Reacties

Wiskunde krater — 20 reacties

 1. Ik vind lesgeven in vakken die echt niet landen sowieso zinloos is. Bij mij was dat natuurkunde (en Duits in iets lichtere mate).

  Keihard werken en dan drieën halen.... Tja.... Heeft dat zin?
  Ik vind dus van niet.

  Heb ik natuurkunde (of grammaticaal correct Duits) nu nodig? Nee. Mensen zoeken over het algemeen geen vak / baan in dingen waar ze echt slecht in zijn.

  • Ik snap wat je bedoelt. Ik had ooit een hele middag bijles gehad in scheikunde en haalde een 1. Zegt die leraar ook nog tegen me: 'Je moet er natuurlijk wel wat voor doen!'

   Aargh. Ik ben dat nooit meer vergeten.

 2. Ik vind het wat overdreven dat ieder alles moet kennen!
  Beter je bekwamen in vakken waar je goed in bent na de basisschool.

  Niet iedereen heeft er immers een knobbel voor.
  Maar met veel gepieker krijg je vanzef een punthoofd cadeau.

  Ik heb nooit wiskunde gehad ben zo ie zo geen rekenwonder.
  Maar ben aardig op de rails gebleven met optellen ,aftrekken en vermenigvuldigen en delen..
  .
  De eerste 3 heb je nodig in de opbouwfase en later komt het delen aan de orde.
  Nu delen en weggeven van de oogst.

  Elke dag iets onderweg en dat levert verrassende reactie,s op

 3. Ik ben het volledig met Bespaarzuinig eens.
  Je kiest dan toch nooit een studie waar je dat voor nodig hebt.
  Bij ons was Engels verplicht. Voor één of twee leerlingen was dat echt een dráma.

  Ik had wel een 7 voor wiskunde A uiteindelijk maar was er ook geen held in. Ben ook werkelijk alles weer vergeten. Ben echt een rasechte alfa. Maar droge feitjes leren vond ik nog erger! Dus geschiedenis liet ik direct vallen!

  Hoe deed jij het met statistiek in je studie? Ik hoor altijd dat veel psychologiestudenten daar veel moeite mee hebben (alfastudie, betavak?)

  • Nou, dat was inderdaad lastig Anke! Ik moest in mijn zomervakantie een cursus van 5 weken doen van de Universiteit om te compenseren voor het feit dat ik er geen examen in had gedaan. Maar dat was het wel waard, dat ik het niet 2 jaar had hoeven meezeulen.

   Maar statistiek was wel het lastigste onderdeel van mijn studie!

 4. Wat een ongelooflijke onzin dat wiskunde een verplicht vak is! Ik was er ook heel slecht in en ben toch best aardig terecht gekomen. Vroeger was er ook altijd dat gehamer dat je zonder wiskunde nergens aan de bak zou kunnen komen. Flauwekul. Je moet kinderen niet verplichten tot iets waar ze niks van bakken, dat is heel slecht voor de moreel.

  • Wiskunde heeft nog steeds die naam van onmisbaar te zijn. Het rottige is dat mijn jongste dochter dus gaat zakken voor haar eindexamen alleen maar vanwege die ellendige wiskunde. En ze wil waarschijnlijk Engels gaan studeren dus het is echt zonde.

 5. Ik was ook vreselijk slecht in wiskunde. Ik snapte de logica niet. Ik dreef mijn leraar tot waanzin met mijn waaromvragen. Gelukkig kon ik het vak ook laten vallen. Helaas had ik het later voor een studie toch nodig en moest ik het alsnog leren. En haalde ik een 9! Het kwartje viel omdat wij werd uitgelegd dat je wiskunde als een reeks afspraken moet zien. Niet als een reeks wetmatigheden. Toen ik het ging benaderen als het leren van een taal, snapte ik het ineens. Misschien heeft je dochter hier ook iets aan?

  Groetjes Jacqueline

 6. De tweede keer havo drie had ik een 3,5 op mijn eindrapport. Net een vier. Gelukkig, anders was het einde oefening. En dat na intensieve bijles van een oom die wiskundeleraar was. Werkelijk, ik snap daar he-le-maal niets van. Dat het verplicht is, vind ik wel flauw. Maar ja, dat zal een beta-iemand van verplicht NL en EN vinden.

  Dit plaatje zegt wat ik bedoel: (oh, ik mag geen link plaatsen... maar hij is wel grappig. misschien lukt t zo) antifeministatheist.files.wordpress.com/2012/07/word-math.jpg

 7. Ik had er zelf gelukkig geen problemen mee, maar ik vind het ook niet nodig dat zoiets verplicht is. Het is handig als je later wat wilt gaan doen waar je deze wiskundige kennis voor nodig hebt. Maar wat weet ik nu nog van mijn wiskundelessen en alle formules etc. die ik toen geleerd heb? Juist. Helemaal niets.

 8. Ik vind het heel sneu dat je verplicht examen moet doen in een vak wat je absoluut niet ligt. Ik heb wel eindexamen in Wiskunde I gedaan, zo heette dat in 1984, omdat ik het in een vlaag van verstandsverbijstering had gekozen omdat ik het misschien later toch nodig zou hebben voor een vervolgstudie. Het was toen nog niet verplicht. Ik heb met moeite een magere 6 op mijn eindlijst gekregen. Wat hielp was het eindeloos oefenen met zo'n eindexamenbundel, waar de antwoorden al helemaal in uitgewerkt stonden en dat maar gewoon nadoen.
  Ik vind het erg lief van jouw moeder dat ze jouw dochter wilde bemoedigen met dat leuke kaartje. En ik wens je dochter veel sterkte!

  • Mijn dochter had het ook al over zo'n eindexamenbundel. Ik ga daar eens achteraan. Als het bij jou hielp, helpt het bij haar misschien ook wel.

   Bedankt.

 9. Ik heb het niet gemist hoor
  Heb er gewoon geen genetisch materiaal voor
  Ben meer een doe mens
  En creatief van aard
  ????????????????????????????????????????

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder