2 klepjes, eentje met kleine gaatjes en eentje met 1 groot gat. Je begrijpt zeker al welke open schoot...toen heb ik maar met een theelepeltje het teveel weggeschraapt.

  3. Te zout kun je met ketchup camoufleren. Het gebeurt me niet vaak dat ik te zout kook want ik heb er hier twee die niet gek zijn op zout en ben er daarom voorzichtig mee. Ik neem soms zelf een beetje extra zout op mijn eten.
    Verder doen we niet moeilijk met eten. Jammer dan en de volgende keer beter. Pasta al dente koken doe ik nooit. Ik vind het niet lekker en de rest van mijn gezin ook niet (gelukkig).
    Gisteravond hadden we brede rijstmiehoen die iets te hard stond te koken en daardoor waren er wat stukken miehoen aan elkaar geklonterd. Op de een of andere manier vindt manlief dat erg lekker. Dus kon ik hem gisteravond blij maken ;-)

  4. Deze foutjes heb ik geloof ik nooit. Wel heb ik, sinds ik een paar maanden geleden een nieuw fornuis heb, de aardappels aan laten branden!!! Het is op dit fornuis veel sneller aan de kook en het kookt heel snel droog. Zeker in 3 maanden tijd al wel 5x gebeurd. Even nog boven de was in de kast opruimen voor 't eten... kom ik beneden, stinken!! Manlief zit krant te lezen en zegt; ik had niks in de gaten! Grrr... Heb er een keer aardappelpuree van kunnen maken maar ook al een keer door de kinderen snel patat laten halen. Die vonden het overigens helemaal niet zo erg!!

    En ik heb ook wel eens gehad dat ik boter opzette voor het vlees. Ging de deurbel en bleef ik even te lang kletsen aan de deur... Je kunt wel raden hoe de keuken eruit zag... volslagen blauw/grijs van de vette walm!

    • Sinds ik een nieuw fornuis heb is het erg moeilijk iets zachtjes te laten sudderen. Stoofperen bv staan zelfs met een zwart plaatje op de sudderpit nog te borrelen. Heel vervelend.

    • Heel herkenbaar, zelfs de soep die ik zondags altijd maak kan ik niet heel zachtjes laten staan. Het kookt altijd!! Ik heb er een soort van verhogertje bij en als ik die op het sudderplaatje zet gaat het nog niet goed! Terwijl de pan dan toch zeker zo'n 5 cm hoger staat.

  5. Ik had gisteren nog een kookfoutje! Ik had de spaghetti veel te lang laten koken.Op het pak stond snelkook! 4 min. Nou dat werd dus opnieuw. En de eieren wil ook nog wel eens mis gaan hier. je let even niet op en barsten maar.

  6. Handige tips. Ik kende ze nog niet allemaal. Zeker de tip van het ei is bruikbaar.
    Hier gebeurt het ook wel eens dat de groente te gaat zijn, prakken idd vaak een prima oplossing ;)

  7. Een gaatje in de bolle kant van de eieren prikken voor ze de pan in gaan voorkomt ook dat ze barsten, de lucht kan er dan uit :) er zijn speciale eierprikkers voor, maar ik gebruik meestal de punt van mn groentemes en dat gaat prima!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder