Reacties

Hoe maak je een to-do lijst die ook echt werkt? — 20 reacties

 1. Ik kan maximaal drie dingen doen op een dag. Tenminste drie belangrijke dingen. Ik heb gemerkt dat ik bij to do lijsten die langer zijn dan drie, eerst de dingen ga doen die het leukst of makkelijkst zijn, zodat de zaken die echt aandacht en tijd vergen, aan het einde van de week nog over zijn. Daarom: maak je to do lijst zo kort mogelijk en houd je er dan ook aan. Als je alle drie hebt afgestreept, kun je immers nieuwe doelstellingen voor de rest van de dag kiezen. Of jezelf een klopje op de schouder geven en een tandje lager gaan, de rest van de dag.

 2. ik maak altijd 1lijst van die dingen die die dag moeten en 1 waarvoor ik de hele week kan gebruiken. Zonder to do lijsten ben ik niks haha dan vergeet ik alles.

 3. Ik ben dol op lijstjes! Lekker strepen... Ik kan me er redelijk aan houden, doe de belangrijkste dingen eerst, zodat de rest eventueel nog doorgeschoven kan worden.

 4. Ik wil er graag aan beginnen, maar vind het een beetje engom lijstjes te maken. Ik weet nooit hoeveel energie ik heb en dan vind ik weer frustrerend als ik mijn lijstje niet afmaak. Deels flauwekul, want elke ochtend heb ik een of ander lijstje in mijn hoofd dat altijd veels te lang blijkt te zijn.
  Ik ga er vanavond voor zitten. Bedankt, Nicole!

 5. Ik gebruik idd een zakelijke to do list met maar 2 of 3 opdrachten er op die ik die dag wil afmaken.
  Hiernaast heb ik nog een vaste huishoudelijke to do lijst. Daar staan meer taken op en zijn gekoppeld aan de dag vd week.

  Iemand gaf me de tip om een to do lijst te koppelen aan een hogere doel dus een doel die je wilt bereiken op langere termijn.
  Bij alles wat je op de lijst wilt plaatsen, zul je je zelf moeten afvragen: "is dit een to do activiteit die te maken heeft met mijn hogere doel?" Hierdoor houd je meer focus.

 6. Heel herkenbaar! Ik maak een grote to do lijst wat ik bijvoorbeeld allemaal nog moet doen of kopen voor we op vakantie gaan. Wanneer ik die hele lange lijst heb gemaakt, maak ik een MUST DO lijst. Daar schrijf ik de dingen op die ik echt snel moet doen, dus een hoge prioriteit hebben. Ook merk ik dat ik het doorstrepen van de taken leuk vind om te doen, dus ik schrijf bij de was doen, heel concreet op donkere was wassen, handdoeken vouwen etc. Of bij huis opruimen, welke kamer, welke kast etc.
  Soms is mijn MUST DO lijst voor een dag, soms voor een hele week. Dat ligt er aan.

 7. Ik heb via mijn werk een reMarkable tablet kunnen scoren. Een tablet die echt alleen bedoeld is voor lezen en schrijven, met e-ink (net als bij een ereader, zeg maar). Daar schrijf ik ondertussen al mijn to-do lijstjes in. Ben helemaal weg van dit ding, want anders heb ik honderd verschillende kladblokken en kan ik nooit juist dát lijstje vinden dat ik nodig heb.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>