Reacties

Hygge? Wat is dat nou weer... — 29 reacties

 1. We hebben al een geweldige term ervoor in onze taal dus. Wat mij betreft kunnen we dan beter die term blijven gebruiken ;)

  Ik hou van gezelligheid, bakken, spelletjes, haken, lezen etc.

 2. Maar uhm.... Je kunt wel kastjes gaan schilderen (of kleuren,menukaarten maken of wat ook), maar als dat in je eentje doet, dan is het nog steeds een individualistisch gebeuren.

  Of staan er ook tips in hoe je je gezin of anderen daarbij betrekt?

 3. Ik ben best een beetje allergisch voor dit soort trends. Net zoals de paleo - handlettering - agendadagboekengelswoord - blah.

  En dat wil niet zeggen dat wij nooit iets bakken, hoor. Maar ik noem dat dan gewoon "iets bakken"
  ????

 4. Hygge in Denemarken gaat vooral over het samenzijn. Een pauze op je werk, met een kop koffie( soms iets lekkers) en interesse voor elkaar. Een etentje met vrienden. Iets lekkers maken samen met de kinderen.

 5. Weer een nieuwe hype?

  Ik sluit me wat aan bij de reactie van Irene: In je eentje?

  Je kunt het zeker gezellig maken voor jezelf als je alleen bent en ik lees genoeg blogs om te lezen, dat er allerlei clubjes zijn, waarin men samen iets fabriceert.
  Truttig wil ik de onderwerpen niet noemen, maar zonder een kennissenkring, die niet hetzelfde ambieert, is het gedoemd te mislukken.

  Men zoekt en zoekt naar een goede invulling van vrije tijd, waar dan weer een boek(je) over verschijnt, wat ik dan als verdienmodel zie.
  Het werkt alleen als je gelijkgestemde vriendschappen hebt, wat maar zelden zo is.
  Iedere vriendschap beantwoordt aan een deel van jezelf, maar ik heb nog nooit een vriendschap gehad, die aan ieder deel beantwoordt!

  Ik geef je gelijk, dat je het terugbrengt naar de bibliotheek en het ook niet zou kopen!
  Is er een tuinfanaat, die met mij wil corresponderen over zaaien en tuinieren...hahaha
  Excuses Nicole, zeker niet de bedoeling om jouw bericht te vervuilen, maar het nodigde echt uit om te hyggen, wat een woord...., waarop ik maar niet verder zal doorgaan :P

  Groetjes Lily

 6. Nederlands is een prachtige taal. Waarom toch al die buitenlandse namen gebruiken? Ik vind het helemaal niet stoer of interessant klinken. Integendeel zelfs, teksten worden er beslist niet duidelijker door, het schept verwarring. Gezelligheid is een prachtig Nederlands woord dat iedereen begrijpt.
  Dat neemt niet weg dat als mijn buurvrouw vraagt of ik even lekker wil komen hygge ik beslist geen nee zal zeggen. Als we uitgehyggd zijn kunnen we na afloop nog altijd een kopje koffie samen drinken. Dat is zeker zo gezellig.

 7. Net zoals Dorien, heb ik begrepen dat de term uit Denemarken komt en je het dus lekker op zijn Deens kan uitspreken!
  Ik had laatst het boek in handen waarin beschreven werd wat Deense gezelligheid inhoudt. Het is net iets anders dan onze gezelligheid. Ik was wel geïnteresseerd, maar heb het toch laten liggen, ik heb al zo veel te lezen!

 8. Ha, daar is je blog over Hygge. :-)
  Dit boek kende ik nog niet, maar daar mis ik niet zoveel aan geloof ik. Die van Marie Soderberg is een stuk beter geloof ik. Dat is ook echt zo'n boek dat je lekker op de bank onder een dekentje leest. Met warme chocolademelk erbij.

  • Ja, daar was tie : ) En inderdaad je mist niets aan dit boek. Ik heb nu het boek van Marie Soderberg in huis, en dat komt tot dusver beter op me over.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder