Soep voor een slanke lijn, meer energie, gezonde darmen en een goed humeur

soep maken

Jaja, het boek Super Soep belooft nogal wat in de titel!

Je wordt er slanker van, het is goed voor je darmen en je humeur. In haar boek geeft Alison Velázquez maar liefst 80 soep recepten voor elk seizoen.

Mijn soep repertoire is nogal… beperkt

Ik nam het boek mee uit de bibliotheek omdat ik soep best lekker vind, maar het is bij ons thuis een beetje een ondergeschoven kindje. Jarenlang kwam ik niet veel verder dan groentesoep en bruine bonensoep. En recent heb ik tomatensoep aan mijn soep repertoire toegevoegd.

Maar ik zou best vaker soep willen maken. Zeker als het zoveel gezondheidsvoordelen heeft.

Soep is de ideale manier om voedingsstoffen, antioxidanten en fytochemicaliën binnen te krijgen, aldus Alison.

Soepkuren en soepdiëten

Behalve recepten om soep te maken geeft Alison ook recepten voor hele soepkuren en soepdiëten. Ze geeft de volgende voordelen van zo’n soepkuur:

 • Schadelijke stoffen worden afgevoerd. Een soepkuur ontgift.
 • Het is goed om af te vallen.
 • Je immuunsysteem wordt er sterker van.
 • Een soepkuur verbetert je spijsvertering.
 • Je huid wordt gezonder van soep.
 • Je krijgt minder last van lekkere trek.
 • Je krijgt meer energie.

Volgens Alison heeft zelfs twee of drie dagen per week soep eten al een positief effect op zowel lichaam als geest.

In totaal geeft ze 10 soepkuren. Elke kuur is geschikt voor een specifiek gezondheidsaspect. Er is bijvoorbeeld een soepkuur om af te vallen, maar ook eentje om je lichaam te ontgiften.

Essentiële ingrediënten voor soep volgens Alison

Hier werd ik wel een beetje moe van Alison moet ik zeggen. Want je mag eigenlijk niet eens gewoon kraanwater gebruiken van haar. Liever gebruik je gefilterd water. Maar Alison woont in Engeland, en misschien beïnvloedt dat haar bij dit advies. Ik heb altijd begrepen dat het Nederlandse kraanwater prima is.

Verder is de ingrediëntenlijst goed te doen vind ik. Meest opvallende ingrediënt vond ik light kokosmelk.

Maak meer soep in 1x en vries het in

Alison constateert dat of je nou veel of weinig soep maakt: het is dezelfde hoeveelheid werk. Daarom adviseert ze om gewoon een heleboel tegelijk te maken, en dat vervolgens in te vriezen.  Ze heeft zelfs speciale recepten voor diepvriesvriendelijke soepen! Dat vind k dan wel weer heel leuk!

Samenvattend

Super Soep is zowel een kookboek met recepten voor soep, als een boek met informatie over soepkuren en hoe je die moet aanpakken. Alison geeft handige en duidelijke informatie over wat en wanneer je iets moet doen tijdens een soepkuur.

Het boek is mooi vormgegeven, met foto’s van de soepen en is ook leuk om gewoon in te bladeren.

Ik vind het een fijn boek, en het heeft me wakker geschud wat betreft soep! Ik ga dat voortaan eens vaker maken, en ook nieuwe soepen uit proberen.

Zie ook mijn recept voor Bruine bonensoep maken!

Praktische informatie over Super Soep

Super Soep is voor 19,99 te koop bij bol.com.

Hoe vaak per week eet jij soep? En welke soorten soep maak jij?

Similar Posts

12 Comments

 1. Ik ben niet zo’n soepliefhebber, ik vind het wel lekker, maar het vult heel snel om dan na een uur weer trek te krijgen.
  Het is voor mij dan ook meer iets voor tussendoor, maar dan neem ik cup-a-soup ;)

  Groetjes Lily

  1. Mijn man vindt het ‘niet echt eten’. Hij vindt het alleen een voorgerecht.

   Cup a soup neem ik eigenlijk nooit. Wel vroeger, op de middelbare school.

 2. Voor soep gebruik ik nooit recepten want ze zijn altijd van restjes en andere ingredienten die ik huis zijn. Gehaktballetjes maak ik in grote hoeveelheid, bak je gaar en die gaan in de vriezer.
  Morgen ga ik een rundertong pocheren en de bouillon vries ik ook weer in porties in. Ook met maagjes en hartjes doe ik dat.

  Tomaten staan gewecked in potten in de kast.

  Afgelopen week had ik erg veel bloemkoolresten, met water eb bouillonblokje gekookt en gepureerd, soepgroente erbij en stukjes biltong = gedroogd afrikaans rundvlees – die ik nog in de kast had en dat was allemaal erg smakelijk.
  Ik heb dus nooit dezelfde soep.

  1. Ik weet dat ik hypocriet ben omdat ik vlees eet, maar ik vind het altijd zo naar klinken, tong, hart en maagjes.

   Leuk dat je soep elke keer weer anders is Lot!

 3. Ik eet bijna nooit soep. Maar als ik het maak, kies ik graag voor de afwijkende soorten. Pompoensoep, courgette soep of Spruitensoep. Echt heerlijk!

 4. Ik eet weinig soep als hoodmaaltijd
  Soms erwten of bruine bonensoep

  Nu toevallig net in huis biologische broccoli met room en nootmuskaat

  Biologische pompoensoep met wortel en basilicum

  Kan ik ook als sauzen gebruiken

 5. Ik maak heel vaak soep en altijd voor de lunch. Ook zijn het altijd plantaardige soepen. De kokosmelk kun je vaak gewoon weg laten en bv amandelmelk toevoegen. Of een klein klontje margarine.
  Ik maak het vaakst linzensoep, heldere maissoep met aardappel of een cornchowder waarbij ik de soep met een staafmixer grotendeels fijn maal. De soepen van Dreena Burton vind ik heel lekker. Ze is Canadese en deelt veel recepten online. Ik heb al haar kookboeken. Mijn engels is nogal vooruit gegaan toen ik meer plantaardig ging eten. Verder eet ik graag de soepen van High Carb Hannah. Je gooit gewoon van alles in de pan wat je lekker vindt, edelgistvlokken erbij, aardappelstukjes erbij, wat amandelmelk en water. Koken en grotendeels blenderen. Heel gezond en vult goed.

  1. Ik ben echt een lakse luncher volgens mij. Ik kom niet verder dan een boterham met kaas, en die eet ik dan op terwijl ik de hond uitlaat. Echt koken voor de lunch doe ik eigenlijk nooit.

   Terwijl het best heel lekker is denk ik. Ik ben onder de indruk van jouw creativiteit op soepgebied VeggieMo!

 6. Elke middag eet ik bij de lunch soep.
  Ik kook altijd grote pannen en vries in.
  Eet erwtensoep van hele erwten, bonen-, wortel- , knolselderij- pompoensoep in diverse varianten in de herfst en winter.
  Broccoli-, witlof, bloemkoolsoep in voorjaar en zomer.
  Tomaten en groentensoep wordt gegeten met brood ipv warme maaltijd.
  Mijn favoriet is toch wel de tomatensoep, verveeld nooit!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.