Reacties

Documentaire over rouw: Speaking grief — 7 reacties

 1. Ik snap dit verhaal erg goed! Ik vind het moeilijk om een eigen verdriet hier tegenover te zetten, want een kind verliezen is toch echt een verdriet waar ik niet bij kan en durf.
  Maar deze voorbeelden vind ik erg mooi, duidelijk, en hebben een soort "richtlijn"...
  Zoals dat verhaal in de AH van jou!
  Ik wens jou en je gezin bij steeds veel sterkte bij dit immense verlies!

  • Dat hoop ik zeker wel Izerina. Het valt ook allemaal niet mee, ook niet voor de omgeving. De bedoelingen zijn doorgaans heel goed. Hoewel Megan Devine vindt dat dit 'geen excuus' is.

 2. Weet nog dat mijn ma toen ze niet meer beter kon worden het vreselijk vond dat mensen ineens overstaken en aan de andere kant gingen lopen of het hoof de andere kant op draaiden.
  Hoe fout kan je zijn

 3. Heel verhelderend, dit! Ik ga nooit weg van mensen die rouwen, of blokje om, maar ik heb wel altijd schrik om iets verkeerd te zeggen. En de uitspraak 'als je hulp nodig hebt, sta ik voor je klaar' doe ik ook vaak. Hoewel gemeend, is het dus beter om iets concreets voor te stellen. 2 zaken om iets mee te doen dus. Dank je wel en veel sterkte bij het verlies van jullie Lucy.

 4. Ik ben heel anders tegen rouw aan gaan kijken toen mijn vader overleed. Ik was nog best jong en ik durfde zelf mensen die in de rouw waren niet aan te spreken omdat ik bang was dat ze 'er nét even niet aan dachten' en dat wel zouden gaan doen omdat ik er over zou beginnen. Maar ik weet inmiddels dat dat onzin is. Het is er toch wel altijd. Het blijft lastig, maar niks zeggen of doen is gewoon geen optie.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder