Reacties

Wat kinderkamers en kindertraktaties gemeen hebben — 18 reacties

 1. Ik heb de basis bedacht / ingericht (kleuren, bed, kastje). Zoon beslist mee over dekbedhoezen, vloerkleed, lamp en schilderijtjes. Wat wil zeggen dat hij in principe mag kiezen, maar dat ik vetorecht heb. Dit vind ik ook passen bij zijn leeftijd (6 jaar).

  Als iets niet mag leg ik wel uit waarom, maar gezeur - al dan niet in de vorm van een discussie - doen we niet.

 2. Ik heb de basis bedacht / ingericht (kleuren, bed, kastje). Zoon beslist mee over dekbedhoezen, vloerkleed, lamp en schilderijtjes. Wat wil zeggen dat hij in principe mag kiezen, maar dat ik vetorecht heb. Dit vind ik ook passen bij zijn leeftijd (6 jaar).

  Als iets niet mag leg ik wel uit waarom, maar gezeur - al dan niet in de vorm van een discussie - doen we niet. Overigens heb ik dat vetorecht voor zijn kamer niet / nauwelijks in hoeven zetten.

 3. Ik heb het ingericht qua kleur en meubels en aangekleed met accessoires die hij leuk vind. Hij vind het een mooie stoere kamer en dat is wat hij graag wil (hij is ook nog maar 4). Met traktaties heb ik nog geen ervaring, maar ik vind het wel leuk om er dan iets speciaals van te maken en niet te ingewikkeld.

 4. Leuk die vergelijking! Ik heb over het algemeen bedacht hoe de kamer zou worden. Maar praktisch vond ik zeker belangrijk. Ze moeten er wel lekker in kunnen spelen en een rommeltje maken. Ook goeie rookgordijnen vond ik belangrijk.

 5. Wij gingen verhuizen toen oudste zoon bijna vijf was en jongste zoon twee en half. In de maanden ervoor gaf ik ze vier in de verschillende kleuren en vroeg ze welke ze het leukst/mooist vonden. Dat heb ik verschillende keren gevraagd n steeds kwam oudste op geel en jongste op blauw. Dat werd de accentkleur. Ik had leuk behang gevonden met een patroontje er in waar de kleuren in terug kwamen. Toen nog een bijpassende behangrand. Voor oudste zoon werd dat een met boerderijdieren, voor jongste met heteluchtballonnen. We woonden toen in Joure en hij was gek op die grote heteluchtbalonnen. Het stond heel mooi, maar die randen was achteraf een slecht idee want na een paar jaar werd dat te kinderachtig voor basisschoolkinderen en je kon die rand er dus niet afhalen. We hebben bewust gekozen voor niet te dure stoffen vloerbedekking omdat kinderen graag op de grond spelen.
  Onze zoons hebben een tijd bij elkaar op de kamer gelegen omdat ze dat gezelliger vonden en de andere slaapkamer was de speelkamer. Op de behangranden na zou ik het weer op dezelfde manier doen. Het stond gezellig, de kinderen waren er blij mee, het was praktisch en daar gaat het om.
  Later hebben we vinyl op de grond laten leggen en glasvezelbehang op de muren. Konden ze weer zelf een kleur kiezen.

  • Ik vind het een leuke aanpak! En op die manier weet je ook zeker dat ze de kleur mooi vinden, en dat het geen momentopname was.

   Grappig die interesse in heteluchtballonnen : )

 6. Hahaha ik heb me verslikt van het lachen met je 'waarin het kind vervolgens ongewild het kleurenpalet verpest omdat hij niet zwart-wit is' :) Ik heb sowieso altijd al vanaf dat ze heel klein waren samen met de kids zowel traktaties als kamerkleuren gekozen - kamers zijn dan ook altijd heel kleurrijk en chaotisch - paars, rood, oranje, het is allemaal l voorbijgekomen ;)

 7. Babykamertjes moeten vooral praktisch zijn voor moeder. En omdat wurmen van die leeftijd nog geen zeggenschap hebben heb ik bedacht hoe het eruit zou zien :-) Knalgele muren, rooie vloerbedekking, houtwerk in rood, groen en blauw...het zag er heel gezellig uit :-) Drie jaar later kwam er voor ons knulletje ene zusje bij en die sliep daar ook. Godlof betaan er meegroeibedjes, anders had het nooit gepast. Ze speelden doorgaans liever beneden.
  Later, toen ze 5 en 8 aren, verhuisden we en kregen ze elk een eigen kamer. Dochter wou roze en dat werd het, zoon wou groen, blauw en oranje en graag goudkleurige plinten. Laminaat lag er al.
  Maar het hangt ook van je kinderen af: zoon heeft nooit veel interesse getoond in de inrichting, die ziet ook voornamelijk zijn playstation. Dochter heeft dus een veel steviger vinger in de pap, daar ben ik nu weer rood en zwart aan het aanbrengen.
  Oh, die vreselijke traktaties! De moedercompetitie! Ik heb het altijd verdomd en gewoon een aardappelmandje met theedoek bekleed en doosjes rozijntjes of simpele cupcakes meegegeven. en dat ging erin als koek :-D

 8. Wij hadden in thema giraf gewerkt dus met giraffe prenten/dieren/kleuren... vind die apen net leuker zeker :p #typisch. Maar ik raad altijd andere ouders aan om een kurkenvloer te nemen. Het ziet er uit als parket maar is warmer en vooral geluidsarm. Echt een aanrader want die hebben super weinig onderhoud nodig!

  • Dat is zeker een goede tip Cindy! Een kurkenvloer. Daar kom ik uit mezelf niet zo gauw op! Maar dat geluidsdempende effect lijkt me al ideaal.

 9. Wat een leuk en waar artikel. Zo hebben wij ook een bontgekleurde niet interieurverantwoorde kinderkamer met een zelfgemaakt brandweerwagenbed en overal speelhoekjes. Ik krijg er enigzins de kriebels van maar zoonlief vindt t prachtig.

 10. Jongste zoon was klein en kotste, piste en ... over de vloer, zus was allergisch voor stof dus eh... laminaat! In verband met de eenheid ook kamer van oudste. HIj vond het idee van nieuw wel aardig, maar baalde zo ontzettend dat zijn zachte warme vloerbedekking weg was!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder