|

7 makkelijke en goedkope make-over tips voor je woonkamer

bankhoesOnze woonkamer zit op zo’n manier in elkaar dat ik weinig met het meubilair kan schuiven.

Dat komt door de ramen, verwarming, en de grootte van de ruimte. Eigenlijk staat het meubilair gewoon optimaal. Alles wat ik verschuif is weliswaar anders, maar geen verbetering. Mijn man lacht al jaren in zijn vuistje, want hij baalde altijd als ik alles weer anders zette.

Stoffering gebruiken voor een nieuwe look

Toch vind ik het leuk om de woonkamer zo nu en dan een andere look te geven. Zeker als de seizoenen wisselen, zoals nu. Sommige mensen verven dan ‘even’ een muurtje in een olijke kleur. Maar bij mij duurt dat verven nooit ‘even’, en bovendien ben ik niet erg handig. Ik moet het dus meer hebben van hoezen, vloerkleden en gordijnen kortom van woontextiel. En dat werkt goed! Alleen al door bijvoorbeeld lichtroze kussenhoezen te vervangen door donkergroene krijg je al een heel andere sfeer.

Meubelhoezen voor een instant nieuwe bank

Eén van de dingen waar ik mij altijd aan vergaap zijn van die handige meubelhoezen. Die trek je gewoon over je bank heen, en voila, je hebt een heel andere bank. Je kunt dat natuurlijk ook wel met een grand foulard doen, maar die dingen blijven bij mij nooit netjes zitten. De bank ziet er dan altijd rommelig uit. Tegenwoordig heb je best veel bankhoezen om uit te kiezen. En als hij vies is, doe je hem gewoon in de wasmachine. Ideaal.

Makkelijke en goedkope woonkamer make-over tips

 1. Andere kussenhoezen
 2. Andere kleur bankhoes of een grand foulard (hopelijk blijft die laatste bij jou wel netjes zitten)
 3. Tafelkleed(je) in de kleur van het seizoen. Een wit tafelkleed geeft een heel andere look dan bijvoorbeeld zo’n dik, donkerrood tapijtachtig tafelkleed. Lees nu: Tafelkleed Action
 4. Gordijnen aanpassen aan het seizoen: in de zomer witte, luchtige gordijnen. In de winter donkerder en zwaardere gordijnen
 5. Wissel van schilderij. In de zomer hang ik bijvoorbeeld Vincent van Goghs schilderij ‘La meridienne d’apres millet‘ op. En in de winter vervang ik dat door een schoolplaat van Cornelis Jetses getiteld ‘Vogels in de winter. (Zie foto galerij hier onder)
 6. Zet bloemen op de salontafel die passen bij het seizoen. Zie ook herfsthuis.
 7. Bij deze laatste tip is een waarschuwing op haar plaats, want die is alleen geschikt voor mensen met ijzeren wilskracht en zelfbeheersing! Bezoek de Action, en koop daar woonornamenten van het seizoen. (De Vogels in de winter plaat kocht ik daar ook!)
la meridienne d'apres millet
Mijn zomer en herfst schilderij
vogels in de winter
Vogels in de winter van Cornelis Jetse!

Grand foulard Action

Een officiële grand foulard vind je niet bij de Action, de winkel die toch bijna alles heeft. Wel verkoopt de Action woonplaids, maar die zijn veel te klein om een bank te bedekken. Je zou eventueel voor hun bedsprei kunnen kiezen, maar ook dat is toch niet echt een grand foulard vind ik.

Leestip

Maak een accentmuur met een houten latjes muur!

Wat is jouw tip voor een makkelijke en goedkope nieuwe look voor je woonkamer/huis?

Similar Posts

10 Comments

 1. Ik heb een grote kamer en veel mogelijkheiden. Wel tig keer heb ik een andere indeling gehad, mensen keken al niet meer raar op. Nu kan ik al dat verschuiven zelf niet meer dus blijft het zoals het nu is.

 2. Ik had vroeger een huiskamer van 9 meter waar ik elk half jaar alles verschoof.
  Nu heb ik een lief klein huiskamertje waar niets te schuiven valt.

  Seizoensaankleding is niet mijn ding.
  Juist in de winter heb ik behoefte aan zonnige kleuren en waarom zou ik een winterplaat aan de muur hangen als alles door mijn bijna kamerbrede venster al winters ziet?

  1. Tsja, daar zeg je wat Marlien! In die zin doe ik het inderdaad dubbel op! Buiten sneeuw, en dan ook een schilderij met sneeuw er op aan de muur. Eigenlijk zou je het precies moeten omdraaien.

 3. Ik heb eigenlijk alleen in de herfst en winter echt zin om te decoreren. Dus dan komen alle lampjes, kaarsjes etc. de woonkamer weer in ;) In de lente en zomer wil ik het vooral leeg en luchtig hebben en gaan ze dus weer naar boven toe :P

 4. ik heb ooit eens bij de action van die bont plaids gekocht en die liggen in de herfst/ winter lekker op de bank ,ook de kussentjes krijgen andere hoesjes, de wind lichten worden aangepast door er kastanjes of dennenappeltjes in de leggen, ook komt het mos weer in huis,dat leg ik in schaaltjes met een waxinelichtje er bij, gewoon op die manier verander ik mijn huisje tijdens alle seizoenen.

 5. Ik besteed daar eigenlijk nooit zoveel tijd aan, misschien omdat ik elke dag wanhopig bezig ben om de troep binnen de perken te houden en dus weinig tijd overhoud om het ook nog gezéllig te maken… ;)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.