Het Functie Elders Schandaal, Pasen + Linkparty!

Huisvlijt linkparty

Of je nou politiek betrokken bent of niet, het was de afgelopen week bijna onmogelijk om niets mee te krijgen van het Functie Elders Schandaal. Het draaide allemaal om de vraag wie van de politici deze beruchte woorden had gezegd:

‘Omtzigt, positie elders.’

De kranten hadden het zelfs over een Haagse Whodunnit! Het mysterie nam een verrassende wending, toen bleek dat het Mark Rutte was die dit had gezegd. Vooral omdat hij de week daarvoor nog zelfverzekerd voor de camera’s had beweerd dat hij niet over Pieter Omtzigt had gesproken…

Vergeten of gelogen?

Volgens Rutte was hij het, eerlijk waar, gewoon vergeten. Maar veel mensen denken dat hij keihard heeft gelogen. Het leverde veel commotie op Twitter op, zoals deze foto:

Dus nu hebben we een potentiële minister-president die ofwel liegt, ofwel veel dingen vergeet. Enkele journalisten vroegen hem dan ook: ‘Gaat u een geheugentraining volgen?’ Daar moest ik wel om gniffelen.

Source amnesia?

Volgens Sophie van der Zee, gastonderzoeker naar leugens aan de Erasmus Universiteit is het wetenschappelijk mogelijk dat Rutte het zich inderdaad verkeerd herinnerde, en dus niet heeft gejokt. Dat heet dan ‘source amnesia‘. Maar de enige die het echt weet, is Mark Rutte aldus Sophie van der Zee.

De leugen achterhalen met de Pink Methode

Mijn moeder voelde vroeger aan onze pink als ze ons ervan verdacht de waarheid geweld aan te doen. Aangezien wij geloofden dat ze het aan onze pink kon voelen of we jokten, verraadden onze gezichten ons. Maar ik denk niet dat deze methode bij Mark Rutte werkt ; )

Wat een gedoe allemaal. Het is net een soap! Maar net als bij een soap kun je niet veel anders doen dan wachten tot het verhaal zich verder ontvouwt. Dus laten we ondertussen verder gaan  met de wekelijkse linkparty op Huisvlijt!

De populairste post van week 13 van 2021 + de nummers 2 en 3!

De post waarop het meest geklikt in de afgelopen week, was de post Mindset en inspiratie van Nienke Schrijft.

inspirati

  • Op nummer 2 staat de post: Over Goede Vrijdag en Pasen van het blog Door de ogen van Jeannet.
  • Op nummer 3 staat de post Geweldig lekker brood bakken in een pan van Imperfect gelukkig.

Ben je nieuwsgierig naar deze blogposts? Je vindt ze in de linkparty van vorige week.

Linkparty week 14 van 2021

Klik op de blauwe knop met de tekst Add Link en voeg de blogpost toe die je wilt delen! Let op: plaats de link naar je blogpost, niet de algemene link naar je blog, want dan kun je niet kans maken op de nummer 1 plek.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter


Deel deze leuke linkparty met anderen!

Vind je deze blog hop een leuk idee? Dan kun je hem heel eenvoudig delen op je blog. Kopieer en plak de code onder het plaatje en plak hem in een blogpost of in je sidebar!

Huisvlijt

Similar Posts

2 Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.