Reacties

Tea Topic: Zou je in het buitenland willen wonen? — 13 reacties

  1. Nee, ik ben gehecht aan mijn land en mijn volk. Al begrijp ik maar al te goed dat veel etnische Nederlanders uit onvrede hun heil elders in de wereld zoeken. En dat worden er steeds meer, een braindrain is dan ook een feit.
    Zelf heb ik na mijn pensionering wel overwogen om een bescheiden huisje in Suriname te kopen om daar de wintermaanden door te brengen. Een aantal Nederlanders die daar tientallen jaren gewoond hebben zijn echter vanwege de toenemende criminaliteit teruggekeerd naar Nederland. Dat is dan ook de reden dat ik in Nederland blijf.

  2. Vanwege m'n werk heb ik 3 maanden in Canada, 4 maanden in de USA en 6 maanden op Taiwan gewoond. Heb dus al wat voorproefjes gehad. Alleen in Canada was het een soort eigen huishouden met zelf koken etc. De rest was in hotels en dat is toch anders. Heb er totaal geen moeite mee, maar wel graag in een stadje van circa 50.000 mensen met voldoende voorzieningen. Zweden of de rest ten noorden van NL liever niet. Ik vind de dagen hier in de winter al te kort. Heb overigens de ergste hittegolf in Zweden meegemaakt. Een stukje ten noorden van Gotenburg werd het 30 graden in de 'nacht'. Doordat het in die zomer geen nacht werd bleef het akelig warm. Je hebt daar ook enorm last van muggen. Noord-Holland-Centrum is zo slecht nog niet.

  3. Ik zou zeker wel in het buitenland willen wonen, mits de basisvoorzieningen goed op orde zijn en er wel vier seizoenen zijn. Het lijkt me heel interessant om voor langere tijd in een andere cultuur mee te draaien.

  4. Mijn beide kinderen wonen met hun gezin in Australië. Wij gaan er ieder jaar een paar maanden naar toe. Als ik jonger zou zijn, zou ik er ook wel willen wonen.

  5. Ik geloof niet dat ik ooit in het buitenland ga wonen, maar als het dan toch zou 'moeten', dan graag in België of Duitsland. Gewoon nog op een afstand dat ik met de auto naar mijn familie kan.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder