Reacties

7 veelgemaakte fouten bij het inrichten van je huis — 75 reacties

 1. Ik vind juist dat wit wel rust brengt, ik hou van enige vorm van symmetrie en van grote keukentafels. Zij en ik zijn het dus niet zo met elkaar eens hahaha

 2. Leuk om te lezen. Die Doret Schulkes lijkt me wel wat. Heb een hekel aan van die lange tafels en kookeilanden alleen maar omdat het tegenwoordig in de mode is. En een huis met een inrichting van een showroom lijkt me ook vreselijk om in te wonen. Ik hou juist van ons bij elkaar geraapte zooitje.

 3. Deuren en kozijnen een kleur geven vind ik helemaal niks. Voor een kookeiland hebben we geen ruimte maar ik vind het wel mooi hoewel het mij ook een sta in de weg lijkt

 4. Lijkt wel of het over ons huis gaat! Van alles wat,niks symmetrisch, kleuren, geen kookeiland, alleen wel een grote eettafel. Is toch wel heel handig, zeker als het gezin langskomt en blijft mee eten.

 5. Momenteel met de (vaak warme) zolder bezig, toch wit gekozen, maar gaan dan qua accessoires etc meer kleur toevoegen. Dan kun je ook nog eens gemakkelijk switchen, want elke keer verven is ook niet mijn favoriete hobby haha

 6. ik ken dit maar al te goed . Ik heb dan geen wit huis maar een donkere. maar ik wel alles symmetrische hebben staan niet 1 maar 2 vazen ets. dat geeft voor mij rust.

  liefs laura

 7. Ik vind een huis wat niet zo symmetrisch en strak is maar juist een mengelmoes zo heerlijk om te zijn. Je kijkt dan echt je ogen uit en ziet telkens andere dingen.

 8. Mijn muren zijn beneden lichtgrijs...niet wit. Dat lichtgrijs is expres want verder veel kleur in huis. Totaal niet wat dat soort dames probeert neer te zetten als richtlijn en regeltjes, als goed en fout.
  Het is hier anders dan volgens haar regeltjes. Ik hoef geen eenheidsworst te worden. Alleen al daarom staat er een hangmat in de huiskamer :)

 9. ja dat wit, wij wilde ook alles wit tot we besefte dat het net een ziekenhuis zou gaan lijken en toen zijn we voor kleur gegaan en die grote tafel. we hebben er een die jan tot 8 personen en in ons oude huis kon dit prima, maar nu niet meer, nu is deze terug naar 4 personen gevouwen en kan weer uitgevouwen worden als er visite is.

 10. Apart, ik dacht ook dat wit juist voor ruimte zorgt. Lijkt me toch dat zo een neutrale kleur ervoor zorgt dat je aandacht naar de verdere inrichting gaat.

 11. ....ze heeft het over mijn inrichting ???????? Ik ben dol op kleur, mengelmoes van meubels etc. Wij wonen met 2 mensen in ons huis maar er komen veel mee-eters dus de 6 persoons tafel (soms bezet met 8 mensen) is gewoon nodig!

 12. Goeie tips ;) wij hadden in het begin ook veel wit. Daar zijn we nu van afgestapt en binnenkort wordt ook onze witte bank vervangen door een bruine bank. Ook heb ik gemerkt dat als je werkt met verschillende soorten stoffen en materialen je huis er een stuk warmer uitziet.

 13. Wij hebben inderdaad een veelte grote eettafel. Zowel in verhouding tot onze woonkamer en we zijn maar met zijn tweetjes. Er staan standaard 6 stoelen bij, maar je kunt er met zijn achten aanzitten.

 14. Fout ???? Wat is fout, wat voor de een werkt , werkt voor een ander niet. Net zoals wat de een mooi vind , vind de ander vreselijk. Ik richt mijn huis in zoals ik dat wil en wat voor mij praktisch en of gezellig is. Ik houd mij daarbij niet aan regels of trends. Het gaat er toch om dat jij je prettig voelt in je huis en niet of het volgens de geldende regels ingericht is.

 15. handige tips! Dank je, ik heb mij betrapt op vooral de eerste "Veel wit in huis". Misschien toch wat meer met kleuren gaan werken. Oh en ik heb ook een grote eettafel met 8 stoelen.. Maar dat staat juist heel sfeervol en gezellig. :)

 16. oh dit geeft toch andere inzichten wel
  haha bij mij moet alles wel bij elkaar passen hoor, maar langs de andere kant is het ook een samenraapsel van gerecycleerde spullen eigenlijk. Zo bestaat mijn keukentafel uit herschilderde planken van een picnic tafel met de poten van een ijzeren bureautafel

  liefs
  Karlien

 17. Lijkt me interessant om te lezen. Ik ben ook ooit in dat wit getrapt. Vreselijk want je ziet er werkelijk alles op en het bezorgde me een hoop stress. Tegenwoordig geniet ik van mijn bij elkaar geraapte zooi ;-)

 18. Toen wij ons eerste huis kochten hadden we meubels nodig. Het eas niet handig dat we van tevoren de maten van ons huis niet hadden opgeschreven. Het bankstel bleek groter dan de bedoeling, de salontafel ook. De vitrinekast was juist weer kleiner. Toch ben ik nog steeds blij met die laatste twee, en van de bank hebben we veel plezier gehad, tot we erdoor zakten.
  Bij mij past alles bij elkaar, omdat het allemaal mijn smaak is ;-)
  Ik las een goede tip om gebruik te maken van twee hoofdkleuren als je rust wilt. Bij ons is dat donkerbruin en zeegroen.

 19. Mijn vriend heeft een antiekzaak dus bij ons tref je sowieso geen witte spullen aan en ook past lang niet alles bij elkaar maar dat vind ik inderdaad juist een charme.

 20. Ik moet zeggen dat ik het niet helemaal met 1 eens ben. Ik vind wel dat het voor rust zorgt. Een zwarte muur valt meer op dan een witte muur en zo is het met kleding het tegenovergestelde. Dat kan je dus niet echt met elkaar vergelijken.

 21. ja hier zitten wel wat tips bij. je moet vooral naar je eigen ruimte en spullen kijken en niet perse bij een ander. Wat daar leuk is, kan bij jou de plank mis slaan

 22. Hier veel witte meubels, een grote tafel, deuren met een kleurtje????. Maar kom, géén symetrisch geplaatse vazen of kaders oid????
  Ik vind het prima zo!

 23. hahaha onbewust deed ik het best aardig ! Mijn inrichting is nl best een rommeltje maar mijn deurposten en kozijnen hebben geen kleurtje en izjn gewoon wit ( net als de muren ) en een kookeiland zou ik niet willen zelfs niet als ik er de ruimte voor had. Ongezellige sta in de wegs

 24. ik zondig grandioos tegen regel 3. Ik heb een kookeiland, dat voor de zekerheid wel op wieltjes gezet is, maar mijn keuken is nu alleen geschikt voor niet te stevige mensen. Je moet gracieus door de keuken bewegen, anders bots je :-) Ik wilde zo graag een keukeneiland omdat mijn keuken te groot is om niets in te zetten en te klein voor een tafel. Ik ben er dan ook heel blij mee. Als de afwasmachine open staat moet je wel omlopen want je kan er dan niet meer langs.

 25. Ik word wel heel erg blij van wit als basis. In mijn huis zorgt het wel voor rust. Ik vind kleur op de muur snel rommelig, en dan moeten juist je meubels heel goed bij elkaar passen :)

 26. Wit zorgt voor rust. Said no hosuewife/mom/crazycatlady ever ja hahaha
  Wit zorgt alleen maar voor onrust, heel veel vlekken en een obsessie in de maak ;) Obsessief schoonmaken that is.

 27. De laatste tip ga ik eens toepassen. Maar dat wit geen rust geeft, ervaar ik zelf anders. Al denk ik altijd dat je alles met mate moet doen. Een compleet witte ruimte is weer een heel ander verhaal, lijkt me verschrikkelijk steriel.

 28. Alle muren zijn nog wit in onze woning, maar die zullen gaandeweg wel een kleurtje krijgen. En verder ben ik van mening dat iedereen z'n huis moet inrichten zoals hij/zij dat wil. Kan me ook enorm storen aan dat TV programma dat ze een nogal 'extreem' ingerichte woning niet verkocht krijgen. Wat een commentaar! Moet iedereen toch voor zich weten?

 29. Leuke tips. Dat van de kleur wit is wel bijzonder want je leest inderdaad vaak dat dit juist rust moet geven. De grote keukentafel lijkt mij trouwens wel gaaf!

 30. Handige tips! Ik houd van rust en overzicht, dingen moeten in balans zijn. Niet te vol maar wel ingericht met dingen die zinvol zijn en gewoon tof staan. Een witte vloer en witte muren worden 'gebroken door 1 lange antracietkleurige muur!

 31. Dan doen wij alles goed :-)
  1. Gekleurde muren en gordijn
  2. Witte kozijnen en deuren
  3. Gekleurde meubels
  4. Kleine eettafel
  5. Tweedehands en zelfgemaakte meubels

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder