Is jouw hoofd ook zo vol en druk?

Vol en druk hoofd.

Ik ben opnieuw begonnen met de basiscursus van de Headspace app. Vorig jaar had ik het 30 dagen volgehouden, maar toen ontdekte ik Koreaanse drama’s en raakte afgeleid… Omdat ik me de laatste tijd wat gestresst voelde besloot ik om de hele beginnerscursus nog een keer te doen. En dat bevalt me goed. Ik doe het nu tijdens het hoelahoepen. Dat werkt perfect.

Toen ik begon aan dag 21 kwam er onderstaand filmpje voorbij, dat ik enorm herkenbaar vond. Je kent vast wel het gezegde ‘monkey brain?’ Daarmee worden onze gedachten vergeleken met apen, die druk rondrennen en springen. In het filmpje wordt in een paar minuten uitgelegd hoe je daar rust in kunt brengen. Daarom deel ik het graag met jullie!

Is jouw hoofd ook zo vol en druk?

Praktische informatie

Je kunt de eerste 10 lessen van Headspace gewoon gratis volgen. En keer op keer doen, dus het kan prima gratis. Ik vind het zelf een heel makkelijke en laagdrempelige manier om te oefenen met mediteren. De truc is om in te bouwen in je dagelijkse routine. En dan kan het echt een rustig moment zijn in je (drukke) dag.

En? Herken je je gedachten in het filmpje?

Similar Posts

6 Comments

 1. Ja hoor Nicole ik herken het wel,
  maar, ik kan mijn denken ook heel goed uitschakelen onder het wandelen :-)
  dan ben ik .. gedachtenloos, samen met mijn jongens in het bos,
  heerlijk

 2. Ik mag mezelf gelukkig prijzen dat ik van dat drukke fenomeen niet echt last heb.
  Is er iets veranderd op je blog of ligt het aan mijn spullen dat ik geen reacties meer zie?

 3. Goh, ik weet het zo niet …
  Ik heb heel wat ‘trucjes’ om het stil te krijgen, maar ik moet toch telkens mijn trucendoos blijven bovenhalen hoor en af en toe ook wat nieuwe trucjes toevoegen aan die doos.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.