Doe nou niet, doe nou niet (Pas op: oorwurm)

oorwurm‘Doe nou niet, doe nou niet…’ pompom. ‘Doe nou niet…’ pompompom…

‘Doe nou niet, doe nou niet alsof je mij niet ziet!’

Aargh!

Gisteravond op dansles werd een mij tot dusver onbekend lied van Frans Bauer gespeeld. En hoewel ik het nog niet eerder had gehoord, zijn de woorden nu al in mijn hoofd gegegrift. En ik krijg ze er niet meer uit. Wat een vreselijk lied! Het is typische oorwurm muziek.

Hier onder een youtube filmpje waar je het liedje kunt horen. Maar ik waarschuw je maar vast: ‘Het is wat je noemt een oorwurm!’ Een liedje dat in je oor kruipt en daar niet meer weg wil. En zeg niet dat ik je niet gewaarschuwd heb!

Welke liedjes ken jij die enorm in je hoofd blijven hangen?

Similar Posts

24 Comments

 1. Dat liedje ga ik mooi niet beluisteren hahaha, maar ik heb het bij de gebroeders Co met ik heb een bootje ze heet Anna en ligt hier in de sloot.
  En ook bij Jan Smith dat liedje wat ie samen zingt met iemand van ik heb een tuintje in mijn hart, die blijven dan echt heel de dag hangen.

 2. Ik doe het heueueueueus niet! Haha.
  Ik heb er erg vaak last van. Beroepsrisico. Vooral kwintvalsequensen zijn vreselijk. Maar popliedjes kunnen er ook wat van! Vooral dingen die in een loop kunnen gaan vind ik vervelend.

 3. Zit je trouwens zelf op dansles of moest je iemand wegbrengen?
  Gewoon ff nieuwsgierig hoor, mijn zus danst ook graag
  en die gaat regelmatig weer op dansles omdat ze dat leuk vindt.

  1. Mijn man en ik zijn weer op dansles gegaan. We leerden elkaar daar ooit kenden, en deden toen allebei goud. Nu zijn we weer bij brons begonnen want bij een andere dansschool zijn de passen toch weer anders.

   Ik geniet erg van de sfeer in de dansschool en het dansen.

 4. Naar F. Bauer en consorten luister ik nooit en de radiozenders waarnaar ik luister draaien zijn muziek niet. Hoera!
  Ik klik maar niet op de link.
  Zelf blijft meestal het eerste liedje dat ik op de dag hoor die hele dag hangen.

  Ik weet niet of jij zelf op dansles zit, maar toen ik er zo’n 40+ jaar geleden op zat, leerde ik foxtrotten op ‘t Is weer voorbij die mooie zomer van Gerard Cox en Top of the World van The Carpenters en altijd als ik die liedjes hoor, begin ik te dansen in m’n eentje :-) Tenminste als er de ruimte voor is.

 5. Zal ik wel of zal ik niet. Twijfel de twijfel toch maar het liedje aan geklikt en hoewel ik het echt vreselijk vind, ligt oudste zoon hier gevloerd en roept nog een keer!!!!

 6. Ik heb er geen last van, net geluisterd en nu alweer met een ander liedje in m’n hoofd, gelukkig! Haha. Ik zit vooral met Disney liedjes in m’n hoofd en op het moment Single Girls van Laura Jansen en Disney Medley (Madilyn Paige & the Piano Gal), maar dat vind ik niet erg. Allemaal mooi en lekker om mee te zingen dus niks om je voor te schamen haha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.