Kappers gesloten. Is jouw haar coronaproof? + foto’s!

Nu de kapsalons noodgedwongen hun deuren hebben gesloten, zie je prompt allerlei memes verschijnen over wat dit gaat doen met de kapsels van mensen.

Ik vind die erg grappig, maar ik kan me voorstellen dat niet meer naar de kapper kunnen vervelend kan zijn.

Laten we eens inventariseren!

Maar eerst: Alles is relatief!

Sure maybe you’ve had a bad hair day, but has it ever been this bad? from r/pics

Waarom het vervelend kan zijn dat je niet naar de kapper kunt

 1. Als je een kapsel hebt dat in regelmatig moet worden bijgeknipt. Toen ik bijvoorbeeld lang, lang geleden kort haar had, moest ik eigenlijk wel elke 6 weken naar de kapper. Anders werd het een soort rare Kozak muts op mijn hoofd.
 2. Als je normaliter je haar regelmatig professioneel laat kleuren bij de kapper. Aangezien haar groeit, krijg je op een gegeven moment uitgroei.
 3. Voor veel mensen is de kapper ook een sociaal uitje. Dat valt nu weg.
 4. Als je gaat trouwen, en je wilde bij de kapper een mooi bruidskapsel laten maken.

Wie hebben er minder last van de sluiting van de kapper?

 1. Mensen die kapsels hebben die weinig tot geen onderhoud nodig hebben. Ik heb het geluk dat ik er zo eentje ben. Gemiddeld ga ik ongeveer 2 tot 3 keer per jaar naar de kapper. Als mijn haar echt stom gaat zitten, kan ik het altijd nog opsteken.
 2. Mensen die zelf hun haren kleuren.
 3. Als je weinig tot geen haar meer hebt. Bijvoorbeeld kale mannen.
 4. Handige mensen die zelf hun haar knippen of scheren.

Survival tips!

Wat kun je doen als je met je handen in het haar zit omdat je niet naar de kapper kunt? Laten eerst eens kijken naar Rutte’s aanpak : )

Rutte’s aanpak

Vicepremier De Jonge zegt dat hij zich zorgen maakt voor een ‘coupe corona,’ en is van plan om zijn vrouw hem te laten knippen…

Eerste hulp bij uitgroei

Draag een sjaal of haarband

Voor mensen met uitgroei, die niet zelf aan de slag willen met verf, kunnen sjaaltjes soms uitkomst bieden. Die knoop je dan om je hoofd, en op die manier bedek je de uitgroei. Je kunt hiervoor ook een haarband gebruiken. Op Wikihow vind je afbeeldingen hoe je dit kunt doen.

En last but not least zijn er allerlei hulpmiddelen te koop. Maar je kunt ook bijvoorbeeld zelf een scrunchie maken.

Pas je kapsel aan

De uitgroei is in de regel het meest zichtbaar bij de slapen en boven op het hoofd bij een scheiding. Soms helpt het om je scheiding op een andere manier te maken.

Haarmascara

Haarmascara lijkt op mascara voor de wimpers, maar dan voor je uitgroei.

haarmascara
9,99 bij bol.com

haarmascara

Uitgroeispray

Naast haarmascara kun je ook nog uitgroei bedekken met een zogenoemde uitgroeispray.

uitgroeispray
10,09 bij bol.com

Grey away

Dan is er ook nog een spray die belooft je oorspronkelijke haarkleur te bestellen. Het heeft de treffende naam: Grey away. Er staat 1 review op bol.com van dit product en die is lovend.

grey away
16,90 bij bol.com

Speciaal haarpoeder tegen uitgroei

Dan is er ook nog speciaal haarpoeder dat je kunt gebruiken om uitgroei en grijze haren te verdoezelen.

18,70 bij bol.com

Je kunt ook nog zelf aan de slag gaan met haarverf om uitgroei weg te werken.

Eerste hulp bij haar dat niet meer goed zit

Als je eigenlijk naar de kapper moet, en dat is te zien aan je haar, dan kun je proberen er met behulp van gel en dergelijke nog wat van te maken. Verder kunnen sjaaltjes, petjes en mutsjes de boel verdoezelen. Lang haar kun je opsteken.

haarelastiekjes Hema
1,- bij Hema
haarband Hema
3,- bij Hema
vlinderclips
8,95 bij bol.com

Je kunt natuurlijk ook de gelegenheid aangrijpen om je korte kapsel uit te laten groeien, en voor een langere look te gaan. Met andere woorden: maak van de nood een deugd.

Leuke memes en foto’s over kapsels en de coronacrisis

Dit bericht bekijken op Instagram

Please please please don’t make me shave all your hair off because this is not a good look 😂#irishhairdresser #westcork #hairstylist #skibbereen #coronahaircut #wildatlanticway

Een bericht gedeeld door Rachel Crowley (@rcrowleyhair) op

Leestips

5 tips voor een goed gesprek met je kapper

Grijs haar

Gebruikte bronnen voor deze post: Sixty + me, It’s Rosy, Katie goes platinum, The By The Way Company, Make up and beauty, Redken, Hairmag, Our every day life, StyleCaster, Beautyheaven, Leaftv, Brightside, Huffpost, eSalon, Mumsnet, Allure. RTLNieuws, Today, Prevention, Good House Keeping, Wikihow, Leco Zadelhoff.

Hoe vergaat het jou met jouw haar?

Similar Posts

44 Comments

  1. Er zijn inderdaad ergere dingen, dan gespleten puntjes, maar je kunt er best van af willen. Mijn jongste dochter zegt dat je je haar dan bij elkaar kunt pakken, en draaien, en dan de puntjes eraf knippen.

 1. Alle memes over kapsels vind ik echt heerlijk. En ja, ik moest in de week voor de kappers sloten eigenlijk hoognodig naar de kapper, maar ik dacht: het kan nog wel een weekje wachten. Mag jij raden wie daar nu spijt van heeft;). Want ik heb dus een kort kapsel (bob-lengte) met laagjes. Zodra het bij mij langer wordt dan dat, gaat het hangen en krijg ik een soort ziekelijk uiterlijk. Nu dus. Ach ja, gelukkig mogen we toch niet veel naar buiten;).

 2. Ik heb lang haar. GA nooit naar de kapper, maar mijn vrouw knipt er af en toe wat puntjes uit. Ik maak me dan ook geheel geen zorgen nu :) ik ben gewoon al jaren goed bezig.

 3. Ik kan me jou maar lastig met kort haar voorstellen! Toevallig zijn mijn vriend en ik allebei echt vlak voor corona nog naar de kapper geweest. Zelf ga ik net als jij misschien 2 tot 3 keer per jaar. Ik heb lang haar en verf het niet, dus zelfs een jaar lang niet naar de kapper zou voor mij geen probleem zijn.

 4. Voor het ogenblik laat ik het groeien. Achteraf zal de kapper van dienst het allemaal weg knippen. Dan ben ik weer zoet voor een tijd.

 5. Heb een kapsel wat ik ook kan laten uitgroeien, met die optiek ook uitgekozen en ben meestal ook niet zo’n fervente kapperbezoeker. Ook vanwege de kosten. Maar ik stoor me geheel niet eraan dat het nu een beetje langer is. Maar met korte kapsels dan lijkt het me niet fijn inderdaad. De hele coupe is weg. Of als je verborgen hield dat je toch wel grijs aan het worden bent.

 6. Mijn haar doet het prima, ik ga normaal ongeveer eens per 3-4 maanden naar de kapper. Ik kleur het wel, donkerder dan mijn eigen haar, maar omdat het er donkerder uitkomt dan het uiteindelijk wordt en de kleuring juist langzaam vervaagt heb ik geen heel erg opvallende uitgroei. En het voordeel van lang haar: het kan omhoog of in een knot als het los niet meer wil zitten.

   1. Ik ben 55+, heb behoorlijk lang haar en een bril…
    Opsteken vind ik dan zo truttig lijken… Ik krijg het niet voor elkaar om er met bril en opgestoken haar toch leuk uit te zien ):

 7. Ik heb van mijn kapper een heel pakketje gekregen voor mijn uitgroei, is ook echt nodig, ik had haar namelijk al een keer gemist en ze zou net weer in die week komen dat de kappers niet meer mochten dus ik baalde heel erg! Gelukkig is er een oplossing gekomen :)

 8. Ik was net geweest voor de sluiting van de kappers.
  Maar bij mij is het alleen knippen om de zes weken, helaas gaat dat nu niet meer door. Hans

 9. Mijn grijze highlights hoeven gelukkig niet bijgekleurd te worden, daar zorgt de natuur zelf voor. Mijn haren worden geknipt door Dinnetje, dus ik kom al nooit bij de kapper.

  Love As Always
  Di mario

 10. Ik heb nog haarpoeder op voorraad, dat had ik voor als ik de kappersbeurten wilde rekken. Maar ik gebruik het nu niet. Ik overweeg om maar voor mijn eigen haarkleur (grijzend) te gaan en dus straks tweekleurig te zijn totdat de kapper weer open is.
  Om te voorkomen dat ik aan mijn gezicht kom, draag ik momenteel geen makeup of oorsieraden en mijn haar zo strak mogelijk uit het gezicht. Het is niet echt leuk of vlot, maar voor de videovergaderingen van mijn werk kan ik gelukkig de camera uitzetten.
  Wat zal het een verrassing zijn wanneer we elkaar weer op kantoor zien!

 11. Met twee van mijn pubers ben ik naar de kapper geweest toen het nog nét mocht, de kapper was zo blij dat we kwamen…. De andere puber moet dringend, maar voor wie moet dat eigenlijk? Hij blijft tot 27 april sowieso binnen en hij zit er niet mee dat zijn haar én baard er onverzorgd uitzien.

  Zelf ga ik eigenlijk nooit. Ik heb lang haar, en af en toe knip ik er zelf een stuk af. Toevallig net tien minuten geleden ook gedaan!

 12. Ik had al naar de kapper gemoeten voor dat deze sloot maar mijn kapster was op vakantie en besloot toch maar liefs 3 weken te wachten en toen was het ……te laat. Loop er nu bij als een ma flodder want mijn haar moet iedere 4 weken geknipt worden. Dus wat zal ik er straks stralend uit zien en valt mijn dunne haar niet op als het weer kort is. Nu hebben collega’s behoorlijk lol er om. Op een bepaald moment al een opmerking bij jouw ziet het er echt niet meer uit……stylen gaat niet allergisch. Wat ze tot nu toe nog niet gemerkt hebben is dat ik op bepaalde plekken haar uitval heb, dat komt er nu ook uit……Maar dat is niet belangrijk. Belangrijk is dat ikzelf de cliënten en een ieder zonder klerenscheuren hier door heen komt. Ben wel blij dat ik geen 20 meer ben.

  1. Als je haar eigenlijk elke 4 weken geknipt moet worden, dan kan ik me voorstellen dat je haar lastig wordt Ria. Ergens wel gezellig dat je collega’s zo meeleven, want zo noem ik hun lol dan maar. Ik ga ervan uit dat ze het niet onaardig bedoelen : )

 13. Ik loop nu al rond met coupe niks.Ik heb dun slap haar en heb kale plekken boven op en liet mijn haar altijd superkort en in veel laagjes knippen zo viel het niet op Nu kijk je er doorheen en gaat het een beetje alle kanten opstaan ,maar ja het is niet anders

 14. Mijn dunne korte koppie moet echt om de 5 weken geknipt worden anders ziet het er niet uit. Kleuren doe ik niet dus daar heb ik geen last van. Dochterlief deed vroeger wél de kappersopleiding en zou me kunnen knippen maar dan moet ze natuurlijk wel dicht bij me komen. Ik zie wel waar het schip strandt.

 15. Ik heb een hekel aan naar de kapper gaan dus ik stel het altijd uit. Als mijn haar er los niet meer uit ziet, steek ik het op en dan lukt het me om een kappersbezoek nog wat langer uit te stellen. Op dat punt zat ik toen de kapsalons dicht gingen. Ik steek mijn haar nu gewoon nog een paar weken langer op. Geen punt.

  1. Mijn kapster die vlakbij woont heeft een bakje haarverf en kwastje in zakje op haar tuintafel gezet. Even opgehaald en mijn dochter de uitgroei gekleurd! Met een tikkie betaald!

 16. Hier (heel) lang haar, blond maar het wordt stilaan grijs en ik vind het mooi zoals het is. Nooit naar de kapper, het is partner of één van de kinderen die er onderaan regelmatig een paar cm afknipt.

 17. Ik laat het meteen langer groeien. Maar mooi weer betekent bij mij dat mn haar supersnel groeit. Het is niet anders en daarbij we moeten toch thuisblijven.

 18. Ik ben al niet een groot fan van de kapper, daarom laat ik het ook weer groeien, ik vond kort heel leuk, maar ga gewoon te weinig om het in model te houden, dit lukt nu ook nog wel, haarband er in of klip en klaar. Wat dat ben ik blij dat ik het niet meer verf.

 19. Ik ga normaal om de 8 weken naar de kapper om te knippen. Gelukkig heb ik een balayage en dan kan je wel wat langer wachten om te kleuren.Toch hoop ik nu dat kappers snel terug openen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.