Nepbloemen

Ik houd van bloemen in huis. Maar ik houd niet van vazen met drabbig bruin water, en bloemen die binnen een paar dagen hun koppen laten hangen. Dus zo heeft het kunnen gebeuren dat ik eigenlijk best veel nepbloemen in huis heb…

Nepbloemen

Dat is er langzaam maar zeker in geslopen. Een tijd lang heb ik mij verzet tegen nepbloemen. Omdat ze nu eenmaal nep zijn. Maar zo nu en dan viel ik voor een lief viooltje, of voor een romantisch rozenboeket. En de kinderen geven me ook graag een nepbloem van de Wibra voor Moederdag. Ze weten dat ik dit altijd mooi vind.

Op een gegeven moment heb ik toen besloten: ‘Als ik die nepbloemen nou gewoon eens beschouw als ornamenten in huis? Zoals andere mensen snuisterijen hebben, zo heb ik nepbloemen.’ Sindsdien heb ik mij helemaal verzoend met mijn nepbloemen.

Hoe koud en guur het buiten ook is, mijn nepbloemen staan er altijd vrolijk en opgewekt bij.

Galerij van bloemenweelde

Ik ben het huis doorgegaan met mijn fototoestel, en heb al mijn nepbloemen gekiekt. Hier onder een galerij van mijn bloemenweelde.

Schermafbeelding 2014-01-29 om 11.14.30
Losse roos uit rozenboeket geknipt
Stoffen bloemen
Weelderig boeket
kunstbloemen
Cadeau van mijn 15-jarige dochter
nepbloemen
Spontane Viooltjes
kunstbloemen
Boeketje kakelbont

Wil je liever echte bloemen? Denk dan eens aan Greetz bloemen.

Zie ook mijn post over onze Amaryllus bol van de Kruidvat.

Leestip

Kunstbloemen Action

Heb jij veel bloemen in huis? Echte of nep?

Similar Posts

24 Comments

 1. Ik heb ook het een en ander aan nepperds staan. Ik vind het gezellig staan, tis goedkoper, geen gedoe met vies water. En deze bloemen verdraag ik wel itt tot echte.

 2. Bijna altijd een boektje op de salontafel, meestal iets simpels, ik hou niet zo van drukke opgemaakte boeketten, en in deze tijd heel graag bakjes met bolletjes die dan zo mooi gaan bloeien… Maar altijd echte bloemen, nooit nep!
  Fijne dag vandaag,
  Lieve groet,
  Mirjam

  1. Ik houd wel van drukke boeketten, maar niet van die kunstzinnige. Het liefst echt alleen maar bloemen. Dus geen rare takken en maffe ornamenten er in graag. Een veldboeket vind ik bijvoorbeeld prachtig.

 3. Nee, ik heb geen nepbloemen. Ik heb een paar orchideeën staan, die ik ooit gekregen heb, en dat vind ik een plant waar je nou eens lekker lang plezier van hebt. En verder vind ik in deze tijd de bloembollen erg leuk. Een bos bloemen koop ik zelden. Ik vind ze wel mooi, maar het is zoals je zegt: ze laten snel hun kopjes hangen en het water gaat soms snel stinken. Ergens vind ik een bos bloemen kopen zonde van het geld.

 4. Bloemen koop ik nooit omdat de katten ze omgooien.
  In de vensterbank heb ik nepplantjes staan omdat de katten daar vaak liggen (lekker boven de verwarming) en dan de potten uit de vensterbank gooien.

 5. Ik heb geen planten maar doorgaans als ik bloemen koop dan een bos rozen bij de Jumbo vandaan.
  Die staan soms gewoon 3 wkn.
  Gister heb ik binnen m’n ramen gezeemd en toen ff naar de bloemist 2 bosjes katjes gehaald en in een mooie pul geschikt zonder water.
  Dan drogen ze wat in en heb ik voorlopig 4 wk wat staan.
  Maar eerlijk is eerlijk een bos bloemen fleurt wel je kamer op en de katjes niet hihi.

  Groet van Hilda

 6. Nepbloemen zijn mij nog een stap te ver – maar er staan wel al een aantal nepplanten – vooral op plaatsen waar ik graag wat had staan, maar mijn planten steeds het loodje legden … dus wie weet komen er toch nog ooit nepbloemen … zeg nooit nooit :-)

 7. Geen nepbloemen voor mij, ik hou heel veel van bloemen, ik koop ze bijna nooit want er valt bijna altijd wel iets te plukken, ik heb nu wel potten met hyacinten en narcissen staan maar tot mijn grote vreugde plukte ik van de week een bos lenteklokjes in het bos en zag ik velden vol wilde narcissen die volgende week goed zijn. We hebben seringen, sneeuwbal, jasmijn, heel veel lavendel en rozen in onze tuin en in de moestuin kweek ik bedden met rijen plukbloemen en dan nog de bermbloemen. Ik kan al weer echt uitzien naar al die bloemen, een vaasje lelietjes van dalen op je nachtkastje, heerlijk!!
  Groet Adriana

 8. Toevallig heb ik hier nu twee ruikers in huis staan. Hoewel toevallig ;) ?
  Ik kreeg mooie roosjes voor valentijn van mijn echtgenoot en nog eens een ruiker
  twee dagen later van mijn mannetje omdat hij een optreden had en na de voorstelling
  een mooie bos bloemen kreeg.
  Ik hou niet zo van nepperds maar koop ook nooit voor mezelf een bosje bloemen.
  Wel voorjaarsbolletjes of primulaatjes….die kunnen achteraf terug de tuin in….zo heb
  ik er nog jaren plezier van….Voor op het kerkhof kochten wij al wel eens een klein bloempotje met (nepperd) lavendel …..het leken net echte bloemetjes….Wij wonen ver
  van de laatste rustplaats van mijn mans familie en zo staat er toch iets fleurigs tussendoor. De konijntjes durven daar ook regelmatig aan de bloemetjes eten….zelfs
  deze lavendelplantjes (van plastiek) hadden ze geprobeerd ;) De stukjes lagen er achteraf
  nog ;)
  heel veel liefs
  en fijne dag

 9. Zelden koop ik bloemen. Meestal zoek ik iets in de tuin. Alleen in de winter is er niet zoveel te vinden. Nepbloemen nee die heb ik niet. Ja boven staat een vaas met nepbloemen gratis meegenomen anders waren ze er niet gekomen. Het was mij meer om de sierlijke vaas te doen.

 10. Hier ook een verzameling kunstbloemen in huis. Die blijven tenminste mooi. Met een bis bloemen maak je mij niet echt blij, dan liever nog een plantje dat daarna naar de tuin verhuist. Van lelijke die we van mijn mans overleden oma hebben en daarom in de woonkamer staan tot een paar tulpen op het toilet en een orchidee naast de tv.

 11. Jouw spontane viooltjes hebben bij ons een andere naam! Ik heb een prachtige bos nep-rozen op een plek waar geen echte bloem of plant kan staan!

 12. Ik heb er ook een aantal van in de huiskamer en voor de eeuwigheid bijven die fris en bloemig en je ziet tegenwoordig bijna geen verschil. Wat bloemen betreft ga ik voor nep! Af en toe gaan ze onder de kraansproeier om ze weer een fris uiterlijk te geven en klaar is kees.

 13. ik heb zelden echte bloemen in huis, hooguit een paar bolletjes en een orchidee, verder heb ik wel nepbloemen staan,maar dan wel van een goede kwaliteit en bijna niet van echt te onderscheiden,natuurlijk zou ik liever echte bloemen hebben,maar vind ze veel te duur over het algemeen

 14. Ik ben verrast dat best veel mensen nepbloemen hebben! Het is blijkbaar toch ingeburgerd inmiddels. En dat is ook eigenlijk niet verwonderlijk, want ze zijn mooi, niet al te duur en staan voor eeuwig!

  Bedankt voor jullie reacties!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.