Leuke make-up looks

leuke make-up looks

Als ik mijn look zou moeten omschrijven, dan zou ik zeggen: ‘naturel’. Er valt weinig anders van te maken, want ik ben nog te beroerd om een dagcrème te gebruiken. Wat make-up en dergelijke betreft ben ik heel goedkoop in het onderhoud.

De droevige geschiedenis van mijn make-up routine

Ik zou dit moment graag willen aangrijpen om mijn moeder hiervan de schuld te geven. Vroeger, toen ik naar dansles ging, mocht ik graag de poederdoos hanteren. Van dansen krijg je het namelijk warm, en dan werd ik rood. Daarom deed ik flink wat poeder op. Mijn moeder vroeg dan:

‘Heb je je hoofd in de meelton gestopt?’

Zoiets boezemt geen vertrouwen in. En als ik eyeliner probeerde, dan wist mijn moeder:

‘Het lijkt wel of je wormen hebt.’

Een tijdje droeg ik nog lippenstift, maar dat vond mijn man weer niet mooi. En sindsdien ga ik dus naturel door het leven.

Mijn kinderen gebruiken wel make-up!

Ik ben dan ook best verbaasd om te zien dat mijn kinderen wel make-up gebruiken. Niet alleen de meisjes, maar ook mijn oudste zoon. Alledrie tekenen ze zwarte eyeliner onder hun ogen. En dat doen ze goed. Ze zien er echt niet uit alsof ze wormen hebben! Ik vraag me weleens af waar hun gewoonte om make-up te gebruiken vandaan komt. Want ik heb zeker niet het (goede) voorbeeld gegeven.

Als ik aan make-up denk, moet ik altijd denken aan Marijke Helwegen. Zij gebruikt volgens mij heel veel make-up. Maar tussen mijn naturel look en die van Marijke Helwegen liggen nog een heleboel andere looks natuurlijk.

Make up en Trinny Woodall 2023

Een tijdje terug bekende ik hier al dat ik tegenwoordig graag naar de filmpjes van Trinny Woodall kijk. Ze gaat daarin bijvoorbeeld kleding shoppen in Zara. Maar ze laat ook zien hoe ze haar make-up doet, en ze heeft nu zelfs een eigen make-up lijn.

En nu betrapte ik mezelf laatst op de gedachte of ik misschien toch niet eens wat aan gezichtsverzorging moet gaan doen.

Leuke make-up looks inspiratie

Vintage make-up look

Screenshot 2023 02 06 at 16.55.39

Leestips

Wat is jouw favoriete look? Je vindt ze hier.

Similar Posts

26 Comments

 1. Vroeger gebruikte ik een beetje make-up. Poeder, rouge, mascara, lipgloss. Ik gebruik het spul al jaren nauwelijks meer en ga voor de naturel look.
  Veel make-up bevat nogal ongezonde stoffen en ik reageer er snel op. Er is wel natuurcosmetica, maar dat koop ik liever niet online want ik wil de kleuren zelf zien. Ik heb nogal een lichte huid en daar past lang niet alles bij. Een verkooppunt van zulke make-up zit niet in ons dorp en winkelen buiten ons dorp doe ik zelden.
  En manlief vind de naturel look helemaal prima. Hij heeft net als jouw man een hekel aan lippenstift ;-)

  1. Wat zou dat zijn dat ze niet mooi vinden aan lippenstift?! Ik vind dat het best mooi kan staan. En ik vind het makkelijk op te doen dan bijvoorbeeld eyeliner.

   Maar in het algemeen vind ik het ook niet fijn voelen om iets op mijn huid te hebben. Het enige dat ik dan wil is het er weer afhalen, en een ‘schone’ huid hebben.

  2. Dat heb ik net zo. Ook nagellak vind ik heel vervelend voelen. Lijkt me daarbij niet zo gezond als je net als ik heel veel met eten klaarmaken bezig bent. Voor je het weet zitten er stukjes nagellak in het eten.

   Als dagverse gebruik ik kokosolie. Dat gebruik ik verder als handcreme en als lippenbalsem.

  3. Bij nagellak heb ik het inderdaad ook! Mijn dochters hebben mijn nagels wel eens gelakt, maar ik kon niet wachten om het er weer af te halen.

   Goed punt m.b.t. koken. Dat lijkt me inderdaad niet zo gezond.

 2. Ook aan mij verdiend de industrie van de make up niets.
  Ik doe weleens een lijntje onder mijn oog en af en toe eens lippenstift op. Misschien een keertje per week en dan vraagt man meestal: ‘Waar ga jij naartoe?’
  Crèmes gebruik ik al helemaal niet. Wel shampoo en douchegel. That’s it.
  En hier gebruiken de dochters ook make up. Raar genoeg. De zoon niet :-).

 3. Ik doe ook niet veel met make-up hoor. Een klein beetje oogschaduw en een beetje mascara, dat is alles. Maar wel elke dag een dagcreme!
  Ik denk dat het verschil in de bovenste foto’s vooral te maken heeft met fotoshoppen. En Marijke Helwegen is natuurlijk vooral zo door alle operaties die ze heeft ondergaan. Afschuwelijk vind ik dat.
  Ik ga voor zoveel mogelijk naturel, al was het maar vanwege de tijd die ik er niet aan wil spenderen haha…
  Ik wens je een heerlijk weekend,
  Lieve groet,
  Mirjam

  1. Daar zeg je wat. Zou het enorme verschil tussen geen en wel make-up ook met fotoshoppen te maken hebben? Ik dacht dat het puur de dikke laag make-up was. Maar misschien hebben ze inderdaad de natuur nog een extra handje geholpen.

  2. absoluut
   en op de eerste foto is ze geposeerd en het licht is goed
   op de tweede foto trekt ze een raar gezicht en de lichtval is ronduit beroerd

  3. Jazeker, mijn dochter is fotografe en die kan heel mooi alle oneffenheden op een gezicht wegwerken. Als ze dat bij een foto van mij zou doen, zie ik er zeker 15 jaar jonger uit… haha…
   Fijn weekend,
   Lieve groet,
   Mirjam

 4. Puur natuur ook bij mij.
  Veel handiger. Vooral bij zweten, regen en … Huilen hihi
  Geen kans voor het “lopen” … Yakkes.

  1. Ja, echt waar Simone! Dat zou je niet zeggen hè?! Het verschil is echt enorm groot. Wel weer een voordeel dat je als actrice dan gerust zonder make-up de straat op kunt. Je wordt echt niet herkend!

  2. Het grappige is dat ik haar juist niet herkende eerst, op de eerste foto. De tweede foto juist weer wel.

 5. Ik ben altijd puur natuur, dochters gebruiken alleen mascara, soms wat eyeliner en foundation maar eigenlijk alweer steeds minder en minder vaak.

 6. ik gebruik eigenlijk maar zelden make up, soms een beetje oogschaduw en mascara, mijn dochter ging tot een jaar geleden nog niet zonder make up naar de supermarkt, tegenwoordig gaat ze ook wel eens zonder make up de deur uit ,vraag haar maar niet waarom ,want voor je het weet denken die meiden dat ze er zonder make up dus niet goed uitzien, terwijl ik haar zonder make up net zo mooi vind als met make up

 7. Ik gebruik nooit make-up, ik heb een tijdje geleden bruine mascara gekocht (ik heb licht haar en een lichte huid, dus zwart vind ik te zwart) maar ik heb het denk ik twee keer gebruikt en toen was ik het alweer zat. Ik kan het ook niet goed, voor je ‘t weet zit het in mijn ooghoek. Je moet er veel mee oefenen en het is niet mijn hobby ;) …
  Ik vond het ook irriteren aan mijn huid! Lippenstift gebruik ik ook nooit, ik heb weleens lipgloss gehad maar ik houd het nu maar gewoon bij lippenbalsem, al dan niet met kleurtje.

 8. Jeetje, de meesten worden er niet mooier van zeg. Die ditisons vind ik wel erg leuk. En geweldig dat je zoon ook met eyeliner rondloopt :D is ie een goth? of emo of steampunk ofzo, maar die stromingen ken ik niet wegens te oud…

  1. Ik ben helemaal onder de indruk dat je die stromingen kent Valhalla! Hij was inderdaad een tijdje een goth, en hij houdt erg van steampunk! Wat stoer dat jij dat weet. Ik ben er nog maar net achter wat steampunk is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.