Reacties

Welk dekbed kiezen/ welk dekbed moet ik kopen? — 60 reacties

 1. Zo leuk om dit te lezen, nu voel ik me niet meer zo 'alleen'. In onze straat sta ik er om bekend dat ik de kussens ( soms ook de dekbedden ) iedere ochtend te luchten leg in de vensterbank van de slaapkamers. Ik vind het ook zo heerlijk om mijn hoofd s'avonds op een kussen te vleien dat naar de wind ruikt. Bij iedere verschoning van de bedden hang ik alles uit het raam, tenzij het regent natuurlijk.

 2. Ik heb vier seizoenen dekbed. Ik gebruikt 1 dekbed. Dubbel is voor mij te warm. Het is leuk om te weten van jou logje. Kwaliteit is zeker belangrijk. Ik doe altijd buiten luchten. Of onder raam zetten.

 3. Te vaak wassen zou ik niet kunnen, het is te groot voor de wasmachine, 220 x 240. We moeten er voor de deur uit.
  Toch kozen we voor deze maat, het is heerlijk om je te kunnen omdraaien zonder dat het van je afglijdt.

  • Je kunt bij sommige pompstations grote dekbedden wassen in een speciale wasautomaat Bertie. Maar helaas zeggen sommige mensen dat daar ook vieze paardendekens in worden gewassen, dus dat schrikt weer af...

 4. Ook de temperatuur van de slaapkamer telt mee. Ooit in een centraal verwarmd huis had ik een wollen dekbed. Nu met lokale verwarming(=is koude slaapkamer) een lekker dik donzen dekbed.

  • De kamertemperatuur is inderdaad van belang. Onze zolder heeft geen verwarming en kan echt ijskoud zijn. Dan heb ik zelfs extra dekens nodig op mijn dubbele dekbed!

 5. Een schoon dekbed is inderdaad zó lekker. Ik sliep tot eind vorig jaar in een eenpersoonsbed. Toen kocht ik een nieuw bed. Juist ja, tweepersoons, inclusief dekbed. Elke keer als ik m'n bed sta te verschonen, vraag ik me toch af waarom ik dat heb gedaan;). Niet mijn favoriete klusje! En oja, hier een niet al te dik dekbed. Maak ik goed met gehaakte dekens erover in de winter.

 6. We slapen op twee gescheiden matrassen en hebben ook eenpersoons dekbedden. Omdat ik niet tegen wol of dons kan is het al jaren synthetisch. Lekker snel te wassen en snel droog.

 7. Voor mij was het direct duidelijk: twee eenpersoonsdekbedden. Ik kan het mijn vriend echt niet aandoen om een dekbed te delen met hoe ik slaap...

  We hebben trouwens zo'n vierseizoenendekbed uit twee delen inderdaad, maar gebruiken in de praktijk altijd maar een deel. Veel te warm anders!

 8. Vanwege glas in loodramen heb ik op de bovenverdieping enkel glas. 's-Winters kan het daar dan ook erg koud zijn. Bij zachte winters zoals nu ligt er een synthetisch dekbed van 2,40 x 2.20 op. Bij koude winters heb ik een Duits veren bed op me liggen. Met een dikte van ca 30 cm is dat een enorm gewicht. Maar het slaapt heerlijk. Dat vinden mijn teckels ook, ze kijken dan ook altijd heel verontwaardigd als ik ze 's-morgens eronder uit haal.

 9. Hier een twee-persoonsdekbed van wol op een een-persoonsbed in de winter, kan ik fijn draaien zonder gelijk koud te worden omdat er een gat ontstaat.
  Najaars- en zomerdeel hebben elk hun eigen hoes zodat ik makkelijk kan wisselen tussen najaars- en winterdikte.

 10. Wij hebben een twee persoons ganzendons, heerlijk slaapt dit en als ik het koud heb, doe ik er een extra deken overheen, want ik heb het eerder koud dan mijn man. Het is wel zo een vierseizoen dekbed.

 11. Ik ben nooit aan een dekbed begonnen en vind het behoorlijk irritant dat veel Duiste en Oostenrijkse hotels alleen maar dekbedden hebben. Dwz in de winter miscchien okay, maar als ik er kom is het zomer en heb je hoogut een laken nodig. Om dat ding te slopen gaat me dan weer net te ver. In Franse en hotels tref ik nooit dekbedden.

  Zelf heb ik gewoon lakens en 3 dekens, een dunne een middelmaat en een die er tussen in zit. Kan ik naar hartelust mee combineren.

 12. Wat toevallig, hier ben ik de afgelopen weken ook mee bezig geweest. We hebben namelijk een nieuw bed gekocht en daarbij hoort ook een nieuw dekbed en nieuwe hoezen. Wij zijn voor twee eenpersoonsdekbedden gegaan van synthetisch materiaal, een 4-seizoenen dekbed. Handig voor mijn huisstofmijtallergie en dons komt er bij ons namelijk echt niet op..

 13. Ik heb een viersiezoenendekbed, lig ook voornamelijk alleen.
  Toen ik nog getrouwd was, sliepen wij wel elke onder ons deken. Mijn ex vond dat niet romantisch of zo, mij leek het gewoon perfect. Mijn ex had het altijd te koud en wilde veel meer deken dan ik en het liefst nog flanel ook, terwijl ik gewoon katoen wilde en nog wil kunnen ademen. Bovendien ging mijn ex altijd met het deken lopen zodat ik midden in de nacht soms van de koud wakker werd en helemaal bloot lag...

  geloof me, het was veel meer romantisch om ieder ons eigen deken te hebben, veel minder furstraties, veel meer liefde! ;)

 14. Ha! Ik wil écht niet met mijn partner onder één deken slapen. Nee, hoor. Lekker mijn eigen dekbedje waar ik helemaal onder kan kruipen. Ik heb nu mijn wintereditie in de hoes zitten terwijl nog steeds onder de zomereditie ligt. Brrrr. Bovendien kan ik onze eenpersoons (synthetische) dekbedjes lekker makkelijk wassen.

 15. Ik twijfelde eerst of ik losse dekbedden wilde of samen onder één dekbed. Uiteindelijk heeft de gezelligheid het gewonnen, en het is eigenlijk soms juist praktisch. Zo kan ik onder 1 deken namelijk veel beter mijn ijskoude klopjes tegen zijn warme benen aanleggen. Score!

 16. Wij hebben ook allemaal een vierseizoensdekbed op onze bedden liggen, maar ik slaap liefst gewoon met een laken. Ik heb het altijd te warm tijdens mijn slaap. Ik probeer toch om die 2x per jaar eens goed te laten reinigen bij de wasserette.

  • Ja, dat heb ik ook Eline. Het zomerdeel kan zelf wassen maar het winterdeel doe ik 1 per jaar toch maar even naar de stomerij om echt goed schoon te worden.

 17. Wij slapen onder een lits jumeaux 220 x 240 synthetisch dekbed en dat bevalt mij uitstekend met mijn allergieën. Hij is lekker dun, want ik hou niet van zo'n dik of zware deken. Daardoor kan hij ook makkelijk in de wasmachine.

 18. Wij hebben de grootse die er is, vooral omdat mijn man en ik s nachts aan alle kanten trekken om meer deken te krijgen dan de ander. Maar we hebben een vier seizoenen ook.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder