De kippen zijn ontsnapt. Alweer.

kippen
Op woensdag gingen de Dames Kip op jungletocht.

Ik heb steeds dat liedje ‘Who let the dogs out?!‘ in mijn hoofd.

En dat komt door onze kippen.

Want de dames zijn alwéér ontsnapt.

En ze gaan elke dag op excursie.

Kippen ontsnappen steeds uit het kippenhok

We hebben ze meerdere keren teruggelokt naar hun kippenhok, maar een paar uur later zijn ze er weer uit. Mijn man heeft al zitten kijken, waar ze er toch uit kunnen, maar het ‘lek’ is nog niet gevonden.

Ik wil niks ten nadele van zijn timmerkunsten zeggen, maar érgens gaat er toch iets niet goed met zijn zelfgemaakte kippenhok…

Wat ik heb geleerd over kippen dankzij onze kippen

 • Kippen zijn nieuwsgierig.
 • Ik snap ineens wat ze bedoelen met de uitdrukking: ‘Ergens als de kippen bij zijn.
 • Kippen zijn best gezelschapsdieren! Wie had dat nou gedacht.
 • Ze zijn slim, want ze ontsnappen mysterieus uit hun hok.
 • Ze zijn dom, want je kunt ze ook zo weer teruglokken naar hun hok door net te doen alsof je eten bij je hebt. Ik bedoel, ik snap dat je daar 1 keer intrapt, maar 10 keer?!
 • Ze kunnen zich uitstekend vermaken.
 • Ze gaan graag op excursie.

Leestips

Welke lessen heb jij geleerd van je (huis)dieren?

Similar Posts

22 Comments

 1. Goh, wat ik leer van mijn drie goudvissen die buiten in mijn waterpartijtje rondjes zwemmen? Misschien tevreden zijn met wat je hebt en vertrouwen op die grote schim die af en toe boven je opdoemt en daarna ligt er ineens wat te eten in het water. Dat die hand die af en toe het water in gaat niet echt eng is. Maar verder zou ik het niet weten… ;-)

 2. Haha het lijken mij zulke leuke dieren, bij onze vorige woning liepen ze gewoon door de wijk.. ergens hoorde ze thuis maar in de jaren dat ik er woonde ben ik er nooit achter gekomen.
  Zelf hoeven we ze niet te nemen, de blagen en katten zouden dat wel een feest vinden.. gaat niet goed komen vrees ik.

  1. Onze kat liep in het begin ook wel echt te loeren op de kippen… Ik heb me best zorgen gemaakt. Maar ze kunnen zich geloof ik best goed verdedigen, want de kat heeft het opgegeven.

 3. Hihi bij ons in de buurt hebben ze ook kippen – in de voortuin – en bijna iedere ochtend als ik naar mijn werk fiets zie ik ze gezellig over het grasveld en het fietspad lopen. Ze blijven wel altijd in de buurt, maar die weten ook iedere keer weer een ‘lek’ te vinden haha.

 4. Wij hebben kippem gehad bij ons vorige huis. Erg gezellig vond ik dat.
  Is de omheining om jullie hok hoog genoeg? Kippen kunnen soms hoger vliegen dan je verwacht (volgens het boekje).

 5. Ik had konijnen die wisten te ontsnappen uit een met net overdekte ren door samen op het hok te springen, daarna ging een van de twee aan het net hangen en de ander knaagde er een gat in.
  Dat net hing er omdat allen konijnen (met uitzondering van de hanger, zie boven) zo vanuit stand over de afrastering van de ren sprongen. Iets wat volgens de hovenier die de ren gebouw had echt niet kon. Hij geloofde het pas nadat zijn vrouw het met haar eigen ogen zag.
  Dus die kippen,die werken gewoon samen. En zo’n dikke kippenkont is best flexibel.R

 6. Ik ben dol op kippen. Wij hebben 16 jaar kippen gehad, paar jaar gekeden zijn de laatste twee (11 en 10 jaar oud) gestorven. Omdat we veel reizen hebben we geen kippen meer maar ik mis ze wel, zo gezellig dat gescharrel door de tuin, het getok als ze je zien en naast je op de tuinbank gaan zitten ????

 7. Kippen zijn scharrelaars, ze heten niet voor niets scharrelkippen. Ze komen vanzelf weer terug, naar het hok, naar de plek waar het eten is.Ik zou hooguit savonds even rondlopen om ze terug naar het hok te krijgen.
  Hier lopen kippen langs het fietspad, gezellig in een kluitje, in het gras scharrelen naar wormen en insecten…hooguit honderd meter van hun hok…eind van de middag zie je ze niet meer, dan gaan ze terug naar hun hok.

 8. Waarschijnlijk fladderen ze over het hek. Dat doen een paar (altijd dezelfde ) van onze kippen ook. Ze blijven meestal in de tuin scharrelen, als ik buiten ga zitten komen ze altijd even kijken. Ze fladderen ook weer terug na een tijd. Echt vliegen is het niet, maar ze kunnen best hoog. We hebben bruine en zwarte kippen, ze slapen in groepjes, een bruin groepje en een zwart groepje. Heel bijzonder :-)!

 9. 1 vleugel knippen, dan kunnen ze al veel minder hoog reiken en geraken ze niet meer over de omheining. Wat mijn dieren me leren? Wees een keer rustig zeg! Haha. Ik kom helemaal tot rust bij m’n kippen eenden konijn honden kat schildpadden visjes hamster vogel en sinds kort mijn 2 überschattige gottinger zwijntjes!

 10. Grappig stukje. Ik vind kippen ook zo leuk, maar helaas kunnen we ze niet houden op een appartement met een inpandig balkon van 1 bij 4 meter en met twee katten.
  Wat ik heb geleerd van mijn katten: Mensen zijn heel makkelijk te trainen, gewoon net zo lang drammen tot die domme tweebenige wezens snappen dat je eten wilt en dat je collega-kat (alweer) zijn drol niet heeft begraven in de bak. ;)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.