Bijzondere vloeren: soms zelfs met bloemetjes : )

bijzondere vloeren

Ik houd van bloemetjes, kleur en landelijk.

Maar de vloeren in ons huis zijn heel braaf van laminaat dat doet alsof het houten planken is. Echte houten planken had ik liever gehad, maar die waren te duur.

De reden dat we de vloeren natuurlijk en simpel hebben gehouden is dat ik weet dat ik nogal een bonte smaak heb. En als je dan ook al bonte vloeren hebt, wordt het al snel te veel.

Maar soms mag ik graag wegdromen bij schitterende en bijzondere vloeren. Dus hier onder vloeren die ik mooi vind. Ik heb ze uitgezocht zonder enige realiteitszin, want ze zijn niet praktisch en ik zou ze nooit kunnen maken. Maar ik vind ze prachtig!

Hier onder een overzicht van vloeren die ik mooi vind!

Bijzondere vloeren

Flexxfloors

Mijn zusje heeft onderstaande vloer in haar serre.

vloeren

Toen we verhuisden naar het platteland heb ik hier verlangen naar gekeken. Want ik zou het zo in mijn keuken willen hebben. Maar ik denk dat het dan dus te bont zou worden. En veel mensen zullen vallen over het feit dat Flexxfloors van vinyl en pvc zijn. Dat zijn materialen die er van verdacht worden allerlei enge giftige stoffen af te geven. Dan klinkt een vinyl vloer weer niet zo aanlokkelijk.

Roze planken vloer met bloemen!

Dat probleem heb je niet met deze prachtige vloer:

Vloerkleed van gras en bloemetjes

En moet je dit prachtige vloerkleed zien:

 

Oude houten planken met bloemen

 

Oude stenen vloer

 

Betonnen vloer die is versierd met behulp van een sjabloon

 

Houten vloeren bewerken en verfraaien

Decoupage

De roze planken met bloemen er op is gemaakt met behulp van de techniek decoupage. Decoupage is een techniek waarbij je dingen uitknipt uit papier of stof, en vervolgens ergens opplakt. In dit geval een vloer. Omdat er veel over gelopen wordt, worden de geknipte figuren gelakt. Bij voorkeur met meerdere lagen.

De andere houten planken met bloemen zijn zo gemaakt met behulp van servetten! Op sweetpickinsfurniture wordt met foto’s een beschrijving gegeven hoe je dit zelf kunt toepassen. Deze vind ik zelfs nog mooier dan de roze planken.

Verven met sjablonen

Een betonnen vloer kun je best makkelijk mooi maken door te werken met sjablonen. Die leg je op de vloer, en vervolgens verf je. Dit kan trouwens ook bij houten planken, maar dat vind ik zelf dan weer zonde van de planken.

Lees ook: 10 vragen om je te helpen de juiste vloerbedekking te kiezen.

Welke van de bijzondere vloeren hier boven is jouw favoriet?

Similar Posts

23 Comments

 1. Ik zie helaas niet alle afbeeldingen. Maar ik begrijp waar de blog over gaat. Wij moeten straks in ons nieuwe huis gelukkig maar 2 kamers voorzien van een nieuwe vloer. De rest blijft erin.

 2. De oude stenen vloer vind ik wel iets sfeervols hebben, iets ouds :D Ja dat zou ik ook best willen, de rest vind ik toch wat te druk. Al vind ik vaak van die oude vloeren in oude huizen, die tegels die vaak in een hal liggen ook prachtig.

 3. Geweldig die kinderkopjesvloer. Buiten hebben we al een deel met kinderkopjes, dus dat zou mooi doorlopen in de gang, maar helaas is die niet zo breed en of het dan nog mooi wordt is maar de vraag.

  Gisteren te laat gezien dat je over de vaatwasserindeling schreef nav een berichtje van mij.

  Ondertussen ben ik een beetje gewend de machine goed te laden. Alleen vind ik de onderste bak nog steeds lastig als ik veel (koeke)pannen heb. Dan laat ik het bestekbakje maar weg want bestek heb ik meestal maar weinig. Wel veel bakjes, ovenschaaltje en pannen en daar worstel ik nog mee.

  Mijn zus zei al dat een vaatwasser verslavend is, ze heeft gelijk, ik heb steeds meer de neiging hem te gebruiken terwijl dat in eerste instantie niet mijn bedoeling was. Maar als investering voor de toekomst als confort als we nog ouder worden dan we nu al zijn.

  1. Wat grappig dat het verslavend werkt Lot. Ik zou de mijne ook echt niet willen missen. Al was het maar omdat ik dankzij de afwasmachine tenminste een keurig opgeruimd aanrecht heb.

 4. Oo, die stenen! Prachtig!
  Wij hebben leistenen flagstones gelegd in de achtertuin. Heel blij mee!
  Binnen gewone houten planken die we gewhitewashed hebben

 5. Ik hou niet van drukke motieven op de vloer.
  Basic laminaat bijna overal en slaaapkamer overloop parket.
  Wil ik evt kleur kan ik persen uitrollen .
  Want in de winter houd dat stuifzand wat tegen.

 6. Herstel Perzen.

  Eigelijk houden kleden altijd beter stuifzand tegen.
  De prijs voor ruimte ie extra werk ,vegen ,stofzuigen

  Heb je een groot huis en het minimale aan spullen is een druk kleed een soort opvulling van de ruimte.
  Alhoewel ik dan zeker geen zwarte motieven op de vloer wil.
  Misschien hele huis met kunststof gras mits van eerlijk materiaal

 7. Goeie smaak heb je ;) Het zijn stuk voor stuk pareltjes.
  Hier zijn we momenteel de bovenverdieping aan het verbouwen en Husband mocht op z’n kop staan, maar die houten plankenvloer? Die kwam er! :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.