Inrichting tips

inrichten
Voorbeeld van een woonkamer

Toen we nog in Arnhem woonden, veranderde ik elke drie maanden onze woonkamer.

Dat kon omdat we daar een langgerekte woonkamer hadden. Zonder ramen. Dat gaf me heel veel opties! Want ik had alle ruimte om dingen neer te zetten.

Sindsdien wonen we in een huis met ramen en radiatoren. Daardoor dicteert het huis de inrichting. Mijn man is blij! Want ik verander nooit meer onze woonkamer. Ik zie er simpelweg geen kans meer toe. Want je gaat geen bank zetten voor een verwarming. En als er een raam zit, kun je er geen boekenkast neerzetten.

Infographic over je kamer inrichten

Maar ik vind het nog steeds leuk om onze woonkamer een nieuwe look te geven. Of te lezen over inrichting. Op een Engelse website kwam ik een leuke infographic tegen. Daar in stonden tips over het inrichten van je woonkamer. Hier onder mijn 9 favoriete tips uit de infographic:

 1. Verdeel je woonkamer visueel in 3 zones.
 2. De vloerbedekking vormt de basis voor je woonkamer.
 3. Een vrolijk gekleurde stoel of poef of zitzak zorgt voor kleur. Zelf vind ik een zitzak altijd een beetje rommelig staan. Wij hebben er dus niet één. Mocht jij er wel eentje willen, kijk dan bijvoorbeeld eens op de website van OTTO.
 4. Lege muren bieden je de kans om je woonkamer uniek te maken en een eigen stijl te geven. Hier ben ik het helemaal mee eens. Zo wissel ik bijvoorbeeld elk seizoen van schilderij!
 5. Symmetrie zorgt voor rust. Bijvoorbeeld twee lampen aan weerszijden van een sidetable.
 6. Door aandachttrekkers als een open haard of tv van een lijst te voorzien, creëer je een zogenaam focal point.
 7. Een spiegel laat een kleine ruimte twee keer zo groot lijken.
 8. Planten brengen een woonkamer tot leven. Die heb ik niet, want die gaan toch altijd dood. Wel heb ik vaak verse bloemen.
 9. Je kunt nooit genoeg kussentjes hebben! (Ha, dat ga ik zeker tegen mijn man zeggen!)

Hier onder vind je de originele infographic. Hij is echt wel handig en overzichtelijk vind ik!

woning inrichten

Heb jij nog handige tips?

Similar Posts

3 Comments

 1. Een huiskamer zonder ramen – wat akelig! Volgens mij kun je daar niet tegenop stylen – ik herinner het me uit mijn studententijd, en ik kreeg het er altijd erg benauwd van….

 2. Ik vind het altijd handig om te kijken welke functies ik nodig heb als ik opnieuw ga inrichten. In de keuken heb je meestal heel veel verschillende functies, maar in mijn woonkamer ook, tv kijken, lezen, spelletjes doen op de grond tot aan dansen en muziek maken. En hier maak ik dan zones van. In de zomer een beetje andere indeling dan in de winter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.