Charlotte: als je kind dodelijk ziek is

charlotte

Het is één van mijn grootste angsten: dat één van mijn kinderen ernstig ziek wordt.

Daarom mijd ik tegenwoordig de meeste boeken over dit onderwerp. Ik vind het té akelig. Vroeger las ik ze om te zien of je zoiets kon overleven als moeder. Maar op een gegeven moment kon ik er niet meer tegen.

Het boek Charlotte van Pia de Jong gaat over dit onderwerp, en kon ik wél goed lezen.

Mijn review lees je nu op mijn blog over boeken.

Similar Posts

6 Comments

  1. De angst van iedere moeder. Toen een van onze kinderen bijna 4 was vonden we hem schokkend en trekkend in bed. Ik dacht dat hij dood ging! Na veel rond bellen, konden we eindelijk vier uur later naar het ziekenhuis. Achteraf natuurlijk gelijk 112 moeten bellen. Maar het beven was na 2 minuten over en hij weer helemaal normaal. De volgende ochtend gebeurde het weer, toen wel meteen 112 gebeld. Komt mijn man met hem naar benden hij is er niet meer, helemaal slap lag hj daar in zijn armen. Ik heb nog nooit zo hard gegild (en geloof me, ik kan behoorlijk gillen). Nee, hij is niet dood. Gelukkig was hij dat ook niet! Hij bleek na vele onderzoeken epilepsie te hebben. Na vier jaar is hij hier gelukkig overheen gegroeid!

  2. Ik denk dat iedere moeder daar schrik voor heeft. Zo een boek kan ik niet lezen, dan ben ik te verdrietig. En dan denk ik misschien dat het mij ook kan overkomen. Mijn mama was al in paniek toen ik een accident had met de fiets. Ik kwam er gelukkig van af met wat schrammetjes en blauwe plekken.

  3. Ik lees graag dergelijke boeken met verhalen gegrepen uit de realiteit. Enerszijds maakt het me verdrietig maar anderszijds besef ik dan maar al te goed hoe gelukkig we moeten zijn met een goede gezondheid….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.