Mondkapje en gezicht: hoe kijkt iemand?

Mondkapje en gezicht

Ik was in de Action op een drukke kruising van gangpaden. Er deed zich een ingewikkelde situatie voor, waarbij drie mensen tegelijkertijd op een kruising van gangpaden aankwamen.

Daar stonden we met z’n drieën, voor de vraag:

‘Wie gaat eerst?’

Ze kunnen niet zien hoe ik kijk!

In de patstelling die volgde, keek ik vriendelijk glimlachend naar de andere winkelgangers om te laten zien dat het aan mij niet zou liggen. Vervolgens realiseerde ik me dat ze natuurlijk niet konden zien dat ik ze goedgezind was.

Voor hetzelfde geld stuurde ik ze boosaardige blikken.

Het zette me aan het denken dat één van de nadelen van mondkapjes is dat mensen je gezichtsuitdrukking niet kunnen zien. Of zou je met je ogen voldoende kunnen uitstralen?

Ik probeerde het thuis uit!

Mondkapje en gezichtsuitdrukkingen

Neutraal

Mondkapje en gezicht

Boos

Mondkapje en gezicht

Verbaasd

Mondkapje en gezicht

Conclusie

Op basis van bovenstaande foto’s valt het me niks tegen! Je kunt toch best zien hoe iemand kijkt vind ik.

Tip: Je kunt ook een mondkapje met je eigen gezicht kopen. Ze zijn wel prijzig: 24,95 per stuk!

Hoe ervaar jij het contact met mensen die een mondkapje voor hebben?

Lees ook mijn posts over onder andere Losse filters voor mondkapjes kopen, een mondkapje van de Hema en mondkapjes van de Action.

Similar Posts

22 Comments

 1. Wel leuk dat je er over na denkt, zouden meer mensen moeten doen.
  Maar foto een was gelijk al duidelijk genoeg voor me, zo zie ik je het liefst.
  Ik kijk vaak als eerste naar de ogen van mensen, ook zonder een mondkapje.
  Ogen zeggen zoveel over de stemming van iemand.
  Maar het mondkapje verbergt wel een heel belangrijk deel van ons gezicht. Hans

 2. Valt best mee, toch?
  Ik ben dit jaar nog niet bij Action geweest. Onder normale omstandigheden is het daar al aan de krappe kant. Voor mij reden om er nu weg te blijven. Gelukkig heb ik nog veel hobbyvoorraad.

 3. Het is altijd wel moeilijk om te zien uitdrukking van gezicht als je mondkapje gebruikt.
  Ik vind dit heel vervelend iets. Action ben ik steeds niet geweest. Ik ben al 9 maanden niet naar stad en centrum geweest. Ik kijkt wel erg uit.

 4. Ik heb er geen probleem mee .Geen boze ogen gezien maar wel veel lachende vriendelijke ogen want dat is zo zichtbaar aan de lachrimpels vind ik .Ik heb zelf best een stuurs gezicht helaas en vooral als ik in gedachten ben ,dat is een ”erfenis” van mijn moeder en ook mijn dochter heeft dat .Nu is een mondkapje wel handig al word ik er toch niet vaak op beoordeeld blijkbaar .

 5. Je kunt het inderdaad aan de ogen zien. Ik heb 8 jaar in een tandartspraktijk gewerkt als assistente en had dagelijks een mondkapje op.

 6. Je kunt heel veel dingen niet meer zien, maar juist door een mondkapje kijk je meer naar de ogen en het is me bij meerdere al opgevallen dat ze mooie ogen hebben.

  Love As Always
  Di Mario

 7. Ik vind je met een neutrale blik al heel vriendelijk kijken! Ik ga op tijden naar de winkel dat het lekker rustig is naar de winkel dus ik heb er eigenlijk nog geen last van gehad. Ik heb wel de indruk dat ik steeds meer mensen zonder mondkapje zie. Rare Hollanders zijn we toch…

 8. Wow, jouw gezichtsuitdrukkingen zijn nog prima herkenbaar. Ik glimlachte vorige week ook naar iemand die zich verontschuldigde omdat ik even op haar moest wachten. Bedacht later dat ze dat natuurlijk niet kon zien. Ik vind het heel erg ingewikkeld. Binnenkort verschijnt er een blog over;).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.