Moleskine agenda: hoe creëer je meer ruimte?

moleskine agenda

Mijn Moleskine agenda XL zijn al jaren erg gelukkig samen. Maar ik moet bekennen dat ik een paar kortsstondige affaires heb gehad met Filofax, de Happy Planner en Webster…

Filofax en Webster hebben namelijk als groot voordeel dat je er heel eenvoudig zelf bladzijden aan kunt toevoegen. Dat kan met een Moleskine helaas niet. Maar uiteindelijk rende ik altijd weer hard naar mijn Moleskine terug, omdat de ruimte om te schrijven in een Filofax of Webster agenda veel kleiner is. Maar meer ruimte creëren in een Moleskine is altijd een wens van me geweest.

En nu heb ik een supermakkelijke methode gevonden om meer ruimte te maken in mijn Moleskine!

Moleskine agenda: zo creëer je meer ruimte!

Het is echt eenvoudig, én je hoeft er niet handig voor te zijn.

Het enige wat je nodig hebt zijn van die ‘geeltjes’ ook wel ‘sticky notes’ genoemd.

Sticky notes zijn van die memoblaadjes met aan de bovenkant een plakrandje. Daarmee kun je ze heel eenvoudig ergen opplakken, en ook weer afhalen. Dankzij die sticky notes maak je heel eenvoudig meer ruimte in je Moleskine agenda. Je plakt ze gewoon op handige plekken op de bladzijden, en voila|! Je hebt ineens extra ruimte.

Heb je een sticky notes? Dan kun je ook gewone notitieblaadjes gebruiken en die vastplakken met washi tape. Dat staat ook nog eens heel leuk! Je kunt washi tape ook vinden als je zoekt op masking tape!

Sticky notes

Sticky notes zijn te koop in allerlei vormen en maten. En ze zijn ook niet duur! Hieronder een paar sticky notes die je kunt kopen bij de Hema:

moleskine ruimte maken
1,- bij de Hema
sticky notes Hema
1,50 bij de Hema

En natuurlijk de originele Post-It, waarmee het allemaal begon:

post it
14,99 bij bol.com

Moleskine met sticky notes

Dankzij de sticky notes heb ik nu meer ruimte in mijn Moleskine agenda. Bovendien kan ik met verschillende kleurtjes werken. Maar het allerfijnst aan de sticky notes vind ik toch wel dat ik ze snel en simpel in mijn Moleskine kan plakken. Het kost me niet een boel extra tijd. Hoezeer ik bullet journals ook bewonder, ik huiver altijd voor de hoeveelheid tijd die ze vragen.

Ik gebruik zelf mijn Moleskine als een soort bullet journal. Maar zij hebben de dagen voor de week en de data er al voor me ingezet. Dus ik hoef dat niet eerst helemaal zelf te doen in mijn mooiste handschrift. En aan de rechterkant werk ik met zogenoemde ‘bullet points’.

Zo heb ik het beste van twee werelden vind ik. Hieronder zie je mijn Moleskine agenda aan het begin van de week met 2 sticky notes er op. Meestal worden dat er nog meer in de loop van de week.

moleskine agenda

Je kunt ook Action stickers gebruiken op deze manier.

Meer ruimte in je Moleskine: samenvatting

In deze post vertelde ik hoe ik een manier heb gevonden om heel makkelijk meer ruimte te creëren in mijn Moleskine agenda met sticky notes : )

Leestips

Heb jij voldoende ruimte in jouw agenda? En gebruik jij sticky notes?

Similar Posts

10 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.