Ons goeie geld: feelgood tv!

Ons goeie geld

Naar aanleiding van mijn post over het programma Waar doen ze het van? tipte Marije in de comments het programma Ons goeie geld. Net als in Waar doen ze het van, krijg je in Ons goeie geld een kijkje in het dagelijks leven en de financiën van Nederlanders.

Het belangrijkste verschil met Waar doen ze het van, is dat in Ons goeie geld mensen niet langere tijd gevolgd worden. Elke aflevering krijg je een portret van twee stellen te zien.

En daar word je blij van!

Ons goeie geld

In Ons goeie geld krijg je een blik in het leven en de portemonnee van Nederlanders. Centraal staan vragen als:

Wat vinden zij echt belangrijk? Waar geven ze hun geld aan uit? En wat zeggen deze keuzes over hun leven?

Inmiddels heb ik een aantal afleveringen gezien, en wat me vooral opvalt is hoe tevreden iedereen is! Of ze financieel nou ruim of juist krap zitten, het maakt eigenlijk niet uit. De stellen in deze serie zijn eigenlijk allemaal gelukkig.

Dat maakt het prettige tv om naar te kijken. Bovendien heeft het iets gezelligs en kneuterigs! Je ziet de stellen koffie zetten, een paar mokken op een dienblaadje zetten, en dat vervolgens samen opdrinken. Het is allemaal heel eenvoudig en simpel, maar dat maakt het juist zo knus om naar te kijken. Ook vind ik de liefde tussen de stellen mooi om te zien.

Ons goeie geld aflevering

Hieronder één van de afleveringen die ik op Youtube tegenkwam. Deze aflevering over de familie Oostrom is ook meteen de meest schrijnende. Zij zitten echt in een heel vervelende situatie. Alle andere afleveringen zijn wat dat betreft veel meer huis, tuin en keuken.

Mijn conclusie over Ons goeie geld

Als je je afvraagt hoeveel inkomen andere mensen hebben, hoe ze rondkomen en waar ze hun geld aan uitgeven dan is Ons goeie geld interessante tv voor je. Wel moet ik zeggen dat in de afleveringen die ik tot nu heb gezien, geen gezinnen zaten. Het waren tot nu toe stellen die of al uit de kinderen waren, of geen kinderen hadden.

Maar houd je van een kijkje in de levens van andere Nederlanders? En  houd je bovendien houdt van een beetje kneuterigheid? Dan kan ik Ons goeie geld van harte aanraden.

Het kijkt makkelijk weg, duurt niet lang, en na afloop heb je een fijn positief gevoel over de mensheid!

Praktische informatie

Ons goeie geld kun je aangenaam gratis kijken via NPOStart! Een aflevering duurt een kleine 30 minuten.

Hoe beïnvloed jouw financiële situatie jouw leven?

Similar Posts

13 Comments

 1. Ik ben een beetje klaar met dit soort programma's ik heb heel lang gekeken naar, Steenrijk, straatarm bijv. Daar krijg je ook een behoorlijke kijk in iemands leven, of eigenlijk 2 tegelijk.

  De rest laat ik in het midden.

  X

  1. Over dat programma heb ik gelezen. Die trekt mij wat minder, omdat ik het idee heb dat dit programma wat meer 'hijgerig' is als je begrijpt wat ik bedoel. Meer op sensatie belust en zo. Daar houd ik niet zo van.

 2. Wij proberen redelijk minimaal te leven. Gelukkig zijn met wat je hebt. En daarom werken wij samen zo min mogelijk. Genoeg om rond te komen. En dus tijd over voor elkaar.

  Love As always
  Di mario

 3. Mijn leven wordt niet door geld bepaald. Ik verdien genoeg en met de uitkering van mijn vrouw erbij kunnen we verder. Geen dure uitspattingen hier. We hebben er geen behoefte aan.

 4. Hoe komt het toch dat er zoveel van hetzelfde op tv is? Alles lijkt op elkaar. Het is aan mij niet zo besteed, eerlijk gezegd. Eén aflevering is leuk maar dan weet ik het wel. Maar dat heb ik met de meeste tv programma's.
  Ik denk wel dat je financiële situatie veel invloed heeft op je leven. Geld maakt niet gelukkig, zeggen ze. Maar als echt te weinig hebt en niet rond kunt komen, valt gelukkig zijn niet mee, lijkt mij. Als denk ik wel dat het aan je instelling ligt. Wij hebben het financieel best goed maar er zijn tijdens geweest dat ik echt arm was. Toch ben ik daar nooit echt ongelukkig door geweest. Ik ben gewoon snel tevreden. Ook zonder dure spullen of verre vakanties.

  1. Vernieuwend is het inderdaad niet. Maar in dit programma gaat het denk ik om de combinatie van inzicht hoe anderen hun huishouden runnen en een stukje gezelligheid : )

 5. Een groot verschil tussen Nederland en Denemarken is wel dat de mensen hier heel open zijn over hun financiële situatie. Er wordt openlijk gespeoken over je salaris, hoeveel de huur en/of aflossing is. Of je werk hebt of werkeloos bent, of je geldproblemen hebt en meer van dat. Wel bevrijdend hoor; je hoeft de schijn niet op te houden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.