Waar is de ossengalzeep als je hem nodig hebt?

mud on the tires
Bron: bol.com

Ik ben dol op countryliedjes.

Ik houd van de verhalen die ze vertellen, en van de humor die er vaak in zit. Soms zit de humor zelfs al in de cover van de cd. Ik moet tenminste altijd weer lachen als ik de cover van Brad Paisley’s album Mud on the tires zie. Zie hierboven!

Zelf durf ik nooit witte kleding te kopen of te dragen, omdat ik altijd overal vlekken in krijg. Ik denk dat ik daarom deze foto zo grappig vind. Hij is erg herkenbaar.

Maar naar aanleiding van mijn post met tips over hoe je je kleding langer kunt laten meegaan, weet ik dat veel mensen zweren bij ossengalzeep tegen vlekken!

Leestips

Similar Posts

32 Comments

 1. Ik kende het eerst helemaal niet totdat een vriendin zei dat ik ossegal moest gebruiken voor een vlek op mijn broek. Sindsdien gebruik ik het regelmatig

 2. Ik zweer bij ossengalzeep! Vind het zulk fijn spul. Mijn moeder gebruikte het ook altijd. Trouwens één keer een vloeibare variant gekocht bij Aldi, maar dat werkte voor geen meter. Dus toch maar weer terug bij de vertrouwde stick.

 3. Ik heb er nog nooit van gehoord: ossengal. Klinkt niet heel aantrekkelijk, maar als het maar schoonmaakt! En witte kleding ben ik sowieso niet zo’n fan van, veel te vlekgevoelig inderdaad.

 4. Yep! Ik gebruik het zeker. Al is het nu veel makkelijker gemaakt met een grote flacon waarmee je het makkelijk op kunt brengen. Ik gebruik het met name voor de kraagjes van de overhemden van H. Ideaal.

 5. Ik gebruik ook ossegalzeep om een hardnekkige vlek voor te behandelen. Ik koop geen sticks of vloeibare ossegalzeep maar het ouderwetse gewone zeepblokje.

 6. Ik zag die foto, countryliedjes en ossegalzeep en ik was zo benieuwd over wat dit ging gaan, dat ik nu echt gewoon heel erg moet lachen.

  Geweldig, dan zeggen ze dat ik veel associeer!

 7. Ik probeer wit ook zoveel mogelijk te vermijden. Het lukt mij niet om het echt mooi wit te houden en dan vind ik het kledingstuk ook direct een stuk minder mooi! Ossengalzeep ligt hier standaard op het aanrecht!

 8. Witte kleding en panty’s, ik hou ze altijd zo lang mogelijk in de kast. Onze hond heeft altijd de neiging om tegen mij op te springen als ik dergelijke kleding aan heb. Alsof hij het erom doet! Haha

 9. Leuk dat je dit deelt. Ik weet niet beter of mijn moeder smeerde alle witte kleding in met ossengal. Zelf doe ik het niet en ik was dit truucje daardoor bijna vergeten. Thans voor de herinnering!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.