Opvoeden met slaan en emotionele chantage in Kdrama
Last updated on October 11th, 2018 at 03:20 pm
Met grote ogen kijk ik naar de opvoedingsmethodes die in Koreaanse dramaseries worden gehanteerd. Er wordt lustig op los geslagen, en ook emotionele chantage wordt niet geschuwd!
Emotionele chantage: ‘Wil je mama dood hebben soms?!’
Zo dreigen moeders gerust met zelfmoord als hun zoon bijvoorbeeld niet wil trouwen met het meisje van moeders keuze. En het is in Kdrama ook heel gewoon dat de ouders zich hevig bemoeien met de partnerkeuze. Als een vader of moeder een huwelijk niet goedkeurt, kan het niet doorgaan! Ook zeggen ouders dingen als:
‘Je bent een slechte zoon! Je hebt mijn hele leven verwoest! Je bent mijn zoon niet meer!’
Lijfstraffen
Een populaire strafmethode die ik in diverse Kdrama’s voorbij zie komen is de volgende: op de knieën op de grond gaan zitten, met de handen in de lucht.Totdat gezegd wordt dat je ze mag laten zakken! Mijn zoon Piet was zo vriendelijk om dit even te demonstreren:

Behalve dat ouders in Kdrama hun kinderen in het gezicht slaan, wordt er ook wel eens een stok gebruik om kinderen op de achterkant van de kuiten te slaan. Hieronder beelden mijn jongste zoon en ik dit even voor je uit. Een beetje onwennig zocht ik een stok en deed alsof ik wilde slaan:

Ik voel me al bijna strafbaar als moeder, alleen maar vanwege de foto!
Band met ouders heel belangrijk in Kdrama
Hoewel er wordt opgevoed met harde hand, zijn de relaties tussen ouder en kind in kdrama doorgaans heel belangrijk en hecht. Ouders spelen een belangrijke rol in het leven van hun kinderen. En zelfs als vader en moeder dood zijn, maken kinderen zich nog zorgen wat hun ouders van hun gedrag zullen zeggen! Want ze verwachten ze weer onder ogen te moeten komen na hun eigen dood!
Samenvattend
In Kdrama zie ik opvoedmethodes voorbij komen die in Nederland ronduit verboden zijn, of in ieder geval zwaar politiek incorrect! Er wordt geslagen, en er is sprake van emotionele chantage. Ik kan niet genoeg benadrukken dat ik weet dat kdrama fictie is, en dat de opvoedmethodes die er in voorbij komen hoogstwaarschijnlijk niet representatief zullen zijn voor hoe het in Korea aan toe gaat.
Disclaimer: Deze post is puur gebaseerd op kdrama, en niet op grondig cultureel onderzoek van Korea! De foto’s met mijn zoon zijn in scène gezet!
een klein beetje emotionele chantage moet kunnen, toch? Wil je mij geen kopje thee brengen? Ik ben ziek en ik heb 13 uur persweeën gehad om jou op de wereld te zetten ;-) Heb ik ooit geprobeerd, maar het hielp niet. :-)
Nou als je niet kan zien dat jouw foto’s niet echt zijn dan mankeert je wat. En zulke series verbieden omdat er gekken zijn die het nadoen? Maar csi of friday the 13th kan wel? Nog meer onzin
die dingen gebeuren hier jammer genoeg ook meer dan genoeg… Ik vond het een confronterend artikel… (en nee, zeker niet door de foto’s)
Dat gaat er daar zeker heftig aan toe! Gelukkig hebben we daar in Nederland toch andere ideeen over
wat een heftig onderwerp zeg maar wel heel goed geschreven.
keep up the good work