Nu ga ik alles anders doen!

beaubelle090800014

Sinds de grote vakantie lijkt het wel alsof mijn rekening en portemonnee een slagaderlijke bloeding hebben. Het geld stroomt mijn portemonnee uit. Vooral mijn bezoekjes aan ebay.co.uk zijn daar schuldig aan, met als favoriete zoekopdrachten ‘sheepskin boots’ en ‘Laura Ashley skirt’.

Het bericht ‘Iemand heeft u overboden. Laat deze kans niet aan u voorbij gaan!’ doet mijn bloed koken van woede. Wie is de onverlaat die zo voordringt?! Ik was al aan de beurt! Meestal gooi ik deze mailtjes maar snel in de prullenbak, want ik zou niets liever doen dan dat stuk onfatsoen eens even laten zien van wie die rok al was! Iemand overbieden heeft iets als voorkruipen vind ik. Behalve als je het zelf doet…

Hoe dan ook, zaterdag heb ik mezelf bij mijn oor gepakt en ferm toegesproken: ‘Dit kan zo niet langer! Vanaf nu houd je een kasboek bij, en geef je geen geld meer uit.’

Ik heb een uitprintbaar kasboek gevonden, en die doe ik in mijn mooie huishoudordner. Daarop vul ik mijn dagelijkse uitgaven in. Zie ook rekeningen betalen.

Maar in deze moderne tijd is een digitaal kasboek wellicht nog beter, en dus heb ik ook een account aangemaakt bij Yunoo. Ik kon simpelweg mijn bankgegevens daarnaar toe uploaden, en zij maakten er prachtige taartdiagrammen van.

Toch staat de digitale versie wat verder van mij af, en om mijn gevóel voor mijn uitgaven te behouden, gebruik ik ook mijn papieren versie.

Alleen het gebruik van een kasboek schijnt je uitgaven al te verminderen! Sinds mijn moment van inkeer heb ik 4,75 uitgegeven. Drie vijftig voor een kop koffie en een ijsje voor mijn vijfwekelijkse uitje met mijn zoon Piet, en 1,75 voor een kop koffie tijdens het hardlopen. En ik heb mezelf een straatverbod opgelegd voor ebay en Marktplaats.

Maar ik vind het nu al moeilijk, en als ik niet oppas dansen mijn vingers over het toetsenbord en spellen ebay.co.uk.

Is hier iemand bekend met yunoo?
Hoe bevalt het?
Houd jij een kasboek bij?

Similar Posts

15 Comments

 1. Ik heb een kasboek, zo’n schrift met een stevige kaft. Schrijf mijn uitgaven voor boodschappen op, de extra uitgaven en als laatste wekelijks de meterstanden.
  Een digitaal kasboek is niets voor mij, ik zit liever met mijn schriftje, pennetje en rekenmachine op de bank met een lekker kopje thee erbij ;)

  En ook ik merk dat ik minder uitgeef als ik alles netjes opschrijf. Soms komt er de klad in maar dan word ik al snel onrustig en merk ik dat het geld hier ook sneller uit mijn portemeniks verdwijnt en pak ik weer snel mijn schrift.

  Groetjes Isabelle

 2. Hier hetzelfde verhaal, je weet soms niet meer waar het blijft. Hier zijn we nu aan het consuminderen en dat gaat met een kasboek het beste. Ik schrijf alles op, een digitaal programma ga ik me wel eens een keer in verdiepen.
  Succes!

 3. Ik heb geen kasboek omdat ik de financien zelf niet regel. Manlief beheert de pot. Vroeger had ik altijd de post huishoud geld deeld ie in 5 weken en kwam nooit tekort. Ik spaarde er ook altijd nog van.

 4. Ik heb ook beide geprobeerd, maar heb inderdaad meer een band met de papierenversie. Eeven hup, hup alles erin en klaar. Op zondagavond reken ik uit hoe ik zit. Je geeft veel minder uit en het wordt zelfs leuk. heb je het boek je geld of je leven gelezen?

 5. Een tijdje terug heb ik ook de eerste stapjes van Yunoo doorgelopen. Maar ik vind het niks om mijn bankgegevens met een ‘internetprogramma’ te delen. In excell heb ik een overzicht van maandelijkse inkomsten en vaste lasten die automatisch afgeschreven worden. Per week heb ik een ‘leefbudget’ van 50 euro. Alles wat ik van dat bedrag doe, schrijf ik op de envelop en bewaar de bonnetjes erbij. Pinbetalingen heb ik mezelf ontzegd. Dat is alleen een middel in zeer ernstige noodgevallen…

 6. Ik importeer al mijn bestanden van mijn bank in een gratis programmaatje wat ik thuis op de pc heb staan. Halverwege de maand reken ik uit wat ik gemiddeld het afgelopen jaar per categorie heb uitgegeven. Aan het eind van de maand reken ik uit wat ik die maand specifiek per categorie heb uitgegeven. Dit schrijf ik inderdaad in een boekje. Geeft een goed overzicht vind ik omdat een keertje een dure maand niet hoeft te betekenen dat je gemiddeld per jaar meer hebt uitgegeven. Werkt goed voor mij.

 7. Ik heb mijn kasboek in mijn hoofd zitten. Ik ben een ontzettende krent wat uitgaven betreft en verkoop het liefst dingen via Marktplaats. Alles wat binnenkomt zet ik op een aparte rekening die voor speciale uitgaven is zoals verjaardagen/feestdagen (de kerstboom en een eventuele vakantie).
  Nou is ons budget klein en ik word gedwongen om iedere cent om te draaien, maar vind dat zelfs een uitdaging.

 8. Ik heb 2 verschillende block-notes 1) waarin ik mijn vaste lasten bij hou zodat ik kan zien wat betaald is en wat nog moet komen.
  2) alle uitgave per dag.

  plus een schrift met de meterstanden.

  Ik kijk ook veel op tweedehands site’s maar ik ben zo op de centen gaan zitten dat ik bijna alles te duur vind haha

 9. Ik doe al jaren alle boodschappen opschrijven in een schrift. Heb ook gebruik gemaakt van de digitale versie maar vind ik te onpersoonlijk. Ik leer nog steeds bij van alle mensen op de blogs die ik lees. Maar gemiddeld zit ik toch al jaren rond hetzelfde bedrag en ik zou eigenlijk niet meer hoeven te schrijven maar toch doe ik het. Geeft mij zekerheid en overzicht.

 10. Ik heb het een tijdje op papier bijgehouden, op flipover papier. Het is wel zo dat omdat je alles zelf moet opschrijven het maakt dat je meer betrokken bent bij je uitgaven en je saldo.
  Nu gebruik ik een digitaal huishoudboekje. Een overzicht van dat soort programma’s staat op een website die ik gemaakt heb:
  http://www.overzicht-digitale-kasboekjes.nl

  Daar staan zowel websites zoals Yunoo als offline programma’s, een aantal daarvan is gratis.

 11. Ik schrijf alles op in een schriftje….
  Soms denk ik echt : waar is dat
  geld naartoe? en schrik ik als ik
  in mijn portomonnee kijk, dan neem
  ik mijn schriftje en weet gelijk
  weer waar mijn centjes naartoe zijn..
  Ik vind dat het je alert houdt en
  bewust van je koopgedrag…
  liefs

 12. Ik heb een tijdje een kasboek bijgehouden op kasboek.nl maar dat werkte niet fijn vond ik. Ik ben nu ook begonnen bij Yunoo maar…. ookal vind ik het een goed en leuk progamma, de papieren versie vind ik veel leuker.
  Door alles bij te houden waar dan ook ga je wel bewuster met je geld om. In de winkel denk je al snel.. oops zou ik dat wel doen?? Ik moet het dadelijk weer verantwoorden.

  Succes met het niet virtueel winkelen.
  Groetjes Schuldenaar!

 13. Je moet gewoon doen wat voor jou het beste werkt. Hetzij een digitaal huishoudboekje of gewoon de papieren versie. Belangrijkste nog is dat je het consequent invult want dat is de enige manier dat je er profijt uit kunt halen.

  Succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.