Bijzondere vloeren: soms zelfs met bloemetjes : )

bijzondere vloeren

Ik houd van bloemetjes, kleur en landelijk.

Maar de vloeren in ons huis zijn heel braaf van laminaat dat doet alsof het houten planken is. Echte houten planken had ik liever gehad, maar die waren te duur.

De reden dat we de vloeren natuurlijk en simpel hebben gehouden is dat ik weet dat ik nogal een bonte smaak heb. En als je dan ook al bonte vloeren hebt, wordt het al snel te veel.

Maar soms mag ik graag wegdromen bij schitterende en bijzondere vloeren. Dus hier onder vloeren die ik mooi vind. Ik heb ze uitgezocht zonder enige realiteitszin, want ze zijn niet praktisch en ik zou ze nooit kunnen maken. Maar ik vind ze prachtig!

Hier onder een overzicht van vloeren die ik mooi vind!

Bijzondere vloeren

Flexxfloors

Mijn zusje heeft onderstaande vloer in haar serre.

vloeren

Toen we verhuisden naar het platteland heb ik hier verlangen naar gekeken. Want ik zou het zo in mijn keuken willen hebben. Maar ik denk dat het dan dus te bont zou worden. En veel mensen zullen vallen over het feit dat Flexxfloors van vinyl en pvc zijn. Dat zijn materialen die er van verdacht worden allerlei enge giftige stoffen af te geven. Dan klinkt een vinyl vloer weer niet zo aanlokkelijk.

Roze planken vloer met bloemen!

Dat probleem heb je niet met deze prachtige vloer:

Vloerkleed van gras en bloemetjes

En moet je dit prachtige vloerkleed zien:

 

Oude houten planken met bloemen

 

Oude stenen vloer

 

Betonnen vloer die is versierd met behulp van een sjabloon

 

Houten vloeren bewerken en verfraaien

Decoupage

De roze planken met bloemen er op is gemaakt met behulp van de techniek decoupage. Decoupage is een techniek waarbij je dingen uitknipt uit papier of stof, en vervolgens ergens opplakt. In dit geval een vloer. Omdat er veel over gelopen wordt, worden de geknipte figuren gelakt. Bij voorkeur met meerdere lagen.

De andere houten planken met bloemen zijn zo gemaakt met behulp van servetten! Op sweetpickinsfurniture wordt met foto’s een beschrijving gegeven hoe je dit zelf kunt toepassen. Deze vind ik zelfs nog mooier dan de roze planken.

Verven met sjablonen

Een betonnen vloer kun je best makkelijk mooi maken door te werken met sjablonen. Die leg je op de vloer, en vervolgens verf je. Dit kan trouwens ook bij houten planken, maar dat vind ik zelf dan weer zonde van de planken.

Lees ook: 10 vragen om je te helpen de juiste vloerbedekking te kiezen.

Welke van de bijzondere vloeren hier boven is jouw favoriet?

23 Comments

  1. Pascale
  2. Lot
  3. Anke
  4. Marrian
  5. Vita mientje
  6. Vita mientje

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh