Action boodschappenlijstje

boodschappenlijstje Action

Eén keer in de 3 weken heb ik op dinsdagochtend mijn filosofie leesgroepje. Als dat klaar is, kan ik mooi even wat boodschappen doen. Van wijsgerige heren als René Descartes en Socrates naar de Action!

Voor morgen heb ik het volgende boodschappenlijstje voor de Action:

Boodschappenlijstje Action

 • Fietslampjes voor als de kinderen weer eens een kapotte fietslamp hebben. In zo’n geval kunnen die lampjes een goede noodoplossing zijn. En ik wil er zelf ook weer eentje op mijn hardloopschoen doen, nu het ‘s ochtends weer donker is bij het lopen.
 • Vloeibare handzeep voor de wc en de keuken. Het huidige wc-pompje heb ik al een paar keer aangelengd met water, en nu is het echt tijd voor nieuwe zeep.
 • Hardloopverlichting. Ik loop in de donkere maanden met een Kalenji runlight hesje. Bij de Action zag ik een namaakversie, die ik wil uitproberen. Ik wil er een review over schrijven voor mijn hardloopblog. En  daarna lijkt hij mij ook handig voor de kinderen of mijn man als ze ‘s ochtends in het donker naar werk of school moeten fietsen.
 • Aansteekblokjes voor de houtkachel. Van die bruine, want die witte lijken me altijd zo giftig.
 • 3 gele kussenhoezen die ik op de website van de Action heb gezien. Ik vond het zulke mooie herfstkleuren, en wil ze op onze Chesterfield bank leggen. Ik zie het al helemaal voor me. Dat wordt vast prachtig.
 • 2 x een zak soda voor het maandelijks doorspoelen van mijn gootsteen. Zo wil ik verstoppingen voorkomen. Wist je dat het ook geschikt is voor een frituurpan schoonmaken?
 • Pepernoten. Nienke schreef bij de reacties op mijn post Wat zijn lekkere pepernoten? dat de pepernoten in een ‘grote rode zak’ bij de Action, dit jaar erg lekker zijn.
 • Zo’n enorme, brede rol plakband. Mijn jongste dochter bestelt nog wel eens wat, en die pakjes moeten vaak weer terug. Daarvoor is die tape erg handig om in huis te hebben.
 • Printpapier. Ik kwam er gisteren achter dat het bijna op is.
 • Van die speciale vuilniszakjes voor organisch afval.
 • Nieuw wc-eend, als het even kan weer met de geur Mint want die vind ik heel lekker ruiken. Het maakt de wc schoonmaken een fijner werkje.
 • Snelhechters, want die zijn alweer op.
 • Mooie doos voor brievenbuspost, want ik wil mijn middelste zusje een leuk pakketje sturen.
 • Ossengalzeep!

Het is een flinke lijst geworden.

Nu is het de kunst om er niet met méér dan op het lijstje staat uit te komen!

Zie ook Bullet journal Action en mijn post over een Standaard boodschappenlijstje.

Wat was jouw meest recente aankoop bij de Action?

Similar Posts

68 Comments

 1. Ik kocht laatst een set van die hele kleine fietslampjes (een rondje met een heel klein lampje aan een kort elastiekje) bij Action. Die knoop ik aan de halsband van de honden vast en zet ik op knipperstand. Alleen gaan ze bij de minste en geringste beweging uit, dan drukt denk ik het aan-uitknopje in. Die moet ik dus niet meer hebben en ik ga nu op zoek naar lampjes waar het drukknopje niet zoveel uitsteekt.

 2. Haha altijd lastig om niet met meer de Action uit te lopen. Ik heb gisteren toevallig ene pakje ingepakt en mijn ‘Zo’n enorme, brede rol plakband’ is nu op. Dus goed dat ik er nu weer aan denk! ;-)

 3. Ah, dat is dus mijn probleem bij de Action. Ik vergeet die oogkleppen… Mijn laatste aankoop daar was eh… Geen idee eigenlijk. Zal vast iets creatiefs zijn geweest. Blijft een fijne, maar gevaarlijke winkel;).

 4. Van de Action word ik altijd hebberig. Gelukkig koop ik niet meer zoveel als vroeger. Tegenwoordig stel ik mezelf de vraag of ik het ga gebruiken. Bij nee gaat het terug op de schap. Heeft me al heel wat euro’s gescheeld.

 5. Ben al een paar keer bij de action geweest om te vragen wanneer de oogkleppen weer in het assortiment komen en of ze mij een mailtje kunnen sturen als ze weer komen….

 6. En is het gelukt om je aan het lijstje te houden. Ik kom net bij de Action vandaan en ben toch gezwicht voor iets dat niet op mijn lijstje stond maar wat ik vast wegleg voor 5 december

 7. Deze week in de aanbieding een setje Voor 0,79.
  Daar zitten ook van die kleine potjes bij.
  Die vul ik met uierzalf van het Kruidvat. En stop er één in elke tas.
  Een betere lipbalsum kun je niet vinden.
  De ander flesjes vul ik met shampoo of handzeep uit een grote voorraadfles.
  En ineens wordt er zuinig gebruikt!

 8. Uiercrème, 1,49 voor een grote pot, doe je lang mee. Als dagcrème en als bodylotion te gebruiken. Ennnn….biobakzakjes! Ik gebruik ze zowel voor de kleine binnen als de grote buiten. Ideaal.
  Geen wc-eend gebruiken alsjeblieft! Op deze sites kun je zien wat te doen tegen kalk en vuil. Desinfecteren is niet echt nodig in je toiletpot, als je het regelmatig schoonmaakt.
  https://www.milieucentraal.nl/in-en-om-het-huis/schoonmaken/sanitairreinigers
  https://www.consumentenbond.nl/nieuws/2005/60047

 9. Leuk en deels herkenbaar lijstje.
  Wat ik kocht toen ik recentelijk bij Action was?
  Een siliconenspray, Crea Patch, Pouring Medium van Bleijswyck. #nonsponsored en acrylverf van hetzelfde merk, in Turquoise.
  Dat alles om te kunnen acrylgieten. Mooi geworden trouwens.

 10. Action is wel een oogkleppenwinkel ja. Ik heb er geen last van gehad, maar zie wel een hoop mensen die het wel hebben. Karren vol. Voor je iets koopt, ruik even. Als het plastic stinkt blijft het dat ook doen. Je moet er ook geen plastic speelgoed voor huisdieren kopen. Weekmakers. Koop geen lampje voor ana je schoen maar zo’n gele armband met lichtjes. Die kan je op veel meer plaatsen gebruiken en de batterijen zijn makkelijk te vervangen. Ik heb er 1 op m’n rugzak. Ik kocht laatst speculaas, van die brokken. Blauwe verpakking 79 cent. Te lekker!

 11. Veel succes om het daarbij te houden 😅😂 zelf slaag ik daar noooooit in! Ik maak ook meestal geen lijstje, en kom dan buiten met vanalles wat we eigelijk niet nodig hebben, maar vergeet dan te kopen wat ik moest kopen 😅

 12. Ik werk sinds kort ook met een lijstje! Te vaak gebeurde het dat ik vanalles mee had, behalve hetgeen waar ik nu werkelijk voor in de action moest zijn! Oeps!

 13. ik ga ook regelmatig naar de action. met een lijstje. maar kom altijd met meer thuis haha. iedereen volgens mij

 14. hahah nee ik heb geen lijstjes voor de action, ga daar naar binnen voor bijvoorbeeld batterijen en kom met een tas vol terug dusss haha heb alleen een boodschappenlijstje en ook dat werkt niet want kom altijd met meer thuis. laatste aankopen bij de action waren schoolspullen voor onze meiden en handschoenen voor mijn man zijn werk

 15. Jajajajajaja, heel handig lijstje dit! Ik wist niet dat je met soda ook je gootsteen kon doorspoelen (koop altijd agressief spul ervoor als het te laat is) en die pepernoten ga ik rond 5 December proberen te scoren. Ik wil nu echt een keer pas in December beginnen met die zooi want ik ben in September al los gegaan een keertje :D

 16. Het blijft altijd lastig om de action in te gaan met een lijstje ik probeer niet te vaak te gaan maar ben ook gerust eens zonder iets eruit gelopen

 17. Wat een goede boodschappenlijst, de Action is inderdaad een plek om ‘van alles en nog wat’ te halen dat je niet bij elkaar verwacht. Ik kom er eigenlijk zelden tot nooit, TOT vorige week.. toen reed ik erlangs en ik had bij twee vloggers gezien dat ze er zo’n kledingontpiller hadden gekocht. Die ben ik ook even gaan halen en was blij verrast door het resultaat!

 18. Flinke Lijst. Ja, naar de Action moet je idd met een lijstje naartoe. Ik vergeet altijd de helft van wat ik nodig heb en kom met veel andere dingen thuis.

 19. wel boeiend om te zien wat een groot verschil er is tussen de diverse actionfilialen. In die in Houten is het heel goed winkelen; ruime paden goed uitziende winkel, maar in die in Utrecht is het een bende

 20. Ik ben een Action fan dus ik kom er bijna elke week haha. Ik heb net als jou ook een boodschappenlijstje voor. Mijn laatste aankoop was een mousemat haha

 21. Ik kom toch geregeld met lege handen uit de Action. Maar zoiets als cadeaupapier etc koop ik er wel. Daarvan heb ik graag wat voorraad, zodat ik bij elke feestelijkheid vooruit kan.

 22. Ik ga meestal weer met lege handen naar buiten, tenzij ik bijvoorbeeld schoonmaakmiddelen nodig heb. De het zien van de lange wachtrij bij de kassa voor de ene fles toiletreiniger haak ik toch weer af ;-)

 23. Hele handige dingen die eigenlijk altijd wel van pas komen! Het is altijd lastig om geen extra dingen te kopen.. want zoveel dingen zijn leuk!!

 24. Ik koop er meestal hondenspeeltjes en snacks. Mijn honden zijn bijters en bijten alle speeltjes snel stuk. Dus dan liever iets van 80 cent dan van 10 euro.

  En ik koop wel eens nepbloemen (allergisch) en fotoprops voor Instagram. En dat gouden schaaltje van mn makeup blogpost komt er ook vandaan.

 25. Da’s een flinke lijst! Ik ga er alleen heen als ik écht iets nodig heb en het gebeurt steeds vaker dat ik met lege handen buiten kom (omdat wat ik nodig heb al op is). Op een gegeven moment heb je alle rotzooi wel. Grappig dat best veel mensen dat hebben.

  Als ik Vriendje-lief bij me heb, gaat hij wel helemaal los. Zucht. De laatste aankoop was een schemerlampje. En een doos met boortjes. Botjes voor de hond. En een oplaadkabeltje voor zijn telefoon. Maar die moest-ie terugleggen van mij want daar heeft-ie er al 100 van.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.